Wie zijn de beste diëtisten/voedingsdeskundigen in Lille en omgeving?

[Artikel bijgewerkt op 11/09/2023]

Diëtisten zijn professionals die mensen met eetstoornissen helpen om een evenwichtig dieet te vinden. Hier is een lijst met de beste specialisten op het gebied van diëtetiek voor iedereen in Lille en omgeving die de behoefte of wens voelt om een diëtist te raadplegen.

Voordat je verder leest

Ik ben geen expert op dit gebied, maar ik heb een passie voor voeding en gezondheid.

De artikelen die je op mijn site vindt, zijn het resultaat van diepgaand onderzoek dat ik graag met je wil delen. Ik wil echter benadrukken dat ik geen gezondheidsdeskundige ben en dat mijn advies in geen geval dat van een gekwalificeerde arts mag vervangen. Ik ben er om je te begeleiden, maar het is belangrijk dat je een professional raadpleegt voor specifieke vragen of medische problemen. Jouw welzijn is belangrijk. Zorg er dus voor dat je de juiste deskundigen raadpleegt en zorg zo goed mogelijk voor jezelf.

Pauline Lecomte, gediplomeerd diëtist

Pauline Lecomte heeft een BTS in diëtetiek. Ze heeft ook een opleiding psychologie gevolgd, waardoor ze de eetgewoonten van patiënten kan analyseren. Sinds 2010 werkt ze als zelfstandige in haar praktijk in Marcq-en-Baroeul.

diététiciens à Lille
Pauline Lecomte, diëtiste in Lille

Tegelijkertijd geeft ze voedingsworkshops voor kinderen en volwassenen. Pauline Lecomte heeft alle kwaliteiten die nodig zijn om een goede diëtist te zijn, want ze heeft goede interpersoonlijke vaardigheden, waardoor ze naar patiënten kan luisteren.

Tijdens consulten gebruikt ze haar vermogen om te luisteren, te begrijpen en te analyseren om de beste oplossingen te vinden. Ze voert een individuele analyse uit en komt zoveel mogelijk te weten over de gewoonten van de patiënt. Als alles besproken is, stelt ze een dieetprogramma op met voorgestelde recepten om je doelen gemakkelijk te bereiken.

Naam: Pauline Lecomte
Website: https://www.dietetique-nutrition-lille.fr/
Contact: +33 6 29 18 31 30

Laetitia Knopik, diëtiste voeding in Lille

Laetitia Knopik is een diëtist-diëtist die mensen met overgewicht of obesitas helpt die aan sportactiviteiten moeten deelnemen. Ze heeft een diploma in sportvoeding en is ook gecertificeerd als mental coach voor sporters.

diététicien à Lille
Laetitia Knopik, diëtist-voedingsdeskundige

Elke dag ziet ze patiënten die hulp nodig hebben bij hun gewichtsproblemen of die een dieet volgen dat niet werkt.

Ze analyseert elk geval individueel en houdt daarbij rekening met de eetgewoonten, disciplines en levensstijl van de patiënt. Het belangrijkste doel van Laetitia Knopik is om iedereen te helpen zich beter te voelen en daarbij ook rekening te houden met psychosociale factoren.

Naam: Laetitia Knopik
Website: https://dietlaet.fr
Contact: +33 6 60 06 87 10

Charlotte Perat, gediplomeerd diëtist

Met een BTS in diëtetiek heeft Charlotte Perat ervaring opgedaan in verschillende settings waaronder klinieken, bejaardentehuizen en in verschillende klinische gebieden (obesitas, maar ook andere pathologieën).

Diététicien à Lille
Charlotte Perat, diëtist

Charlotte Perat is lid van de Association Française des Diététiciens Nutritionnistes (AFND) en werkt in overeenstemming met de normen en voorschriften met betrekking tot dit werk. Haar werk is gebaseerd op voeding voor een betere gezondheid en fitheid.

Charlotte Perat biedt twee soorten consulten. De eerste bestaat uit het analyseren van de verwachtingen en gewoonten van de patiënt. Vervolgens inventariseert de diëtist alles wat er gezegd is om het voedingsprogramma op te stellen. De doelstellingen worden samen bepaald, zodat de patiënt ze in zijn eigen tempo kan bereiken. Het tweede type is een vervolgconsult waarin het bereiken van de doelstellingen wordt geëvalueerd. Het programma kan worden aangepast aan de individuele vooruitgang.

In alle gevallen, of je nu een medische aandoening hebt, spijsverteringsproblemen, voedselallergieën of wilt afvallen, deze diëtist zal je helpen om je leven weer in balans te brengen.

Naam: Charlotte PERAT
Website: http://dieteticienne.perat.free.fr/
Contact: +33 6 48 54 62 32

Adeline Hage, een diëtist-voedingsdeskundige die pleit voor gezonde voeding

Deze diëtist-voedingsdeskundige heeft in België gestudeerd, waar ze moderne technieken heeft geleerd voor het behandelen van patiënten op het gebied van diëtetiek en voeding.

Diététicien à Lille
Adeline Hage, een diëtist die luistert

Adeline Hage heeft een breed scala aan activiteiten op haar naam staan: ze is voedingstrainer in een verpleeghuis, groepstrainer voor jong en oud en professionals en heeft ook bariatrische chirurgie gestudeerd. Deze ervaring gebruikt ze om uit te blinken in haar beroep als diëtist.

Adeline Hage behandelt alle categorieën patiënten. Haar belangrijkste doel is om hun dieet in balans te brengen en ze tegelijkertijd plezier te geven. Ze beoordeelt je dagelijkse eetgewoonten om de juiste oplossing te vinden en tijdens haar consulten leren patiënten de signalen van hun lichaam te herkennen.

Naam: Adeline Hage
Website: https://dieteticienne-lille-carvin.fr/
Contact: +33 6 67 59 22 53

Coline Flandrin, gediplomeerd diëtist in Lille

Coline Flandrin is gediplomeerd diëtist sinds 2012 en heeft verschillende cursussen gevolgd over obesitas en therapeutische patiëntenvoorlichting. Ze is ook gediplomeerd specialist in eetstoornissen. Deze diëtist behandelt patiënten van alle categorieën en verwelkomt hen zowel voor individuele consulten als voor paren.

Diététicien à Lille
Coline Flandrin, gediplomeerd diëtist

Het eerste contact met Coline Flandrin is gebaseerd op een onderzoek naar eetgedrag. Wat de reden van het consult ook is, ze neemt alle details van je gewoonten en je huidige gemoedstoestand in zich op. Ze helpt je om in het reine te komen met eten en raadt je oefeningen aan die je regelmatig moet doen. De diëtist ondersteunt je in dit proces, terwijl ze je toch je eigen gang laat gaan.

Naam: Coline Flandrin
Website: http: //colineflandrin-dieteticienne.fr/
Contact: +33 6 72 68 18 58

Bernadette Saint-Léger, gediplomeerd diëtist

Bernadette Saint-Léger heeft als diëtist gewerkt in ziekenhuizen, cateringbedrijven en verpleeghuizen. Ze werkt nu als zelfstandige en biedt zowel consulten op kantoor als aan huis.

Diététicien à Lille
Bernadette Saint-Léger, diëtist

De doelstellingen van Bernadette Saint-Léger variëren naargelang de behoeften van haar patiënten. Het kan gaan om het opnieuw in evenwicht brengen van het dieet, het werken aan voedingssymbolen, het verzoenen van percepties (smaak, honger of verzadiging) of het geven van aangepast voedingsadvies. Ze behandelt patiënten van alle leeftijden, met als doel hen te helpen het plezier en het welzijn te herontdekken dat voortkomt uit goed eten, maar zonder overdaad.

Naam: Bernadette Saint-Léger
Website: http: //www.dietetique-lille-bsl.com/
Contact: +33 7 69 10 14 04

Valérie Leconte, diëtist-voedingsdeskundige die de kunst van gezond eten promoot

Valérie Leconte is diëtist-voedingsdeskundige sinds 2012. Ze werkt in agrovoedingsbedrijven, instellingen voor fysiotherapie, revalidatie en revalidatie, maar ook als trainer bij verschillende bedrijven en verenigingen. In 2015 studeerde ze af in Psychologie en Pedagogie van Eetgedrag.

Diététicien à Lille
Valérie Lecompte, diëtist-voedingsdeskundige

Haar doel is om alle patiënten een evenwichtige voeding te geven. Ze helpt hen om hun relatie met voedsel te verbeteren en tegelijkertijd te genieten. Ze kan naar patiënten reizen voor consulten. Hoe dan ook, volgens Valérie Leconte is diëtetiek de kunst van goed eten om gezond te blijven.

Naam: Valérie Leconte
Website: http: //www.valerielecontedietetique.fr/
Contact: +33 6 62 98 13 77

Marine Bauchet Astier gediplomeerd diëtist

Marine Bauchet Astier is een “grastéticienne”, wat betekent dat ze van vet houdt. Meer specifiek biedt ze een aanpak die patiënten in staat stelt smakelijke gerechten te eten met behoud van een gezond voedingspatroon.

Diététicien à Lille
Marine Bauchet Astier, diëtist

Zij verzorgt alle patiënten die willen afvallen of aankomen in haar praktijk, thuis of via internet. Alle voedingsadviezen die ze geeft zijn uniek en persoonlijk. Ze zijn aangepast aan je dagelijkse leven en je wensen. Het gaat erom dat je let op wat je eet, maar zonder jezelf te veel te ontnemen.

Naam: Marine Bauchet Astier
Website: https: //www.grasteticienne.fr/
Contact: +33 6 60 33 64 44