Hoe krijg ik grotere benen?

[Artikel bijgewerkt op 11/09/2023]

Het hebben van sterke, getonifieerde benen is ongetwijfeld een charmefactor. Maar als je magere benen hebt, hoef je je geen zorgen te maken. Er zijn een aantal technieken die je kunt gebruiken om je benen groter te laten lijken. Lees verder om erachter te komen hoe je die mooie benen krijgt die je altijd al wilde hebben.

Voordat je verder leest

Ik ben geen expert op dit gebied, maar ik heb een passie voor voeding en gezondheid.

De artikelen die je op mijn site vindt, zijn het resultaat van diepgaand onderzoek dat ik graag met je wil delen. Ik wil echter benadrukken dat ik geen gezondheidsdeskundige ben en dat mijn advies in geen geval dat van een gekwalificeerde arts mag vervangen. Ik ben er om je te begeleiden, maar het is belangrijk dat je een professional raadpleegt voor specifieke vragen of medische problemen. Jouw welzijn is belangrijk. Zorg er dus voor dat je de juiste deskundigen raadpleegt en zorg zo goed mogelijk voor jezelf.

Hoe krijg ik grotere benen door te sporten?

Verschillende soorten lichaamsbeweging kunnen je helpen om grotere benen te krijgen. Je moet je echter niet concentreren op slechts één oefening. Idealiter combineer je verschillende oefeningen voor optimale resultaten. Laten we eens kijken hoe je dit kunt bereiken.

comment grossir des jambes
De jumping jack versterkt de spieren van het onderlichaam en verhoogt de stofwisselingssnelheid om optimaal lichaamsvet te verliezen.

De jumping jack

Laten we deze interessante workout routine voor sterkere benen beginnen met de jumping jack.

Ga staan met je benen bij elkaar en je armen langs je zij. Voer een sprong uit door je benen te spreiden en je armen tegelijkertijd boven je hoofd te houden. Keer terug naar de startpositie met nog een sprong en voer 15 of 20 herhalingen uit.

Kuitverhoging

Wanneer we onze benen trainen, vergeten we meestal de nodige aandacht te besteden aan onze kuiten. Hoewel het waar is dat ze versterkt kunnen worden door algemene activiteiten, raad ik aan om een plaatselijke oefening te doen om deze spieren beter te ontwikkelen.

Ga staan met je benen op schouderbreedte uit elkaar en je armen gestrekt naar voren. Til je hielen van de grond en probeer jezelf 20 tot 30 seconden op je tenen te houden. Keer terug naar de beginpositie, rust en doe 4 herhalingen.

De pistool squat

Om de moeilijkheidsgraad van squats te verhogen bij het trainen van je benen, kun je pistol squats uitvoeren. Deze oefening vereist een groter uithoudingsvermogen dan traditionele oefeningen, maar laat de spiergroepen in de benen en billen beter werken.

Ga staan met je benen iets uit elkaar. Strek je armen uit voor je borst, of nog beter, leg ze achter je nek. Strek nu één been naar voren en voer de squatbeweging uit. Probeer jezelf zoveel mogelijk te laten zakken, maar zonder te veel druk op je knie te zetten. Doe 10 herhalingen, wissel van been en herhaal.

Burpees

De bewegingen die worden uitgevoerd met de burpee helpen om vet te verbranden dat zich ophoopt in gebieden zoals de buik en heupen. Bovendien trainen ze een groot aantal spieren, waaronder de billen en quadriceps.

Ga in een hurkhouding zitten met je handen op de vloer. Breng je benen vanuit deze startpositie naar achteren en keer dan terug naar de uitgangspositie. Sta vervolgens op en maak een verticale sprong terwijl je je armen boven je hoofd houdt. Klap in je handen en zak terug naar de squatpositie en herhaal. Doe 15 herhalingen als je kunt.

Hoe krijg ik grotere benen door voeding?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, begint het krijgen van grotere benen in de keuken. Hoe krijg ik snel grotere benen door voeding? Regelmatige lichaamsbeweging combineren met een rijk, gezond dieet is een van de meest effectieve strategieën om maximale resultaten te behalen. Bepaalde voedingsmiddelen kunnen de spiergroei, kracht en het herstel bevorderen om je te helpen de benen van je dromen te krijgen.

Gegrilde kipsalade

Magere kipfilet is een ideaal voedingsmiddel voor de beenspieren. Het voegt proteïne toe zonder vet. Groene salades en kleurrijke groenten leveren antioxidanten om het lichaam te helpen herstellen van de training. Olijfolie en avocado leveren hart-gezonde vetten als je ze in de juiste porties eet.

Gegrilde zalm met rijst en groenten

Zoals veel vis bevat zalm eiwitten. Het bevat ook omega-3 en omega-6 meervoudig onverzadigde vetzuren.

Bruine rijst en groenten zijn ook ideaal voedsel voor de beenspieren. Ze leveren de koolhydraten die nodig zijn om energie te behouden tijdens de training en antioxidanten voor herstel.

Eiwitomelet

Eiwitten zitten boordevol eiwitten. In combinatie met in olijfolie gebakken groenten leveren ze goede bronnen van vetten en koolhydraten. Neem een snee volkoren toast voor je complexe koolhydraten, en sinaasappels voor vitamine C om het herstel te bevorderen.

Zemelen granen met magere melk

Zemelen leveren complexe koolhydraten om je dag van brandstof te voorzien. Magere melk levert proteïne en kan worden aangevuld met proteïnepoeder. Lijnzaad kan worden toegevoegd voor hart-gezonde vetten.

Yoga
Trikonasana, de driehoekshouding, rekt de adductoren van de voor- en achterbenen.

Hoe kan ik aankomen met yoga?

Als je wilt aankomen en je benen strakker wilt maken, is yoga het antwoord, maar niet zomaar yoga. Je moet houdingen beoefenen die de bilspieren, heupflexoren, quadriceps, adductoren, abductoren, hamstrings, kuiten en achillespezen stretchen.

Trikonasana is zo’n houding. Hoe doe je het? Ga staan met je benen ongeveer drie tot drieënhalve meter uit elkaar. Draai je rechtervoet 90 graden en je linkervoet ongeveer 35 graden naar binnen.

Plaats je handen op je heupen en beweeg je heupen in de richting van je achterste hiel, terwijl je rechterschouder naar beneden beweegt in de richting van je rechterbeen. Stel je voor dat je rug een muur raakt zodat je bovenlichaam in lijn is met je benen. Open je armen door je rechterhand op je scheenbeen te plaatsen. Houd deze positie 10 keer diep vast. Ga terug naar je beginpositie en wissel van kant.

Bestaan er producten, medicijnen of crèmes om mijn benen groter te laten lijken?

Ja, er zijn producten die je de mooie benen kunnen geven die je wilt zonder al te veel fysieke inspanning. Als je intensief traint om je benen te laten groeien, dan kunnen bepaalde producten je een handje helpen.

Creatine, een molecuul dat van nature in je lichaam wordt geproduceerd, levert energie aan je spieren en andere weefsels. Het nemen van deze stof als supplement kan leiden tot een toename van het creatinegehalte van spierweefsel tot wel 40%. Dit is goed nieuws voor wie benen wil kweken.

Het consumeren van voldoende proteïne is essentieel om meer spieren te krijgen. Er zijn veel verschillende eiwitsupplementen, maar enkele van de populairste zijn wei-, caseïne- en soja-eiwit. Andere eiwitsupplementen bevatten eiwitten uit voedingsmiddelen zoals eieren, rundvlees, kip of andere bronnen.

Verschillende andere supplementen kunnen ook de spiermassa in de benen vergroten. Deze omvatten geconjugeerd linolzuur, glutamine en carnitine.