Op stewardessdieet: ik vertel je er alles over.

[Artikel bijgewerkt op 11/09/2023]

Het stewardessdieet, ook bekend als het Natman dieet, is een snelle afslankmethode. Het levert indrukwekkende resultaten op in slechts 4 dagen, de gemiddelde duur van een vlucht. Hoe werkt het? Je moet een streng, drastisch programma volgen. Het is de moeite waard, gezien het gewichtsverlies dat het oplevert. Wil je meer weten? Ik geef je de details om erachter te komen hoe je kunt afvallen met het programma.

Voordat je verder leest

Ik ben geen expert op dit gebied, maar ik heb een passie voor voeding en gezondheid.

De artikelen die je op mijn site vindt, zijn het resultaat van diepgaand onderzoek dat ik graag met je wil delen. Ik wil echter benadrukken dat ik geen gezondheidsdeskundige ben en dat mijn advies in geen geval dat van een gekwalificeerde arts mag vervangen. Ik ben er om je te begeleiden, maar het is belangrijk dat je een professional raadpleegt voor specifieke vragen of medische problemen. Jouw welzijn is belangrijk. Zorg er dus voor dat je de juiste deskundigen raadpleegt en zorg zo goed mogelijk voor jezelf.

Het stewardessdieet leren kennen

Het principe van de methode

Het stewardessdieet is een dieetprogramma:

 • Veel eiwitten: de aangeboden voedingsmiddelen zijn rijk aan eiwitten. Eiwit speelt een belangrijke rol in de stofwisseling, die essentieel is voor de verbranding van calorieën.
 • Hypocalorisch: dit betekent dat de gerechten weinig calorieën bevatten. De dagelijkse calorie-inname bedraagt niet meer dan 1.200 calorieën, om de spiermassa te behouden. Het Natman-programma is een van de favoriete manieren voor stewardessen om ongewenste kilo’s kwijt te raken tijdens een tussenstop. Het duurt 4 dagen en kan je helpen om tot 4 kg af te vallen. De nadruk ligt op vlees- en groentegerechten, twee fundamentele ingrediënten om af te slanken. Het volgen van dit type dieet impliceert een gebrek aan vitaminen, mineralen en koolhydraten.

De doelen

Het stewardessdieet is gericht op zowel vrouwen als mannen die snel willen afvallen, zonder de lange en vervelende methodes van andere diëten te volgen.

Faire un régime hôtesse de l'air.
Het stewardessdieet is gericht op zowel vrouwen als mannen die snel willen afvallen.

Het is ook belangrijk om te begrijpen dat je met deze methode tot 4 kg afvalt. Ik raad je aan om naar andere programma’s te kijken als je meer wilt afvallen.

Hoe het stewardessdieet werkt: methodes en advies

De methode

In dit gedeelte ga ik uitleggen wat ik hierboven heb gezegd. Het stewardessdieet bestaat uit het eten van groenten en vlees. Je kunt zoveel eten als je wilt, zolang het maar gewoon is. Het is echter raadzaam om de dagelijkse calorie-inname niet te overschrijden.

Bewerkt voedsel moet je vermijden. Kies voor biologische, rauwe of gestoomde groenten. Een tip is om de voorkeur te geven aan eiwitrijk voedsel en koolhydraten en vetten te beperken. Dit zal het lichaam aanmoedigen om zijn vet- en suikerreserves aan te spreken om calorieën te verbranden en gewicht te verliezen. Hier zijn de beste vetverbranders om te combineren met je dieet voor blijvende resultaten.

Te volgen regels

Het afslankprogramma is een strikte methode met stappen die gevolgd moeten worden om succesvol af te vallen.

Hier zijn de belangrijkste:

 • Geef niet toe aan snacken: hunkeren is een van de verleidingen waar mensen die het Natman dieet volgen last van hebben. Ik moedig je aan om deze verleiding 4 dagen lang te weerstaan. Je kunt een appel eten als je veel honger hebt tussen de maaltijden door, of kiezen voor een effectieve caloriearme eetlustremmer.
 • Vermijd bronnen van koolhydraten, vetarme of vetvrije zuivelproducten en voedingsmiddelen met veel vet, zoals gebak, boter en kaas.
 • Vermijd het drinken van koolzuurhoudende en/of suikerrijke dranken en alcohol: frisdrank en bier moeten worden vermeden.
 • Voeg geen zout toe aan je eten: zout is verantwoordelijk voor het vasthouden van water en cellulitis. Je kunt het vervangen door kruiden om je gerechten beter te laten smaken.
 • Vermijd sporten tijdens de dieetfase: je zult niet de energie hebben om je in te spannen.
 • Blijf gehydrateerd: er is een verband tussen hydratatie en gewichtsverlies. Water is essentieel voor de spijsvertering. Het is ook een natuurlijke, caloriearme eetlustremmer.

Een dag op het stewardessdieet

Hoe de methode werkt

Er zijn twee fasen voor een effectief stewardessdieet, namelijk de dieetfase en de evenwichtsfase. De eerste komt overeen met de afslankmethode zelf. Dit is de moeilijkste periode, omdat je jezelf verschillende soorten voedsel ontzegt. Ik raad je aan om elke dag een ander menu samen te stellen om eentonigheid te voorkomen. Dan komt de evenwichtsfase, als het 4-daagse dieet voorbij is.

Het doel is om de resultaten te behouden en een jojo-effect te voorkomen. Toegegeven, deze periode komt overeen met het einde van het dieet, maar het is belangrijk om de gewoonten die je hebt aangeleerd niet plotseling te veranderen. Een evenwichtsfase duurt 7 tot 20 dagen. Tijdens deze periode moet je je houden aan drie maaltijden en drie tussendoortjes per dag. Zorg ervoor dat je niet meer dan 1.200 tot 1.500 calorieën per dag eet voor vrouwen en 1.500 tot 1.800 calorieën voor mannen.

Het is aan te raden om geleidelijk koolhydraatbronnen, vetten en zuivelproducten in je dieet te introduceren. Vermijd echter zeer zoete en zeer vette producten om het jojo-effect te verminderen. Behoud je gewoonte om knabbelen uit te bannen als je daarin geslaagd bent tijdens de dieetfase.

Duur van het dieet

Het hostessdieet duurt 4 dagen, hoewel er ook varianten van een week en 8 dagen zijn. Persoonlijk raad ik je aan niet langer dan 4 dagen te doen om voedingstekorten te voorkomen. De methode kan gevaarlijk worden na 4 dagen. Ik raad je aan om het niet te verlengen, maar om tijdens de evenwichtsfase op je figuur te letten.

Toegestane en verboden voedingsmiddelen

Het Natman dieet staat de volgende voedingsmiddelen toe: peulvruchten, kaas, mager vlees (zeboe, kip), groene groenten, eieren, zeevruchten, tofu, olijfolie, magere yoghurt, witte vis en fruit met weinig suiker. De volgende voedingsmiddelen zijn verboden tijdens het dieet: granen, alcohol, vette kaas, junkfood, gebak en bewerkte producten.

De effectiviteit van het stewardessdieet

De Natman methode belooft gewichtsverlies, omdat het lichaam zal putten uit zijn voorraden suikers en vetten. Dit is waar het de energie vindt die het nodig heeft en die voedsel niet langer kan leveren.

Faire un régime hôtesse de l'air.
Het lichaam spreekt zijn voorraden suikers en vetten aan

Als gevolg hiervan neemt het lichaamsvet af en wordt het lichaam slanker. Het eiwitrijke dieet beperkt spierverlies en behoudt spiermassa. Slechte vetten worden geëlimineerd. Water dat is opgeslagen in de weefsels wordt afgevoerd dankzij het zoutloze dieet. Al deze factoren dragen bij aan je afslankdoel.

De voor- en nadelen van het stewardessdieet

Voordelen

Dit zijn de redenen waarom het Natman programma zo succesvol is:

 • Veel voedingsmiddelen werken eetlustremmend: de meeste toegestane voedingsmiddelen zijn rijk aan voedingsvezels, elementen die bijdragen aan het verzadigingsgevoel.
 • De snelheid van het dieet: de methode is een van de kortste afslankprogramma’s. Het is geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een korte afslankperiode. Het is geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een manier om snel gewicht te verliezen.
 • Het dieet is betaalbaar: je hoeft geen groot budget te hebben om het programma te volgen. De toegestane voedingsmiddelen zijn gemakkelijk verkrijgbaar op de markt.
 • De methode voorkomt frustratie: ontbering leidt tot gevoelens van frustratie. Het is gemakkelijk vol te houden als het dieet kort duurt.

Nadelen

Het hostessdieet heeft ook nadelen:

 • Het dieet is intensief: het kan moeilijk en frustrerend zijn om de verleiding van bepaalde voedingsmiddelen te weerstaan.
 • Voedingstekorten: de afwezigheid van koolhydraten, vetten en zuivelproducten kan leiden tot een daling van de energie.
 • Niet in staat om veel kilo’s te verliezen: het dieet slaagt er slechts in om 4 tot 5 kilo overtollig gewicht te verliezen. Het kan de moeite waard zijn om te investeren in andere afslankproducten om meer resultaat te boeken.

Menu-ideeën voor stewardessen dieet

OchtendMiddagAvond
Dag 1Suikervrije koffie + ½ grapefruit150 g gegrilde biefstuk + groene salade + licht gezoet vruchtensap2 gekookte eieren + spinazie + wortelsap
Dag 2Thee zonder suiker + appel150 g gegrilde biefstuk + selderijsalade + frambozensap150 g gegrilde kip + tomatensalade + pruimensap
Dag 3Suikervrije koffie + ½ grapefruit150 g gegrilde steak + portie sperziebonen + citroensap150 g gegrilde witte vis + tomatensap
Dag 4Thee zonder suiker + ½ grapefruit2 hardgekookte eieren + rode koolsalade + ananassap150 g gegrilde biefstuk + grapefruitsap

Consumentenmening

Het Natman-dieet trekt veel consumenten op internet. Velen hebben de sprong gewaagd. Ze hebben verschillende resultaten gevonden, ondanks het feit dat de methode uniek is. Sommige mensen zijn erin geslaagd om 1 kg per dag af te vallen.

Faire un régime hôtesse de l'air.
Sommige mensen die het stewardessdieet hebben gevolgd, zijn erin geslaagd om 1 kg per dag af te vallen.

Anderen verminderden hun gewicht met 2 kg in 4 dagen. Dit verschil kan te wijten zijn aan de stofwisseling, maar ook aan de manier waarop het programma werd gevolgd. Niemand leek te klagen over het uitblijven van resultaten.

Professioneel advies

Het stewardessdieet is volgens gezondheidsprofessionals het type dieet dat geschikt is voor mensen die snel willen afvallen. Het belooft een paar kilo af te vallen, maar je kunt er niet meer dan 4 of 5 kg mee verliezen. Drastische diëten staan erom bekend dat ze snel effect hebben.

Het nadeel is dat ze niet altijd gemakkelijk te volgen zijn. Het is belangrijk om een aantal voorwaarden in acht te nemen als je wilt afvallen. Je moet voorzichtig zijn tijdens de evenwichtsfase om het jojo-effect te vermijden. Specialisten raden je aan om medisch advies in te winnen voordat je begint met een dieet dat je blootstelt aan voedingstekorten.