Mysimba: mijn mening & kopen tegen de beste prijs

[Artikel bijgewerkt op 11/09/2023]

Er zijn veel manieren om af te vallen en het figuur te krijgen waar je altijd al van gedroomd hebt. Natuurlijk is het essentieel om een uitgebalanceerd dieet te volgen in combinatie met regelmatige lichaamsbeweging. Daarnaast kun je bepaalde specifieke producten gebruiken die van onschatbare waarde zijn.

Voordat je verder leest

Ik ben geen expert op dit gebied, maar ik heb een passie voor voeding en gezondheid.

De artikelen die je op mijn site vindt, zijn het resultaat van diepgaand onderzoek dat ik graag met je wil delen. Ik wil echter benadrukken dat ik geen gezondheidsdeskundige ben en dat mijn advies in geen geval dat van een gekwalificeerde arts mag vervangen. Ik ben er om je te begeleiden, maar het is belangrijk dat je een professional raadpleegt voor specifieke vragen of medische problemen. Jouw welzijn is belangrijk. Zorg er dus voor dat je de juiste deskundigen raadpleegt en zorg zo goed mogelijk voor jezelf.

Eén zo’n product is een eetlustremmer. Van de vele producten op de markt is Mysimba de ideale aanvulling op je afslankprogramma. Ontdek meer over dit innovatieve product, hoe het te gebruiken, de effecten en niet te vergeten de prijs…

Update: Het product MySimba is niet langer te koop. Het artikel is alleen voor informatieve doeleinden bewaard. Alternatieve producten zijn beschikbaar onderaan deze pagina!

Presentatie van Mysimba

Samenstelling, functie en prijs

Mysimba, ontwikkeld door het laboratorium van Consilient Health, is een behandeling voor gewichtsverlies die wordt geclassificeerd als een ‘eetlustremmer’, wat betekent dat de inname ervan helpt om het hongergevoel te beperken en de verzadiging te optimaliseren.

Het wordt aangeboden in de vorm van een galenische tablet en bestaat uit twee actieve stoffen: naltrexon (7,2 mg) en bupropion (78 mg), die een deel van de hersenen beïnvloeden dat bekend staat als het beloningssysteem.

De eerste molecule is een opiaatantagonist die vaak wordt gebruikt om mensen te behandelen die lijden aan drugsverslaving (alcoholisme), terwijl de tweede werkt als een antidepressivum. Ze werken door het fenomeen van ‘aanhoudende afgifte’, wat betekent dat hun effecten urenlang sterker worden in plaats van onmiddellijk.

Let op: de prijs van dit product varieert per verkoper: het kan verschillen afhankelijk van of je online koopt met een online consult of direct naar de apotheek gaat na een bezoek aan de dokter. Een doosje bevat 112 tabletten. Behandelde online apotheek rekent €277,29 per doosje.

Als je gaat beginnen met het innemen van Mysimba, is het raadzaam om van tevoren de bijsluiter te lezen. Je vindt er cruciale informatie over dosering, bijwerkingen en ingrediënten, mocht je allergisch zijn voor één ervan. Het is aan te raden om rekening te houden met de stoffen die allergieën kunnen veroorzaken.

mysimba
Mysimba is een behandeling tegen gewichtsverlies die werkt als een eetlustremmer

Werkingsmechanisme

Het werkingsmechanisme van Mysimba is gebaseerd op naltrexon en bupropion. Hun gecombineerde werking beïnvloedt het deel van de hersenen dat de drang om te eten controleert. De eerste is een opiaatantagonist, terwijl de tweede een antidepressivum is.

Beide versnellen gewichtsverlies door het plezier dat gepaard gaat met eten te verminderen, waardoor je minder eet. Met deze medicijnen zul je minder eten zonder dat je daarna nog even een hongergevoel hebt. Ze helpen je om je eetgewoonten te veranderen.

Deze behandeling begeleiden met lichaamsbeweging is essentieel, al is het maar elke dag 30 minuten wandelen. Als je meer kunt doen, is dat nog beter.

Een product gevalideerd door de Europese regelgevende instanties

Mysimba is sinds maart 2015 goedgekeurd voor gebruik in de Europese Unie.

Er zijn verschillende onderzoeken en tests uitgevoerd om de effectiviteit van Mysimba te testen. Ongeveer 4.500 mensen met obesitas of overgewicht namen deel aan de experimenten. Dankzij deze proeven konden de Europese autoriteiten deze behandeling goedkeuren.

De patiënten die het product testten, ondergingen eerst een medisch onderzoek om meer te weten te komen over hun individuele toestand, wat essentieel is voor een betere controle van eventuele positieve of negatieve effecten van het geneesmiddel.

Voor het experiment werden de deelnemers in twee groepen verdeeld: de eerste testte Mysimba, de tweede nam een placebo. Het doel was om over een bepaalde periode gewicht te verliezen. De resultaten spreken voor zich: degenen die Mysimba namen, vertoonden een gewichtsverlies van ongeveer 9,3%, vergeleken met 1,3% tot 5,1% voor degenen die de placebo namen.

Naast de werkzaamheid registreerde de test ook de meningen van de deelnemers, waaronder bijwerkingen zoals misselijkheid, overgeven, duizeligheid, droge mond, constipatie en hoofdpijn.

Het gebruik van voedingssupplementen om gewichtsverlies te bevorderen verhoogt vaak het risico op cardiovasculaire problemen. Er wordt verondersteld dat Mysimba dit risico vermindert, maar het is niet vastgesteld dat er geen problemen zijn. Daarom voeren de laboratoria diepgaander onderzoek uit om alle twijfels weg te nemen. Er worden experimenten uitgevoerd om de langetermijneffecten van Mysimba op de cardiovasculaire gezondheid na te gaan.

Update: Het product MySimba is niet langer te koop. Het artikel is bewaard voor informatieve doeleinden. Alternatieve producten zijn onderaan deze pagina beschikbaar!

mysimba
Hoewel goedgekeurd door de Europese regelgevende instantie, kan Mysimba bijwerkingen veroorzaken

Wat vinden professionals?

Volgens het ANSM (Agence Nationale de Sécurité de Médicament) moet het gebruik van Mysimba met voorzichtigheid worden behandeld vanwege de stoffen die het bevat, waarvan de langetermijneffecten nog niet volledig worden begrepen. Diepgaand onderzoek is nodig om alle onzekerheid weg te nemen.

Hoe dan ook moet worden opgemerkt dat het EMEA (Europees Geneesmiddelenbureau) en het CHMP (Comité voor geneesmiddelen voor menselijk gebruik) op 19 december 2014 een gunstig advies hebben uitgebracht over de verkoop van het product dat zwaarlijvigheid en overgewicht bestrijdt. Deze professionals raden echter aan om tegelijkertijd een gezond dieet en lichaamsbeweging te volgen.

De AEM benadrukt dat Mysimba alleen mag worden verstrekt aan volwassen patiënten op medisch voorschrift. Deze patiënten moeten negatief getest zijn op cholesterol en hypertensie. De behandeling mag niet langer dan een jaar duren voor patiënten met overgewicht of obesitas.

Een aantal distributeurs heeft een positief advies uitgebracht, waaronder Treated pharmacy, dat dit product distribueert. Er wordt gezegd dat het product het gewicht met ongeveer 5% vermindert. Nogmaals, gebruikers wordt aangeraden om aan lichaamsbeweging te doen en gezond te eten.

Iedereen die Mysimba neemt, moet door zijn arts worden gecontroleerd. Als de patiënt na 16 weken gebruik van dit product slechts 5% of minder van zijn oorspronkelijke gewicht verliest, moet hij stoppen met de behandeling. Bovendien, als de arts een gebrek aan motivatie bij de patiënt opmerkt om een evenwichtig dieet en sport in zijn behandeling op te nemen, is het ook zijn plicht om het recept te annuleren.

Voor wie is Mysimba?

Mysimba helpt je gewicht te verliezen dankzij de specifieke actieve ingrediënten die het bevat. Opgemerkt moet worden dat deze behandeling niet voor iedereen geschikt is. Je moet aan bepaalde criteria voldoen om er baat bij te hebben. Deze omvatten je Body Mass Index (BMI). Het recept gaat vervolgens vergezeld van voorzorgsmaatregelen die moeten worden genomen. Uiteraard moet een bepaalde dosering worden aangehouden. Patiënten moeten zich ook strikt houden aan bepaalde nieuwe leefstijlregels.

Update: Het product MySimba is niet langer te koop. Het artikel is bewaard voor informatieve doeleinden. Alternatieve producten zijn onderaan deze pagina beschikbaar!

Body Mass Index (BMI)

Voorheen bekend als de Quetelet-index, werd de term BMI voor het eerst gebruikt in 1972. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) begon deze internationaal te gebruiken in 1997.

Het is een manier om de zwaarlijvigheid van een persoon te berekenen. Voordat je Mysimba of een ander voedingssupplement gaat gebruiken om je te helpen een paar extra kilo’s kwijt te raken, moet je weten wie je bent. Vervolgens moet je je BMI berekenen om erachter te komen hoe zwaar je bent en hoeveel kilo je moet afvallen.

Deze waarde is essentieel om je gewicht in de gaten te houden. Om het te berekenen, moet je iemands gewicht en lengte weten. BMI wordt berekend door het gewicht te delen door het kwadraat van de lengte. Een normale waarde is ongeveer 18,5.

Om een behandeling op basis van Mysimba te volgen, moet de BMI ten minste 30 zijn. Afhankelijk van de beoordeling van de arts kan iemand met een BMI tussen 27 en 30 in aanmerking komen voor deze afslankkuur.

mysimba
Mysimba is bedoeld voor mensen met een BMI van meer dan 27

Indicaties voor Mysimba

Mysimba is een voedingssupplement voor zowel mannen als vrouwen met overgewicht of obesitas. Zoals eerder vermeld, ligt de BMI van de patiënt tussen 27 en 30.

De behandeling wordt over het algemeen voorgeschreven aan patiënten in deze categorie wanneer het overgewicht gepaard gaat met aandoeningen zoals diabetes, een hoog vetgehalte in het bloed of een te hoge bloeddruk. Deze aandoeningen vormen een reëel gevaar voor de gezondheid.

Mysimba kan ook worden aanbevolen voor patiënten die andere vruchteloze afslanktechnieken hebben geprobeerd, zoals diëten en sporten. In alle gevallen moet elke behandeling strikt worden begeleid en moet een arts elke betrokken patiënt controleren.

Contra-indicaties

Er zijn een aantal contra-indicaties waar je op moet letten bij het voorschrijven van Mysimba. Mysimba is verboden in een aantal situaties.

 • Mysimba mag niet worden ingenomen door zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven;
 • De chemische bestanddelen in het geneesmiddel zijn niet geschikt voor mensen die regelmatig en overmatig alcohol hebben gebruikt in hun leven;
 • Behandeling met Mysimba is niet geschikt voor patiënten die overgevoelig zijn voor naltrexon, bupropion of andere bestanddelen van dit geneesmiddel (lees zorgvuldig de bijsluiter voor meer informatie);
 • Dit geneesmiddel wordt niet aanbevolen aan mensen met epilepsie die een behandeling voor epilepsie hebben of niet hebben ondergaan;
 • Mysimba is niet geschikt voor patiënten met hoge bloeddruk;
 • Mensen die onder behandeling zijn voor/afkicken van opioïde pijnstillers of lijden aan anorexia of boulimia dienen niet te starten met een afslankprogramma met Mysimba.

Als je niet in een van deze categorieën valt, is het altijd raadzaam om je arts te raadplegen voordat je begint met het innemen van dit geneesmiddel op een permanente basis, om elk risico op complicaties of intolerantie te voorkomen.

Update: Het product MySimba is niet langer te koop; het artikel is bewaard voor informatieve doeleinden. Alternatieve producten zijn beschikbaar onderaan deze pagina!

Dosering en gebruiksadvies

Dosering

Allereerst is Mysimba alleen verkrijgbaar op recept. De behandeling duurt minimaal 4 weken, met elke week een andere dosering:

 • 1e week: elke ochtend één tablet
 • 2e week: twee tabletten per dag (één ’s ochtends, één ’s avonds)
 • 3e week: drie tabletten per dag (twee ’s ochtends en één ’s avonds)
 • 4e week (en volgende weken): vier tabletten per dag (twee ’s ochtends en twee ’s avonds)

Gebruiksaanwijzing

Dit geneesmiddel moet tijdens de maaltijd worden ingenomen om maagklachten te voorkomen. Het is raadzaam om de tablet direct door te slikken met een beetje water, zonder te kauwen. Let op: er kan een epileptische aanval optreden als het geneesmiddel regelmatig wordt ingenomen met vet voedsel: gefrituurd voedsel, vet vlees, enz.

Als u vergeet uw geneesmiddel in te nemen, mag u de volgende dag geen dubbele dosis nemen. In geval van twijfel is het raadzaam uw arts om advies te vragen over wat u moet doen.

Vergeet ook niet dat een gezond, cholesterolarm dieet en sportbeoefening sterk worden aanbevolen tijdens de behandeling. Als je niet van sport houdt, zijn er andere manieren om je lichaam in beweging te krijgen: wandelen, tuinieren, enz.

Medische follow-up essentieel

Tijdens de behandeling met Mysimba is medische opvolging essentieel. De gezondheidstoestand van de patiënt moet regelmatig worden gecontroleerd. De patiënt kan bijwerkingen ervaren zoals hoofdpijn of een stijging van de bloeddruk. Afhankelijk van het geval kan worden besloten om de behandeling onmiddellijk te stoppen.

mysimba
Medische controle is belangrijk bij het gebruik van Mysimba

Na 4 maanden behandeling moet de arts een controle uitvoeren. Het is belangrijk dat de patiënt meer dan 5% van zijn oorspronkelijke gewicht heeft verloren. Als dit niet het geval is, wordt de behandeling als niet effectief beschouwd. Ook in dit geval moet stopzetting van Mysimba worden overwogen.

Update: Het product MySimba is niet langer te koop. Het artikel is ter informatie bewaard. Alternatieve producten zijn onderaan deze pagina beschikbaar!

Resultaten van het gebruik van Mysimba

Inname van Mysimba geeft je een vol gevoel. De moleculen in elke tablet werken in op de hersenen en meer bepaald op leptine, het hormoon dat verzadiging bevordert, en op ghreline, het hongerhormoon.

Doordat patiënten zich minder hongerig voelen, verminderen ze automatisch hun voedselinname. Het resultaat zou een geleidelijk gewichtsverlies moeten zijn.

Ongewenste effecten en risico’s van het gebruik van Mysimba

Behandeling met Mysimba kan bijwerkingen veroorzaken zoals :

 • Misselijkheid
 • Braken
 • Diarree
 • hoofdpijn
 • duizeligheid ;
 • Slapeloosheid ;
 • Droge mond;
 • Depressie of verergering ervan;
 • Zweten ;
 • Slaapstoornissen ;
 • Griep ;
 • Ongewone dromen ;
 • Haaruitval ;
 • De smaak van staal in de mond;
 • Huiduitslag ;
 • Buikpijn;
 • Gebrek aan concentratie;
 • Brandend maagzuur.

Er kunnen ook meer specifieke bijwerkingen optreden. Vertel het onmiddellijk aan je arts als je een of meer van deze bijwerkingen ervaart:

 • Impulsief en gevaarlijk gedrag;
 • Agitatie
 • Agressie
 • Angst;
 • De verschijning van tekenen van depressie;
 • Gewelddadig gedrag;
 • Boos gedrag
 • Paniekaanvallen;
 • Verhoging van de bloeddruk;
 • Verhoging van de hartslag;
 • Hallucinaties;
 • Leverproblemen;
 • Tekenen van lage bloedsuikerspiegel;
 • Symptomen van glaucoom (wazig zicht);
 • suizen in de oren.

Meningen van gebruikers

De effectiviteit van Mysimba hangt vooral af van de bereidheid van de patiënt om alle adviezen van de arts serieus te nemen.

mysimba
Volgens gebruikers is Mysimba effectief bij gewichtsverlies

Volgens consumenten levert het innemen van de tabletten goede resultaten op. Gewichtsverlies van minstens 5% is waargenomen bij veel gebruikers, vooral bij degenen die onder toezicht van gezondheidsprofessionals zijn getest. De vermindering van de eetlust is het resultaat dat het meest wordt gewaardeerd door patiënten. De hoeveelheden die per maaltijd worden geconsumeerd, zijn redelijker en snacken wordt gemakkelijk vermeden.

Een volledige diagnose door een arts is noodzakelijk voordat je aan dit avontuur begint om onaangename reacties te voorkomen.

Conclusie

De Wereldgezondheidsorganisatie meldt een wereldwijde toename van obesitas, vooral in de ontwikkelde landen. Dit cijfer is sinds 1980 verdubbeld en treft over het algemeen twintigers en ouder. Overgewicht is echter geen ziekte en het is zeker niet onvermijdelijk. Het is heel goed mogelijk om overgewicht te bestrijden.

Om te beginnen moet je je levensstijl radicaal veranderen door een gezond dieet en regelmatige lichaamsbeweging. Als deze maatregelen niet tot bevredigende resultaten leiden, kun je je wenden tot radicalere oplossingen zoals Mysimba, dat rechtstreeks inwerkt op je eetlust. Dit product bevat actieve ingrediënten die je eetlust reguleren, waardoor je minder gaat eten en gewicht verliest. Maar waarom een paar extra kilo’s verliezen? Omdat overgewicht en obesitas negatieve gevolgen hebben voor je gezondheid. Mysimba is geen wondermiddel. Het is een behandeling in twee richtingen: je moet een redelijk calorierijk dieet volgen en je moet ook sporten. De effectiviteit hangt uitsluitend af van de combinatie van deze twee punten. Tot slot is de hulp van een gezondheidsprofessional essentieel, om niet te zeggen verplicht.

Update: Het product MySimba is niet langer te koop. Het artikel is bewaard voor informatieve doeleinden. Alternatieve producten zijn hieronder beschikbaar!

Alternatieven

MySimba is niet langer verkrijgbaar, maar er zijn andere producten die het meer dan goed maken! Hier zijn er een paar: