Express dieet: ik vertel je erover

[Artikel bijgewerkt op 11/09/2023]

Moet je snel afvallen? Dan is het expressdieet iets voor jou. Je verliest die ongewenste kilo’s en slankt je figuur af in slechts een paar dagen, of zelfs een week of twee. Niet meer dan dat. Ontdek wat specialisten je aanraden om af te slanken zonder je gezondheid te verpesten.

Voordat je verder leest

Ik ben geen expert op dit gebied, maar ik heb een passie voor voeding en gezondheid.

De artikelen die je op mijn site vindt, zijn het resultaat van diepgaand onderzoek dat ik graag met je wil delen. Ik wil echter benadrukken dat ik geen gezondheidsdeskundige ben en dat mijn advies in geen geval dat van een gekwalificeerde arts mag vervangen. Ik ben er om je te begeleiden, maar het is belangrijk dat je een professional raadpleegt voor specifieke vragen of medische problemen. Jouw welzijn is belangrijk. Zorg er dus voor dat je de juiste deskundigen raadpleegt en zorg zo goed mogelijk voor jezelf.

Het principe van het expressdieet

Introductie van de methode

Het express dieet is de term die wordt gebruikt om korte afslankprogramma’s aan te duiden. Er zijn er verschillende, waaronder de :

 • Hôtesse de l’air of Natman: – 4 kg in 4 dagen ;
 • Dr Cohen: – 3 kg in 10 dagen;
 • Du cosmonaute: -10 kg in minder dan 2 weken;
 • Dukan express: – 5 kg in 1 week;
 • Ultra fast: -10 kg in 7 dagen;
 • 5 kg afvallen in een week: – 5 kg in 1 week ;
 • 10 kg afvallen in één week: – 10 kg in 1 week.

Deze methoden hebben vrijwel hetzelfde werkingsprincipe: een caloriearm, eiwitrijk dieet aanbieden om je te helpen afvallen. Ze moedigen het lichaam aan zijn reserves aan te spreken om calorieën te verbranden. Zo verlies je gewicht. Het afslankprogramma is ingrijpend en daarom is het zo belangrijk om het op korte termijn uit te voeren.

Het is onmogelijk om een standaardduur te bepalen voor een snel afslankprogramma. Dat hangt af van de variëteit van de methode. Kies de methode die bij je past door het type dieet te bepalen dat je denkt te kunnen voltooien. Deze methoden kunnen gegroepeerd worden in één categorie, met name het express dieet.

Voordelen van het express dieet

Effectief: je bereikt je doel in recordtijd. Deze methode vermijdt tijdrovende vermageringsprogramma’s.

Avez-vous besoin de maigrir rapidement ?
Bereik je afslankdoel in recordtijd.

Met het Natman dieet kun je bijvoorbeeld tot 1 kg per dag afvallen.

Nadelen van het express dieet

De methode is streng. Toegegeven, het is van korte duur, maar sommige mensen vinden het moeilijk om het tot het einde vol te houden. Je eetgewoonten worden op de kop gezet, vooral in het geval van monodiëten. Hierbij eet je dagenlang slechts één voedingsmiddel. Gevoelens van vermoeidheid en voedingstekorten behoren tot de vaak voorkomende nadelen van het express-programma.

Hoe het afslankprogramma werkt

Een express dieet bestaat uit drie fasen:

 • De boostfase: het is de bedoeling om te kiezen voor een eiwitrijk dieet of een gedissocieerd dieet. De resultaten zijn het duidelijkst tijdens deze fase. Aan de andere kant kan het leiden tot vermoeidheid. Ik raad je aan om niet langer dan 3 dagen door te gaan, om een aanzienlijk verlies van energie te voorkomen.
 • De tussenfase: deze markeert het einde van de boosterperiode. Het bestaat uit het geleidelijk herintroduceren van de onlangs verboden voedingsmiddelen. Eiwitrijke voedingsmiddelen hebben de voorkeur om de spiermassa te behouden. Gewichtsverlies is minder succesvol.
 • De evenwichtsfase: tijdens de tussenperiode heb je een nieuw eetpatroon aangeleerd. Tijdens deze fase wordt u gevraagd voorzichtig te zijn omdat u gevoelig bent voor een jojo-effect. Ik moedig je aan om evenwichtig te eten.

Wat moet er op uw bord liggen

Het is belangrijk om tijdens een crashdieet de drie hoofdmaaltijden van de dag te eten. Het eten van een evenwichtig dieet is fundamenteel, zoals hierboven vermeld. Je kunt lichte tussendoortjes nemen zoals een stuk fruit naar keuze, magere yoghurt of suikervrij vruchtensap. Dit kun je doen tijdens de tussen- en evenwichtsfase. Ik moedig je aan om je tijdens de boosterperiode aan de drie hoofdmaaltijden te houden.

Avez-vous besoin de maigrir rapidement ? : Faire un régime express.
Het is belangrijk om je aan de drie hoofdmaaltijden van de dag te houden.

Dit is wat je zou moeten eten om te weten hoe je moet afvallen:

 • Fruit: het is belangrijk om niet meer dan drie stukken fruit per dag te eten. Het helpt vezels en antioxidanten te leveren. Kies wat je lekker vindt, want alles mag.
 • Groenten: eet ze gekookt, rauw of gestoomd, net wat je lekker vindt. Groenten zijn een effectieve eetlustremmer dankzij hun hoge vezelgehalte. Ze verminderen de drang om te knabbelen. Rauwe groenten bevatten een eetlepel koolzaad- of walnootolie en gekookt voedsel gaat vergezeld van een theelepel olijfolie.
 • Vis, eieren of vlees: je moet hiervan 100 g per maaltijd eten om de benodigde hoeveelheid eiwitten binnen te krijgen. Een redelijke inname helpt spierafbraak voorkomen.
 • Zuivelproducten: leveren calcium en eiwitten. Investeer in kaas of zuivelproducten.
 • Zetmeelrijk voedsel: deze zijn rijk aan complexe koolhydraten en helpen je een vol gevoel te krijgen. Kies voor voedingsmiddelen met een hoog vezelgehalte, zoals volkorenbrood, havermout of boekweit.

Menu-ideeën

De boostfase

OchtendMiddagAvond
Dag 11 eetlepel havermout gemengd met magere yoghurt + een glas tomatensap100 g zalmmoot + selderij + sla salade + een appelGestoomde courgettes + 100g kipfilet + een glas kiwi sap
Dag 20% kaas + een snee volkorenbrood + een hardgekookt ei + een glas seizoensvruchtensap200g gestoomde witlof + bloemkoolsalade + vinaigrette + een glas citroensapGroentesoep met alle groenten en een beetje gember + een stuk fruit naar keuze
Dag 3Koffie of thee + fromage frais + plakjes aardbei100g gegrilde steak + tomaat met vinaigrette + augurk + een glas sinaasappelsapPaprika gevuld met gehakt + rauwe wortelen + een glas vruchtensap

De tussenfase

OchtendMiddagAvond
Dag 1Suikervrije koffie met een eetlepel melk + twee seizoensvruchtenGemengde groenten gebakken met een theelepel olijfolie + 100g gegrilde kip + een glas wortelsap100 g gestoomde vis + groentebouillon + een glas citroensap
Dag 2Zoete groene thee + twee gebakken eieren + twee sneetjes sandwichbroodGegrilde steak + een gekookte aardappel + 50 g fromage frais + een glas aardbeiensapGroentespiesjes + 100 g gegrilde tonijn + twee kiwi’s
Dag 3Kopje suikervrije melk + sneetje volkorenbroodSperziebonen + 50 g gevogelteham + twee seizoensvruchtenEen groenteomelet + een kom witte rijst + een glas seizoensvruchtensap
Dag 4Koffie of thee + 150 g fromage frais + een haverzemelencakeGerookte zalm + een 0% zuivelproduct + twee gekookte eieren + een glas kiwi sapSteak tartaar + een 0% zuivelproduct
Dag 5Ongezoete koffie of thee met een beetje melk + een gekookt ei + magere yoghurtTwee hardgekookte eieren + 150 g gegrilde visfilet + een glas druivensapgerookte vis + groene salade + een tros druiven
Dag 6Drie sneetjes brood met honing + een glas melkLandelijk gebakken aardappelen en wortelen + twee seizoensvruchtenSpinazie met zachtgekookte eieren + een glas vruchtensap van het seizoen

Tips om je te helpen afvallen

Een vermageringsdieet is alles wat je nodig hebt om gewicht te verliezen. In combinatie met lichte lichaamsbeweging en afslankproducten verlies je snel gewicht. Zorg voordat je begint dat je de energie hebt om te sporten. Als je dat niet hebt, riskeer je een aanzienlijke energiedaling, wat schadelijk kan zijn voor je gezondheid. Hier zijn enkele oefeningen die ik aanraad tijdens de tussen- en evenwichtsfase:

 • Touwtje springen
 • Wandelen
 • Hardlopen;
 • Yoga
 • Hometrainer;
 • Dansen.

De mening van consumenten over het express dieet

Consumenten beschrijven het expresdieet als een moeilijke methode. Velen vinden het moeilijk om zich aan de voorgestelde menu’s te houden. Ze krijgen honger als het vezelgehalte van een maaltijd niet hoog is. Desondanks lukt het ze om af te vallen.

Avez-vous besoin de maigrir rapidement ?
Consumenten beschrijven het expresdieet als een moeilijke methode.

Sommige consumenten slagen erin om op één dag 1 kg af te vallen. Ze zijn tevreden en raden de methode aan aan mensen die snel willen afvallen. Anderen leken teleurgesteld en verloren minder dan 500g in één dag. Volgens hen is sporten een manier om de effectiviteit van het afslankprogramma te vergroten.

Meningen van gezondheidsspecialisten over het expressdieet

Volgens professionals is het expressdieet een veelbelovend caloriearm voedingsprogramma. De doeltreffendheid ligt in de naleving van bepaalde voorwaarden, zoals een evenwichtige, calorie- en vetarme voeding. Het naleven van deze regels moedigt het lichaam aan om zijn energiereserves aan te spreken, een essentiële voorwaarde om gewicht te verliezen. Gehydrateerd blijven ondersteunt je doel om gewicht te verliezen. Je moet minstens 2 liter water per dag drinken.

Het gebruik van krachtige vetverbranders zal je afslankkuur een boost geven. Het is nog steeds een goed idee om te kiezen voor een snel dieet van minder dan 7 dagen, als je niet van plan bent om een arts te raadplegen. Daarna is het raadzaam om je te laten controleren door een gezondheidsspecialist, gezien de drastische aard van de methode.