Vetbinder: mijn mening & beste prijs

[Artikel bijgewerkt op 11/09/2023]

Om te beginnen moet worden opgemerkt dat een vetbinder iets heel anders is dan een vetverbrander. Vetverbranders worden gebruikt om vet te verbranden dat in het lichaam is opgeslagen. In plaats daarvan helpen Fat Binders vetopslag te voorkomen. Voedingsstoffen uit voedsel worden opgenomen in het darmkanaal en overgedragen aan het lichaam om te worden gebruikt wanneer dat nodig is. Het belangrijkste doel van een Fat Binder is om de opname van vet te voorkomen, zodat het niet kan worden opgeslagen. Vanwege hun werking worden vetbinders beschouwd als medische hulpmiddelen in plaats van supplementen.

Voordat je verder leest

Ik ben geen expert op dit gebied, maar ik heb een passie voor voeding en gezondheid.

De artikelen die je op mijn site vindt, zijn het resultaat van diepgaand onderzoek dat ik graag met je wil delen. Ik wil echter benadrukken dat ik geen gezondheidsdeskundige ben en dat mijn advies in geen geval dat van een gekwalificeerde arts mag vervangen. Ik ben er om je te begeleiden, maar het is belangrijk dat je een professional raadpleegt voor specifieke vragen of medische problemen. Jouw welzijn is belangrijk. Zorg er dus voor dat je de juiste deskundigen raadpleegt en zorg zo goed mogelijk voor jezelf.


Update: Fat Binder is nu vervangen door CLA (Conjugated Linoleic Acid), dat effectiever is en scherper geprijsd!
Je kunt mijn uitgebreide artikel over CLA hier lezen! Of bekijk de alternatieven onderaan de pagina!

VETVERBRANDING STIMULEREN MET ALC


 • Gemaakt in Groot-Brittannië
 • Makkelijk in te slikken capsules
 • Eén flesje voor een kuur van 2 maanden
 • Tapering prijzen

ALC nu kopen

Vet Binder prijzen

Advies en hoe het werkt

Fat Binder

Het belangrijkste actieve ingrediënt in vetbinders is een polysacharide genaamd chitosan. Deze koolhydraatmolecule, die bestaat uit zowel een geacetyleerde als een gedeacetyleerde glucosamine-eenheid, wordt gevormd uit een natuurlijk derivaat van glucose (chitine) dat is behandeld met een alkali. Interessant is dat chitine zelf afkomstig is van het exoskelet van schaaldieren en insecten zoals krabben en garnalen. Volgens voedingsdeskundigen is het bijna net zo overvloedig aanwezig als de cellulose in plantencelwanden. De commerciële toepassingen van chitine stoppen echter niet bij vetbinders en de stof wordt gebruikt voor wondgenezing om kunstmatige huid te maken, als schimmeldodend middel in cosmetica en zelfs om contactlenzen te maken.

De manier waarop chitosan de vetopslag beïnvloedt, is te wijten aan zijn vermogen om zich te hechten aan vet in de maag vóór de spijsvertering. Bij consumptie lost chitosan op in de zure sappen van de maag en verandert het in een gel. Deze vorm van vezels verschilt van andere consumeerbare vormen door zijn positieve ionische lading, waardoor het zich kan binden met lipiden en vetten die uit negatieve ionen bestaan.

Door de hoge emulgerende eigenschappen van chitosan kan het zich hechten aan vetdruppels in organen. Deze massa van chitosan en vet wordt vervolgens van de maag naar de darmen gebracht. In dit stadium zal chitosan de onoplosbare vetophopingen omzetten in een vorm die niet meer kan worden afgebroken door spijsverteringsenzymen. De vetbinder vangt de vetten op en beschermt het lichaam tegen de absorptie ervan.

Vetbinder in de apotheek: prijs en voordelen

Veel mensen geven de voorkeur aan vetbinders boven andere voedingssupplementen, simpelweg omdat ze zoveel voordelen hebben. Terwijl andere pillen zich meestal richten op het centrale zenuwstelsel, wat problemen kan veroorzaken, werken vetbinders alleen in de darmen, waardoor ze volkomen veilig zijn voor iedereen.

Volgens experts zijn het ook de snelst werkende dieetpillen. De patiënt neemt gewoon zijn dosis vlak na de maaltijd en ze beginnen meteen te werken. Je kunt al bij de eerste maaltijd calorieën besparen en al na de eerste paar dagen resultaat zien.

De meeste van deze pillen onderdrukken ook de eetlust en verbeteren de stofwisseling, waardoor ze uitstekende bondgenoten zijn om af te vallen. De patiënt hoeft niet eens te werken terwijl hij dit supplement neemt. Veel mensen hebben hun lichaamsvet aanzienlijk zien verminderen zonder op dieet te gaan of te trainen.

Voordelen van vetvermindering

Er is bewijs verkregen uit diermodellen waarbij ratten een vetrijk dieet kregen en de verteerbaarheid van het geconsumeerde vet werd onderzocht. Eén zo’n studie nam een groep vetten op een vetrijk dieet dat werd aangevuld met verschillende soorten voedingsvezels. Na een dieetperiode van twee weken werden de uitwerpselen van de dieren verzameld en van de 23 geconsumeerde voedingsvezels had chitosan een significant hogere vetuitscheiding. De resultaten toonden aan dat de vetverteerbaarheid met 50% was afgenomen vergeleken met de controle. Met andere woorden, 50% van het geconsumeerde vet verliet het lichaam zonder geabsorbeerd te worden.

Eén onderzoek nam een groep van 134 volwassenen met overgewicht en gaf hen zes keer per dag 500 mg chitosan tabletten. Aan het einde van het onderzoek werden gewichtsverlies, vetmassa, vetpercentage en lichaamssamenstellingsindex gemeten. Vergeleken met de placebo, vertoonde de consumptie van chitosan een gewichtsverlies van 2,8 pond, waarvan 2,6 pond lichaamsvet. Dit zou duiden op een 78% groter vetverlies in de chitosan groep. Daarnaast vertoonde deze groep een lager percentage lichaamsvet en betere verbeteringen in de lichaamsvetindex.

Een ander 6 weken durend onderzoek onder volwassenen onderzocht het effect van de combinatie van dit goedkope supplement met andere supplementen voor gewichtsverlies, namelijk glucomannaan, vitamine C en fenegriek. Deze onderzoekers ontdekten dat de combinatie van deze stoffen resulteerde in een statistisch significant verlies van lichaamsgewicht bij volwassenen, zonder dat het aantal geconsumeerde calorieën veranderde. Terwijl de controles niet afvielen, verloor de groep die de supplementen kreeg 2,3 kg. De controles kwamen 0,2 kg vet aan, terwijl de supplementengroep 2 kg vet verloor.

Update: Fat Binder is nu vervangen door CLA (Conjugated Linoleic Acid), dat effectiever is en scherper geprijsd!
Je kunt mijn uitgebreide artikel over CLA hier lezen! Of bekijk de alternatieven onderaan de pagina!

VETVERBRANDING STIMULEREN MET ALC


 • Gemaakt in Groot-Brittannië
 • Makkelijk in te slikken capsules
 • Eén flesje voor een kuur van 2 maanden
 • Tapering prijzen

ALC nu kopen

Voordelen voor het cholesterolgehalte

Andere onderzoeken tonen aan dat de voordelen van vetbinders niet uitsluitend beperkt zijn tot gewichtsverlies. Een interessante studie, gepubliceerd in het Journal of American College of Nutrition, mat het lipidengehalte van bloed en ontlasting na chitosanconsumptie. Ze ontdekten dat het serumlipoproteïne- en serumcholesterolgehalte aanzienlijk daalde. Dit zou wijzen op een anti-cholesterolaemisch effect van vetbindergebruik en positieve voordelen voor de cardiovasculaire gezondheid.

In een ander onderzoek kregen 84 proefpersonen met een hoog tot matig cholesterolgehalte 1,2 g chitosan per dag of een placebo. Hun resultaten wezen op een significante verlaging van het totale cholesterol vergeleken met placebo, en in een subgroep van oudere personen (60 jaar en ouder) toonden ze verdere verlagingen van het totale cholesterol en de lage lipoproteïnedichtheid. Dit toont opnieuw de gezondheidsvoordelen aan van vetbinders voor het verbeteren van het cholesterolgehalte.

Fat Binder naturel
Vetbinders zijn vaak gemaakt van 100% natuurlijke producten

Zijn vetbinders veilig?

Vetbinders bieden een veilige methode om gewicht te verliezen en zijn in staat om zich aan vet te binden zonder de normale werking van het lichaam te beïnvloeden. De meeste vetbinders zijn 100% natuurlijk en veroorzaken geen bijwerkingen. Over het algemeen kun je bij het gebruik van vetbinders het beste een gezond dieet volgen om effectief af te vallen. Deze combinatie zorgt voor de beste resultaten.

Volgens artsen is een vetbinder een effectieve manier om de calorie-inname uit het dieet te verminderen en effectief af te vallen. Het kan de vetinname met wel 28% verminderen. Dit type product werkt door zich te binden aan vetmoleculen in de voeding om de opname van vet door het lichaam te verminderen en de calorie-inname te verlagen, wat na verloop van tijd leidt tot gewichtsverlies.

Zijn Fat Binders effectief?

Onderzoek, studies en meningen van gebruikers tonen aan dat vetbinders effectief zijn en dat ze de hoeveelheid ingenomen vet en calorieën verminderen. Omdat mensen verschillend zijn, zijn hun resultaten dat ook. Terwijl sommige mensen gemakkelijk kunnen beginnen met afvallen met de beste supplementen, zal het voor anderen langer duren en zullen ze ook wat meer aandacht moeten besteden aan hun eet- en bewegingsgewoonten om het meeste uit het product te halen.

Niet alle goedkope vetbinders werken op dezelfde manier. Het is raadzaam om alleen de beste producten met bewezen ingrediënten, uitstekende feedback en een uitstekende klantenservice te proberen.

Vetbinder kopen en leveren

Fat Binder kun je kopen bij de gebruikelijke supplementenverkopers. Zorg er echter wel voor dat je alleen bij gerenommeerde verkopers koopt. Er zijn veel namaakproducten en je kunt gemakkelijk voor de gek worden gehouden. Apotheken zijn de beste plek om je vetbinder te kopen. Je kunt terecht bij apotheken of online apotheken.

Naast apotheken raden we je aan om de officiële website van de fabrikant te bezoeken. Zo weet je zeker dat je echte producten krijgt. Deze sites leveren over het algemeen wereldwijd en bieden garanties zoals een “geld-terug-garantie”. Producten worden zeer snel geleverd, in slechts enkele dagen.

Update: Fat Binder is nu vervangen door CLA (Conjugated Linoleic Acid), dat effectiever is en scherper geprijsd!
Je kunt mijn uitgebreide artikel over CLA hier lezen! Of bekijk de alternatieven hieronder!

VETVERBRANDING STIMULEREN MET ALC


 • Gemaakt in Groot-Brittannië
 • Makkelijk in te slikken capsules
 • Eén flesje voor een kuur van 2 maanden
 • Tapering prijzen

ALC nu kopen

De alternatieven

Niet geïnteresseerd in de vervangen Fat Binder formule? Geen probleem! Je kunt de vetverbrander alternatieven hieronder vinden: