PhenGold: mijn mening & beste prijs

[Artikel bijgewerkt op 11/09/2023]

Op het gebied van vetverbranders zijn er veel concurrerende producten. PhenGold is onlangs op de markt gekomen. Waaruit bestaat het? Wat is het waard? En wat doet het? Dit zijn slechts enkele van de vragen die ik ga proberen te beantwoorden. Daarna ga ik verder met meer praktische vragen, zoals hoe je het kunt kopen, de prijs, dosering en mogelijke contra-indicaties, en met het delen van getuigenissen en meningen van gebruikers.

Voordat je verder leest

Ik ben geen expert op dit gebied, maar ik heb een passie voor voeding en gezondheid.

De artikelen die je op mijn site vindt, zijn het resultaat van diepgaand onderzoek dat ik graag met je wil delen. Ik wil echter benadrukken dat ik geen gezondheidsdeskundige ben en dat mijn advies in geen geval dat van een gekwalificeerde arts mag vervangen. Ik ben er om je te begeleiden, maar het is belangrijk dat je een professional raadpleegt voor specifieke vragen of medische problemen. Jouw welzijn is belangrijk. Zorg er dus voor dat je de juiste deskundigen raadpleegt en zorg zo goed mogelijk voor jezelf.

Wat is PhenGold?

PhenGold is een voedingssupplement dat valt in de categorie afslanksupplementen. Het is ontwikkeld door Swiss Research Labs, bekend van andere voedingssupplementen voor sporters en meer algemeen gebruik.

Bouteilles de PhenGold
PhenGold is een voedingssupplement dat mensen helpt die willen afvallen

Het doel is om je te helpen tijd te verliezen met behulp van mechanismen die bekend zijn in deze sector. Met andere woorden, het werkt als een vetverbrander, een eetlustremmer en het verhoogt je metabolisme. Deze toename van het metabolisme is de belangrijkste factor bij gewichtsverlies, zowel voor mannen als voor vrouwen.

Het doel is om je lichaam zoveel mogelijk calorieën te laten verbruiken terwijl je je inname beperkt. Zodat je caloriebalans een tekort vertoont!

Zoals ik hierboven al zei, is dit een gemengd voedingssupplement, gericht op zowel mannen als vrouwen. Dat is niet per se een slechte zaak. Maar als voedingsdeskundige weet ik dat er verschillen zijn. Ook al is het proces in essentie hetzelfde.

De ingrediënten van PhenGold

PhenGold is gemaakt van verschillende ingrediënten. Ze zijn allemaal natuurlijk en zijn afkomstig van planten en struiken of van mineralen die het lichaam nodig heeft. Er zijn dus geen chemische verbindingen in de pejoratieve zin van het woord, met moleculen waarvan de volledige betekenis onbekend is. Daarom heb ik een niet-uitputtende lijst samengesteld van de verschillende ingrediënten, met een korte uitleg.

Groene thee

Groene thee is al eeuwenlang bekend, net als de verschillende effecten op het menselijk lichaam. Het is zo goed dat het een van de ingrediënten is in bijna alle afslanksupplementen.

De meest gewilde werking is die van lichaamsthermogenese . Eenvoudig gezegd betekent dit dat het lichaam warmer wordt door een versnelde stofwisseling. Je warmt op. Deze werking is interessant voor mensen die willen opwarmen. Maar voor mensen die willen afvallen is het ook interessant, omdat het opwarmen van het lichaam veel energie kost en er dus calorieën (voornamelijk die in vet) worden verbrand.

In de samenstelling van PhenGold is de dosis groene thee 500mg voor 3 capsules.

Groene thee heeft nog andere interessante werkingen. De vochtafdrijvende werking, de rol bij het voorkomen van obesitas en het vermogen om het cholesterolgehalte te verlagen (via de antioxiderende werking van polyfenolen) zijn slechts enkele voorbeelden.

Groene thee heeft veel voordelen

Koffie

Koffie is een van de vele natuurlijke stimulerende middelen. Het zit zelfs in bijna alle producten die samengesteld zijn om af te slanken of het lichaam te stimuleren. Cafeïne geeft het lichaam een oppepper, waardoor het sneller werkt en beter reageert. Als onderdeel van een afslankprogramma wordt koffie gebruikt om gewichtsverlies te stimuleren via de stofwisseling.

Maar dat is niet de enige verdienste van cafeïne. Cafeïne zit ook in PhenGold en om dezelfde reden in energiedrankjes zoals Mountain Dew, Redbull en Coca-Cola. Cafeïne heeft energetiserende eigenschappen die het lichaam in staat stellen om door te gaan wanneer dat nodig is.

PhenGold bevat iets meer dan 100 mg cafeïne per capsule. Ter vergelijking: Redbull bevat 30 mg in een blikje.

Cayennepeper

De belangrijkste werking van PhenGold is gebaseerd op een triade van ingrediënten, waaronder cayennepeper, groene thee en cafeïne. Cayennepeper is in ‘zeer’ grote hoeveelheden aanwezig in dit voedingssupplement. Het heeft zelfs de hoogste dosering die momenteel op de markt is. Ter informatie: 3 capsules bevatten 200 mg.

Cayennepeper is zo interessant omdat het, net als groene thee, de thermogenese in het lichaam op gang brengt. Je hoeft alleen maar een Spaanse peper te eten om het zelf te zien, en je zult je daarna heel heet voelen.

Naast het stimuleren van thermogenese heeft cayennepeper ook een aanzienlijk eetlustremmend effect, wat ook de aanwezigheid in PhenGold verklaart.

L-Tyrosine

Dit is een aminozuur. Het is de basis voor de productie van hormonen, waaronder de hormonen die verantwoordelijk zijn voor waakzaamheid en het gevoel van verzadiging. Het heeft ook een eetlustremmende werking.

Volgens bepaalde onderzoeken kan een behandeling op basis van L-Tyrosine stress verminderen . Zoals we weten, is stress een belangrijke factor bij gewichtstoename. De consumptie van L-Tyrosine zou daarom gewichtstoename helpen voorkomen.

Composition de PhenGold

L-Theanine

Een ander essentieel aminozuur, L-theanine, is aanwezig in thee. Het is betrokken bij verschillende stofwisselingen in het lichaam, waaronder de stofwisseling die concentratie mogelijk maakt. In dit opzicht zou het ontspannend werken.

Omdat het in thee zit, is het niet tegenstrijdig om het naast cafeïne te gebruiken. Thee bevat namelijk ook cafeïne in de vorm van theïne.

Vitamine B

PhenGold bevat ook vitamine B. Er zijn momenteel geen studies die de interacties van de verschillende B-vitamines (B1, B2, B3, B6, B12, bijvoorbeeld) grondig onderzoeken, maar ze zijn essentieel voor een goede werking. Een vitaminetekort kan grote problemen veroorzaken en leiden tot het ontstaan van ziekten. Aan het begin van de vorige eeuw heerste in Azië bijvoorbeeld de ziekte beriberi. Het veroorzaakte hart- en neurologische problemen die tot de dood konden leiden. In feite is deze ziekte alleen te wijten aan een tekort aan vitamine B1, waardoor de symptomen verdwijnen.

B-vitamines komen uitsluitend voor in voeding en vereisen geen specifieke stofwisseling (in tegenstelling tot bijvoorbeeld vitamine D). Een gevarieerd dieet helpt dus om tekorten te voorkomen, behalve dat bij diëten tekorten veel vaker voorkomen vanwege de voedselkeuzes.

B-vitamines komen alleen voor in voeding. Een tekort kan leiden tot ernstige aandoeningen.

EFFECTIEF AFVALLEN MET PHENGOLD


 • Gratis bezorging
 • Tot 2 maanden gratis behandeling
 • 100 dagen geld-terug-garantie
PhenGold

Bestel PHENGOLD nu op de officiële website

Welke effecten kan ik verwachten van PhenGold?

Zoals ik hierboven al zei, werkt PhenGold via verschillende vectoren om het doel van afvallen te bereiken. Het smelt vetweefsel niet op wonderbaarlijke wijze; het vertrouwt op bekende stofwisselingsprocessen om de gewenste actie te bewerkstelligen.

Het is een eetlustremmer

Sommige ingrediënten, zoals vitamine B en cayennepeper, zijn natuurlijke eetlustremmers. Met andere woorden, ze verminderen het hongergevoel en bevorderen het gevoel van verzadiging. Dit is bewezen in een aantal gepubliceerde onderzoeken. Volgens de resultaten wordt de hoeveelheid voedsel die wordt gegeten met gemiddeld 10% verminderd wanneer cayennepeper wordt geconsumeerd. Hetzelfde geldt voor vitamine B6.

Hun aanwezigheid in de PhenGold formule is dus volkomen logisch.

Het helpt vet te verbranden

Er bestaat niet zoiets als vetverbrandend voedsel. Het is een verkeerde benaming om een situatie uit te leggen waarin een voedingsmiddel het gebruik van vet in vetweefsel bevordert.

Om een voedingsmiddel als vetverbrander te kunnen beschouwen, moet het een werking op het lichaam hebben. Het lichaam moet zijn eigen bronnen aanspreken. Het enige metabolisme dat hiertoe in staat is, is thermogenese, de natuurlijke stijging van de lichaamstemperatuur. Kortom, een vetverbrander is simpelweg een voedingsmiddel/ingrediënt dat de lichaamstemperatuur doet stijgen.

In de samenstelling van PhenGold zitten verschillende ingrediënten met deze bijzonderheid. Groene thee bevat bijvoorbeeld theïne. Dit is ook het geval met cafeïne. Deze twee moleculen hebben het vermogen om de snelheid van ons lichaam iets te verhogen, waardoor het in dezelfde situatie meer calorieën verbruikt. Dit wordt geschat op 4%, wat neerkomt op tussen de 70 en 80 calorieën per dag uit de gemiddelde etensbak. Zoals we weten, proberen we bij het volgen van een dieet over het algemeen te streven naar een calorietekort om het lichaam te dwingen zijn reserves aan te spreken en te verbranden.

Dit is ook het geval met cayennepeper, die bekend staat om zijn vermogen om de vetverbranding te bevorderen.

Tot slot moet ik benadrukken dat de beste manier om vet te verbranden is om te sporten, actief te zijn en te bewegen. Dit principe wordt ondersteund door de Franse regering met de campagne “Eet en Beweeg”. Ik kan niet genoeg benadrukken dat als het gaat om afvallen, de twee belangrijkste aandachtsgebieden voeding en sport zijn.

Sporten is een uitstekende katalysator om het tempo van het lichaam te verhogen en vet te verbranden

Het verhoogt de stofwisseling

Als ik het heb over het verhogen van het metabolisme, heb ik het natuurlijk over thermogenese, maar ook over het simpele feit dat het lichaam harder en sneller werkt. Verschillende ingrediënten in de PhenGold formule hebben deze werking: cayennepeper, koffie en L-theanine.

Dit principe van het verhogen van de stofwisseling zorgt er simpelweg voor dat het opgenomen voedsel wordt omgezet in energie in plaats van vet. We weten dat sommige trage stofwisselingssystemen niet in staat zijn om al het voedsel snel om te zetten, wat leidt tot opslag van het “overschot” en dus het verschijnen van vet. Voedingsmiddelen die het metabolisme verhogen helpen dit tegen te gaan.

Je hebt meer energie

Er is veel onderzoek gedaan naar het oorzakelijke verband tussen vermoeidheid, stress en gewichtstoename. Dit verband werd benadrukt en is een algemeen aanvaard feit geworden. De hedendaagse voedingssupplementen houden altijd rekening met deze parameter. Dit is ook het geval voor PhenGold.

Rhodiola en vitamine B12 behoren tot de ingrediënten die worden gebruikt om vermoeidheid te bestrijden en stress te verminderen. Deze laatste maakt deel uit van de vitamine B-cocktail. Het is voornamelijk verantwoordelijk voor het vermogen van het lichaam om energie op de juiste manier te gebruiken. Het moet gedurende de dag een constant niveau handhaven. Een B12-tekort zorgt daarom voor pieken en dalen met vlagen van vermoeidheid. Het is dus een goed idee om iets te eten, te knabbelen, om je energie te herstellen.

Rhodiola is een plant die op grote hoogte groeit en waarvan gezegd wordt dat het vermoeidheidsremmende eigenschappen heeft. Het verbetert ook de mentale prestaties en concentratie.

En dan zijn er nog groene thee en koffie, die bekend staan om hun vermogen om je een oppepper te geven en je energieker te maken.

EFFECTIEF AFVALLEN MET PHENGOLD


 • Gratis bezorging
 • Tot 2 maanden gratis behandeling
 • 100 dagen geld-terug-garantie
PhenGold

Bestel PHENGOLD nu op de officiële website

Wat is de dosering van PhenGold?

PhenGold heeft een zeer eenvoudige dosering die vergelijkbaar is met die van andere voedingssupplementen. Volgens het advies van de fabrikant bestaat een kuur van PhenGold uit het innemen van 3 capsules per dag. Dit verklaart waarom ik vaak verwees naar een gewicht voor 3 capsules, de dagelijkse dosis, in plaats van per capsule!

De duur wordt niet bepaald door de fabrikant. Maar ik kan je alleen maar aanraden om niet een te lange kuur te volgen. Een maand bijvoorbeeld. Herhaal de kuur zo nodig na een pauze van een paar weken. Het voordeel van deze oplossing is tweeledig.

Ten eerste verkleint het de kans op bijwerkingen. Ook al zijn het er niet veel, hoge doses cafeïne zijn niet goed voor het lichaam. Ten tweede geven de pauzes, net als bij sporters en bodybuilders, het lichaam een adempauze om de nieuwe manier van werken en de geboekte vooruitgang te integreren.

Het is raadzaam om dagelijks :

 • 2 capsules in de ochtend. Gelijktijdig met het ontbijt, om de maag niet te zwaar te belasten. Zo voorkom je ook dat je ’s avonds de effecten van cafeïne krijgt en niet kunt slapen. Vergeet niet dat vermoeidheid averechts werkt bij het volgen van een dieet.
 • 1 capsule tijdens de lunch bij de maaltijd of vlak voor de training. Tijdens een sportsessie zal PhenGold het lichaam een beetje extra motivatie geven om de sessie intensiever te maken.
PhenGold wordt ingenomen bij de maaltijd. Voor sporters kan het ook vóór de training of een stevige maaltijd worden ingenomen om de inspanning en het energieverbruik te maximaliseren.

Waar kan ik PhenGold kopen en tegen welke prijs?

PhenGold - 3 bouteilles

De gemakkelijkste manier om PhenGold te kopen is op de officiële website van de fabrikant. Je kunt het zonder recept kopen, omdat het een voedingssupplement is. Vergeleken met andere producten op de markt is de prijs redelijk.

Merk op dat de fabrikant een geld-terug-garantie biedt. Dus als je niet tevreden bent met PhenGold tijdens je kuur, kun je het aankoopbedrag terugvragen. Dit geldt echter niet voor de verzendkosten. Het aanbieden van een dergelijke garantie is echter een teken van ernst en vertrouwen in het product.

PhenGold wordt gekocht in de vorm van een kuur, die ongeveer een maand duurt.

 • 54,39 € voor een kuur van één maand
 • 108,78 voor twee maanden + 1 maand gratis
 • 154,80 voor drie maanden + 2 maanden gratis

De levering is snel en eenvoudig. Zodra de bestelling is betaald, wordt deze verzonden naar het aangegeven adres. Om de levering te versnellen, maken we gebruik van een koeriersbedrijf. De levertijd hangt echter af van waar je woont. Je moet rekening houden met

 • 3 tot 20 werkdagen voor Frankrijk en andere Europese landen
 • 3 tot 10 werkdagen voor het Verenigd Koninkrijk
 • 5 tot 21 werkdagen voor andere bestemmingen

Zijn er bijwerkingen?

Zoals ik hierboven al zei, zijn de ingrediënten in PhenGold natuurlijk. Dit betekent dat eventuele bijwerkingen van twee bronnen kunnen komen:

 • Intolerantie of overgevoeligheid voor een stof. Sommige mensen zijn bijvoorbeeld erg gevoelig voor cafeïne en zouden een grote dosis niet verdragen. Ik denk in het bijzonder aan zwangere vrouwen, die geadviseerd worden om niet te veel cafeïne te consumeren.
 • Een overdosis kan het gevolg zijn van het feit dat je expres te veel capsules hebt ingenomen of dat je lichaam geen 3 capsules nodig heeft. Raadpleeg gewoon het advies van de fabrikant hierover of verlaag je dagelijkse dosis zelf of op advies van je arts.

De meest voorkomende bijwerkingen zijn maag- en darmklachten en slaapstoornissen. Als de symptomen langer dan een paar dagen aanhouden, moet je je huisarts raadplegen.

Mijn uitgebreide mening

Mijn algemene beoordeling: 4.1/5

Als ik producten test, evalueer ik verschillende belangrijke criteria. Hier zijn een paar dingen waar ik rekening mee houd:

 • Samenstelling: ik let vooral op de samenstelling in termen van micronutriënten en macronutriënten, omdat die een cruciale rol spelen bij mijn gewichtsverlies en algemene gezondheid.
 • Merkbekendheid: de reputatie van het merk is voor mij een essentieel criterium. Het is moeilijk om een onbekend merk zonder aanwezigheid in de media te vertrouwen, vooral als het om dit soort producten gaat.
 • Prijs: de prijs moet redelijk zijn, zodat ik het regelmatig als maaltijdvervanger kan gebruiken zonder mijn financiële situatie in gevaar te brengen.
 • Dosering: de eenvoud en het gemak van dagelijkse inname zijn belangrijk voor mij. Ik wil het zonder beperkingen of moeilijkheden kunnen gebruiken.

Hier is mijn iets gedetailleerdere mening over PhenGold.

Samenstelling: 4/5

Wat de samenstelling betreft, vind ik het erg krachtig. Verschillende ingrediënten zijn in zeer grote hoeveelheden aanwezig. Ik denk onder andere aan groene thee, koffie en cayennepeper. Deze krachtige samenstelling zal een echt effect hebben op het lichaam van de persoon die wil afvallen. En bovenal moeten de effecten snel merkbaar zijn!

Populariteit: 4,5/5

Qua populariteit is PhenGold alom erkend en geniet het een solide reputatie op het gebied van bodybuilding, zelfs onder experts. Hoewel het in eerste instantie voor atleten wordt gebruikt, is PhenGold perfect geschikt voor mensen die hun figuur willen modelleren en hun uiterlijk willen verfijnen. Deze openheid opent de deur naar een sterke reputatie bij het grote publiek.

De prijs: 4/5

Een flesje PhenGold kost €49,99 en bevat 90 capsules voor een kuur van een maand, vervolgens €99,99 voor een kuur van 2 maanden plus een maand gratis, en tot slot biedt PhenGold voor €149,99 voor 3 flesjes 2 maanden gratis. De prijzen lijken misschien wat hoog, maar de glijdende prijsschaal betekent dat je veel kunt besparen: terwijl een los gekochte fles €0,54 per capsule kost, is de laatste aanbieding €0,33 per capsule. Bovendien is de dosering als voedingssupplement heel eenvoudig en niet belastend. Je zult na verloop van tijd dus niet per se een verlies aan motivatie voelen.

Consumentenmening

Hier zijn ook een paar getuigenissen die ik op de website heb gelezen:

Laura zegt: “Het slechtste advies dat ik tijdens mijn zwangerschap kreeg was: ‘Zwangerschap is een excuus om zoveel te eten als je wilt’. Tijdens die 9 maanden was dat precies wat ik deed en ik ging van een gezond gewicht van 57 kg naar bijna 90 kg… […] Ik begon drie keer per week te sporten en gezonder te eten. In het begin vond ik het moeilijk om minder calorieën te eten, wat onvermijdelijk leidde tot snoepen. Dat is waar PhenGold het grootste verschil maakte. Binnen vier weken na het toevoegen van PhenGold aan mijn routine, verloor ik 5 cm van mijn taille en verloor ik 3 kg!”

Kristina zegt: “Ik heb verschillende diëten gevolgd nadat ik het grootste deel van de winter binnen had doorgebracht. Ik weet dat dit als een excuus klinkt, maar de combinatie van slecht weer en niet veel kunnen doen, zorgde ervoor dat ik constant wilde snoepen. [Na 3 weken PhenGold te hebben gebruikt, voelde ik dat ik meer energie had en me beter kon concentreren. En voor mij was dat precies de kick die ik nodig had om verder te gaan. Ik ben zo blij dat ik niet heb opgegeven, want ik ben 9,5 kg afgevallen in een periode van vier maanden! Dat was het magische getal voor mij, want het betekende dat ik eindelijk terug was op mijn oorspronkelijke gewicht!

EFFECTIEF AFVALLEN MET PHENGOLD


 • Gratis bezorging
 • Tot 2 maanden gratis behandeling
 • 100 dagen geld-terug-garantie
PhenGold

Bestel PHENGOLD nu op de officiële website

Conclusie

Als liefhebber van voeding vind ik dat PhenGold een aantal voordelen biedt terwijl het betaalbaar blijft in vergelijking met sommige bekende programma’s. Als voedingssupplement is de dosering eenvoudig en geen beperking, wat demotivatie na verloop van tijd voorkomt.

Wat de samenstelling betreft, beschouw ik het als zeer krachtig. Verschillende belangrijke ingrediënten, zoals groene thee, koffie en cayennepeper, zijn in aanzienlijke hoeveelheden aanwezig. Deze krachtige samenstelling kan een reële impact hebben op het lichaam van diegenen die willen afvallen. Bovendien zouden de effecten snel merkbaar moeten zijn!

Ik heb ook een aantal gebruikersrecensies gelezen op verschillende forums, en ze lijken allemaal unaniem over de voordelen van PhenGold.

Tot slot wil ik je eraan herinneren dat het volgen van een PhenGold-kuur heel zinvol is als je andere aanvullende maatregelen neemt. Deze omvatten regelmatige lichaamsbeweging, zoals sporten, evenals een gezonder dieet, rijk aan groenten en fruit en laag in bewerkte voedingsmiddelen, vet, suiker en zout!

De alternatieven

Als je ter vergelijking andere alternatieven voor PhenGold wilt ontdekken, kun je mijn artikel over de beste vetverbranders raadplegen, of hieronder andere opties vinden: