Vetverbranders: de mening van consumenten en voedingsdeskundigen

[Artikel bijgewerkt op 11/09/2023]

Vetverbrandende producten zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Advertenties staan vol lof over deze wonderoplossingen. Maar wat vinden consumenten en professionals nu echt van deze producten?

Voordat je verder leest

Ik ben geen expert op dit gebied, maar ik heb een passie voor voeding en gezondheid.

De artikelen die je op mijn site vindt, zijn het resultaat van diepgaand onderzoek dat ik graag met je wil delen. Ik wil echter benadrukken dat ik geen gezondheidsdeskundige ben en dat mijn advies in geen geval dat van een gekwalificeerde arts mag vervangen. Ik ben er om je te begeleiden, maar het is belangrijk dat je een professional raadpleegt voor specifieke vragen of medische problemen. Jouw welzijn is belangrijk. Zorg er dus voor dat je de juiste deskundigen raadpleegt en zorg zo goed mogelijk voor jezelf.

Om deze vraag te beantwoorden, ga ik in dit artikel de feedback bekijken van mensen die deze vetverbrandende producten hebben gebruikt, evenals de meningen van specialisten op het gebied van voeding en diëtetiek.

SNEL AFVALLEN MET PHENQ


 • Gratis verzending
 • Sluit je aan bij meer dan 190.000 tevreden klanten
 • Tot 2 gratis flessen
 • 60 dagen geld-terug garantie
3 bouteilles de Phenq

Bestel PHENQ nu op de officiële website

Meningen van consumenten

Uiteenlopende meningen

Sinds vetverbranders trendy producten zijn geworden, zijn er miljoenen meningen van consumenten op forums over de verschillende producten op de markt. Natuurlijk loopt de feedback over hetzelfde product sterk uiteen. Sommigen vinden resultaten die precies overeenkomen met de beloften in de advertenties, terwijl anderen gemengde resultaten zien.

Anastasia, een klant op Amazon, kocht bijvoorbeeld Natural L-Carnitine 1500 en is er helemaal tevreden over. In haar woorden: “Zeer goed product, neem minstens 3000 mg per dag in 3 doses, combineer met co-enzym Q10 voor de beste resultaten, ik ben EINDELIJK in staat geweest om me te ontdoen van oud vet dat jarenlang is opgeslagen, ik kon het niet geloven…”.

Témoignage d'Anastasia
Getuigenis van Anastasia

Morgane, een andere consument, is helemaal tevreden over het gebruik van L-Carnitine, nadat ze slechte ervaringen had met andere soortgelijke producten, vooral wat betreft de prijs. Morgane combineert het innemen van haar vetverbrandingsproduct met lichaamsbeweging om de resultaten te optimaliseren.

Témoignage de Morgane
Getuigenis van Morgane

Aan de andere kant zijn er voor hetzelfde product alleen al getuigenissen van klanten die aangeven dat ze geen resultaat boeken. Lacret, een Amazon-klant, zei bijvoorbeeld dat hij ontevreden was over zijn aankoop van L-Carnitine, ook al had hij de gebruiksaanwijzing tot op de letter gevolgd. Volgens hem had hij na 15 dagen gebruik van het product geen enkele verandering opgemerkt, ondanks de sport- en levensstijlveranderingen die hij had doorgevoerd.

Témoignage de Lacret
Getuigenis van Lacret

Chris, een andere klant van de online shop, lijkt dezelfde mening te zijn toegedaan als Lacret. Na het product 3 weken gebruikt te hebben, heeft hij geen merkbare verandering in zijn uiterlijk opgemerkt.

Témoignage de Chris
Getuigenis van Chris

Er zijn ook klanten die het product erg lekker vinden, maar die toch een paar ongemakken ervaren bij het gebruik. Ze lijken hier echter niet al te veel last van te hebben en zijn over het algemeen tevreden met de effecten van het product.

Voldowins, een gebruiker van Body Shaper Thermo Caps, benadrukt bijvoorbeeld de effectiviteit van het product bij het verbranden van vet en het geven van een verzadigd gevoel gedurende de dag. Het voorkomt dat hij tussendoor snackt en vermindert zijn inname tijdens de 3 hoofdmaaltijden. Wel merkt hij een sterke gaslucht op in zijn urine.

Témoignage de Voldowins
Getuigenis van Voldowins

Er zijn ook klanten die tevreden waren over de effecten van een product, maar niet meer tevreden waren toen ze besloten het opnieuw te gebruiken om af te vallen. Ik weet niet of het jojo-effect dat zijn lichaam onderging de vetverbrander minder effectief maakte of dat de bestanddelen echt veranderd waren sinds zijn laatste behandeling. Dit geval valt samen met dat van Justice, een klant op Amazon die Calori Light kocht, ontworpen en gedistribueerd door het laboratorium Forté Pharma.

Témoignage de Justice
Justice’s getuigenis

Samenvatting van klantbeoordelingen

Of we het nu leuk vinden of niet, de meningen van klanten zullen altijd verschillen, zelfs voor hetzelfde product en dezelfde instructies. Niet ieders lichaam reageert op dezelfde manier op elk ingrediënt, en het is mogelijk dat klant A gevoeliger is voor de ingrediënten van een product dan klant B. Het is ook mogelijk dat klant A gevoeliger is voor de ingrediënten van een product dan klant B.

Op dezelfde manier is het mogelijk dat als A vandaag pizza en frisdrank eet, hij gemakkelijker aankomt dan B. Als gevolg daarvan zal het product minder impact hebben op het lichaam. Daardoor zal het product minder effect hebben op de een dan op de ander.

Als dit de meningen van consumenten zijn, is het tijd om te kijken naar de meningen van voedingsdeskundigen over deze vetverbrandende producten.

Meningen van voedingsdeskundigen

De mening van Dr. Gérard Apfeldorfer

Volgens Dr. Gérard Apfeldorfer vallen vetverbrandende producten in twee categorieën uiteen. De eerste zijn gevaarlijke maar effectieve producten, en de tweede zijn ineffectieve maar niet gevaarlijke producten.

Tot de gevaarlijke maar effectieve producten behoren producten op basis van stoffen die zijn afgeleid van testosteron en testosteronextracten. De tweede categorie omvat alle producten die als natuurlijk en “ongevaarlijk” worden beschouwd.

Volgens deze professional is er geen serieus wetenschappelijk onderzoek gedaan naar deze producten, waarvan algemeen wordt beweerd dat ze geen bijwerkingen hebben.

Volgens hem is de enige echte “niet-agressieve” manier om effectief af te vallen het combineren van een gezonde eetgewoonte met regelmatige lichaamsbeweging. Op dezelfde manier zijn fruit en groenten, waarvan wordt verondersteld dat ze het gewichtsverlies versnellen, gewoon voedingsmiddelen zoals zovele andere die alleen dienen om de motivatie op te krikken.

Advies van Géraldine Martin, apotheker

Volgens Géraldine Martin zijn eetlustremmers en vetverbranders absoluut geen wonderrecepten waarmee je van de ene op de andere dag afvalt. In feite bestaat hun samenstelling voornamelijk uit plantenextracten en vitamines, met name cafeïne of groene thee, en de actieve ingrediënten in deze planten zullen het metabolisme optimaliseren door meer calorieën te verbranden in rust.

Als je deze producten echter combineert met een verandering van levensstijl, met name een gezonder dieet en vaker sporten, zul je echte resultaten boeken. Toch moet je niet verwachten dat je in 10 dagen 10 kilo afvalt, maar hooguit 3 kilo per maand.

Advies van Corinne Chicheportiche-Ayache, medisch voedingsdeskundige

Volgens Corinne Chicheportiche-Ayache zijn al deze natuurlijke vetverbrandingsproducten niet onderworpen aan bewezen klinische of wetenschappelijke studies. Als gevolg daarvan vertrouwen de verkopers alleen op bijna gratuite claims, die waarschijnlijk valse resultaten opleveren en de consument bijna oplichten.

Volgens de verkoper zou je waarschijnlijk een buitensporige dosis van deze producten moeten nemen om echte resultaten te krijgen. Maar hoeveel kan het lichaam verdragen zonder de effecten van een overdosis te ervaren?

De mening van Sofia Abdelkafi, diëtist-voedingsdeskundige in Quebec

Volgens voedingsdeskundige en diëtiste Sofia Abdelkafi moet het idee om af te vallen door alleen pillen te slikken voor eens en altijd worden verworpen. Tot op de dag van vandaag bestaat er geen onschuldig wondermiddel.

Vetverbrandende voedingsmiddelen evenmin. Het is mogelijk om de eiwitvertering te optimaliseren of het verzadigingsgevoel te verhogen dankzij de eigenschappen van bepaalde voedingsmiddelen, maar vet verbranden doen ze niet als zodanig. Daarom moeten we deze term, die een beetje te commercieel is, niet meer gebruiken.

Je moet ook op je hoede zijn voor alle zogenaamde natuurlijke of medicinale vetverbrandende producten die te koop zijn. De meeste kunnen gevaarlijk zijn voor je gezondheid. Deze producten hebben geen licentienummer dat hun verkoop toestaat en voldoen niet aan de Canadese gezondheids- en hygiënevoorschriften.

Sommige vetverbranders combineren bijvoorbeeld cafeïne en efedrine, wat dodelijk kan zijn.

De mening van professor Luc Cynober, hoogleraar voeding aan de Université Descartes in Parijs en hoofd van de afdeling biochemie in het ziekenhuis van Cochin

Volgens professor Luc Cynober bestaat er niet zoiets als een vetverbrander. Ondanks het eindeloze aantal nieuwe natuurlijke producten dat op de markt verschijnt, is geen enkel product in staat om direct vet te verbranden. Het is dus verkeerd om te beweren dat wonderoplossingen lichaamsvet zullen doen wegsmelten.

Voor echt gewichtsverlies moet je aandacht besteden aan je voeding en levensstijl, vooral aan regelmatige lichaamsbeweging. Andere methoden zijn illusoir en kunnen zelfs gevaarlijk zijn voor je gezondheid.

PhenQ, een kwaliteitsvetverbrander

Met de voortdurende diversificatie van vetverbrandende producten op de markt, lijkt één naam boven de rest uit te steken: PhenQ. Het geheim zit hem in het drievoudige vetverbrandende, eetlustremmende en energiegevende effect.

Phenq brûleur de graisse
De Phenq vetverbrander, een kwaliteitsproduct

Dit paradepaardje van de afslankkuur helpt om :

 • Het calorieverbruik van het lichaam te verhogen ;
 • De vetverbranding door het metabolisme te optimaliseren;
 • De vetopname tijdens de spijsvertering te beperken;
 • De bloedsuikerspiegel te reguleren;
 • Het slechte cholesterolgehalte in het bloed te verlagen;
 • Zorgen voor een verzadigd gevoel;
 • Het zenuwstelsel en het lichaam helpen ontspannen en rusten.

PhenQ wordt ook beschouwd als een van de beste vetverbranders, vooral dankzij de natuurlijke ingrediënten en het feit dat het geen significante bijwerkingen heeft voor degenen die het innemen.

SNEL AFVALLEN MET PHENQ


 • Gratis verzending
 • Sluit je aan bij meer dan 190.000 tevreden klanten
 • Tot 2 gratis flessen
 • 60 dagen geld-terug garantie
3 bouteilles de Phenq

Bestel PHENQ nu op de officiële website