Guarana: mijn mening & beste prijs

[Artikel bijgewerkt op 11/09/2023]

Guarana is een vrucht die oorspronkelijk uit het Braziliaanse Amazonegebied komt en van oudsher door de inheemse bevolking wordt gebruikt als een natuurlijke energizer. Sinds de eeuwwisseling is het populair geworden in Brazilië vanwege zijn natuurlijke therapeutische eigenschappen. Het wordt geproduceerd door een struik genaamd Paullinia cupana en wordt gebruikt als voedingssupplement voor zijn stimulerende, afrodiserende en tonische eigenschappen. Vanwege het hoge gehalte aan guaranine, een stof die verwant is aan cafeïne, wordt deze vrucht nu veel gebruikt door de farmaceutische industrie om supplementen voor gewichtsverlies te maken. Het wordt ook gebruikt in veel energiedrankjes over de hele wereld.

Voordat je verder leest

Ik ben geen expert op dit gebied, maar ik heb een passie voor voeding en gezondheid.

De artikelen die je op mijn site vindt, zijn het resultaat van diepgaand onderzoek dat ik graag met je wil delen. Ik wil echter benadrukken dat ik geen gezondheidsdeskundige ben en dat mijn advies in geen geval dat van een gekwalificeerde arts mag vervangen. Ik ben er om je te begeleiden, maar het is belangrijk dat je een professional raadpleegt voor specifieke vragen of medische problemen. Jouw welzijn is belangrijk. Zorg er dus voor dat je de juiste deskundigen raadpleegt en zorg zo goed mogelijk voor jezelf.

Wat is guarana?

Guarana is een ingrediënt uit het regenwoud van de Amazone en is de vrucht van Paullinia cupana, een boom die behoort tot de Sapindaceae familie. Het is een struik die voorkomt in Zuid-Amerika, in landen als Peru, Brazilië, Colombia en Venezuela. Het geslacht Paullinia werd genoemd door Carlos Linneo ter ere van Simon Paulli, een Duitse arts en botanicus. De naam “guarana” is afgeleid van het woord “waraná”, wat in het Tupi-Guarani betekent “vrucht die lijkt op de ogen van de mensen”. Deze stammen geloofden dat de vrucht magische krachten had om darmziekten te genezen en dat het een manier was om weer op krachten te komen.

Het is een klimmende houtachtige plant die in zijn oorspronkelijk verspreidingsgebied een hoogte van 12 meter kan bereiken. De afwisselende bladeren zijn 20 tot 35 centimeter lang en verdeeld in bladsteel en blad. De bladsteel en bladsteel zijn hol, bol en licht geribbeld. De taaie, haarloze geveerde bladeren zijn niet gepaart. De bovenste delen van de bladeren zijn langwerpig en de onderste eirond. De deelblaadjes zijn 2 tot 3 millimeter lang. De relatief kleine, eenslachtige bloemen zijn zygomorf. De vijf vrije kelkblaadjes zijn ongeveer 3 mm lang, terwijl de vijf witte kroonblaadjes ongeveer 5 mm lang zijn.

De vruchten hebben een gele, rode of oranje schil. Als ze rijp zijn, lijken het witte vruchtvlees en de zaden op ogen. De zaden bevatten een stof die identiek is aan cafeïne, guaranine. Het zaad is bolvormig, zwartachtig en licht glanzend. De vrucht is een openvallende capsule met 3 kleppen, waarin zich één zaad bevindt. Wanneer de Paullinia cupana volledig rijp is, gaat het kapsel gedeeltelijk open, waardoor het zaad zichtbaar wordt.

Voedingswaarde van guarana

De vrucht bevat tannines en talrijke vitaminen. Deze omvatten vitamine PP, E en A, evenals het vitaminecomplex van de B-groep. Guaranine komt in grote hoeveelheden voor, net als zink, natrium, magnesium en mangaan. Het bevat ook nuttige en zeldzame elementen zoals saponine, theobromine en theofylline. Het gehalte aan voedingsstoffen van de plant is als volgt: 0,1% proteïne en 6,5% koolhydraten, zonder enig vet. Er zijn ongeveer 25-26 kcal per 100 g product.

guarana pour mincir

In welke vormen is guarana verkrijgbaar?

Guarana is verkrijgbaar in verschillende vormen. In zijn meest natuurlijke vorm is het een droge pasta gemaakt van de zaden van de plant. Het is op de markt verkrijgbaar in de vorm van :

 • siropen
 • extracten
 • tabletten
 • capsules
 • supplementen,
 • additieven voor energiedrankjes.

De gepelde en gedroogde zaden worden vermalen tot een lichtbruin poeder, gesuspendeerd in water en geconsumeerd met honing. De drank heeft een vergelijkbaar effect als koffie en stimuleert de honger. Veel Braziliaanse drankenfabrikanten, waaronder Antarctica, Brahma, Kicos en Kuat, gebruiken extracten van de plant om Guarana te maken, een verfrissende drank die lijkt op limonade en typisch is voor Brazilië. Het bevat ongeveer 25% tannine, wat het effect van de cafeïne die het bevat vertraagt en verlengt. Dit supplement heeft een zeer bittere smaak en wordt daarom meestal niet puur geconsumeerd, maar toegevoegd aan verschillende voedingsmiddelen. Guarana wordt vaak gebruikt in een aantal producten omdat het bekend staat als effectief, vooral in maaltijdvervangers.

Als Guarana wordt verwerkt in afslankproducten, wordt het meestal gecombineerd met efedrine, een ander afslanksupplement. Het poeder is de meest geconcentreerde vorm van dit supplement. Het moet met voorzichtigheid worden ingenomen, omdat het hartkloppingen kan veroorzaken. Raadpleeg een arts voor meer informatie over de beschikbare vormen en hun dosering. Mensen met een familiegeschiedenis van hartproblemen moeten extra voorzichtig zijn.

GEEF JE LICHAAM EEN BOOST MET GUARANA


 • Vermindert vermoeidheid
 • Stimuleert geheugen en concentratie
 • Helpt stress te beheersen
 • Geeft energie en vitaliteit

Bestel nu uw voedingssupplement op basis van Guarana

Wat is de dosering?

Dit natuurlijke supplement wordt meestal in poedervorm genomen. Het poeder kan direct geconsumeerd worden. Een andere manier van innemen, en een van de meest praktische, is het gebruik van capsules. In dit geval is de aanbevolen hoeveelheid twee capsules per dag. Guarana in zijn verschillende vormen kan worden gekocht bij een natuurvoedingswinkel.

De dagelijkse hoeveelheid poeder moet tussen 0,5 en 2 g liggen, wat overeenkomt met 1 tot 4 theelepels verspreid over de dag. Dit middel moet altijd op een lege maag worden ingenomen met een glas water of vruchtensap. Voor degenen die meer energie nodig hebben, kan een extra dosis in de vroege uurtjes van de middag worden genomen. De aanbevolen dosis mag echter niet overschreden worden om bijwerkingen te voorkomen.

Wat zijn de eigenschappen van de plant?

Door de afgifte van dopamine en adrenaline in de bloedsomloop te stimuleren, is guaranapoeder ideaal om energie en slaap te stimuleren. Het wordt veel gebruikt door studenten en professionals die lange dagen moeten maken. Het voorkomt ook krampen, migraine, maag- en darmproblemen en zelfs atherosclerose.

Naast cafeïne en theobromine bevat het plantaardige vezels, zetmeel, looizuur, calcium, ijzer, fosfor, kalium, thiamine en vitamine A.

De eigenschappen zijn onder andere :

 • Stimuleert celvernieuwing,
 • geeft meer energie
 • vergemakkelijkt concentratie en redeneren,
 • helpt overtollige glucose en cholesterol te verminderen,
 • werkt darmregulerend,
 • verlicht migraine en hoofdpijn in het algemeen,
 • werkt als een verkwikkend en verjongend tonicum,
 • helpt de eetlust te verminderen,
 • draagt bij aan gezond gewichtsverlies,
 • ontgift het spijsverteringsstelsel,
 • verlicht symptomen van een opgeblazen gevoel en constipatie.

Net als andere antioxidanten controleert Guarana de opname van glucose in de cel, wat de eerste stap is in het voorkomen dat mensen zwaarlijvig worden. Het helpt het gewicht onder controle te houden.

Contrôle du poids
Guarana is van onschatbare waarde bij gewichtsbeheersing.

Guarana, een krachtige energieleverancier

Guarana staat bekend om zijn vermogen om het lichaam in korte tijd van grote hoeveelheden energie te voorzien. Het dankt deze eigenschap aan zijn belangrijkste actieve ingrediënt, cafeïne. Deze stof komt in nog hogere concentraties voor dan in koffie. Guarana bevat 2 tot 4,5% cafeïne, vergeleken met 1 tot 2% in koffiebonen. Uit een onderzoek van de Universiteit van Tasmanië bleek dat een kop koffie maximaal 30 tot 45 minuten energie geeft, terwijl de cafeïne in dit product tot 150 minuten kan duren.

Dit maakt guarana de beste natuurlijke stimulant voor het leveren van stabiele, langdurige energie. Het kan effectiever zijn dan koffie als het gaat om energie, omdat guarana langzamer wordt afgegeven in het lichaam om langdurige energie te leveren. De plant stimuleert het centrale zenuwstelsel direct en kan in kleine doses genomen worden om vermoeidheid tegen te gaan en het activiteitenniveau te verhogen.

Een natuurlijke hulp bij gewichtsverlies

Dit is een uitstekend hulpmiddel voor mensen die willen afvallen. De consumptie van dit ingrediënt stimuleert het vrijkomen van vetten in de bloedsomloop en hun omzetting in energie voor lichamelijke activiteit.

In een onderzoek uit 2001 kregen patiënten een mengsel van guarana-extract, terwijl anderen een placebo kregen. De guaranagroep verloor meer gewicht dan de placebogroep en guarana staat ook bekend om zijn eetlustremmende eigenschappen.

Het wordt al eeuwenlang gebruikt om thee van te maken die de eetlust onderdrukt om overtollig gewicht kwijt te raken. Het wordt ook gebruikt in sommige energiedrankjes en afslanksupplementen, vanwege zijn vermogen om het hongergevoel te remmen.

Guarana bevordert effectief gewichtsverlies door het zenuwstelsel te stimuleren tot lipolyse. Bij dit stofwisselingsproces komt vet vrij in de bloedbaan zodat het gebruikt kan worden als energiebron tijdens het sporten. Inname van dit product stimuleert lichamelijke activiteit en uithoudingsvermogen. Het kan de stofwisseling stimuleren zodat de inspanningen productiever zijn.

Van bepaalde flavonoïden en saponinen in het poeder is bekend dat ze de slechte cholesterol (LDL) verlagen.

Force et endurance avec Guarana
Atleten die guarana gebruiken, melden een groter uithoudingsvermogen en meer kracht tijdens fysieke inspanningen.

Een waardevol hulpmiddel tegen stress, spanning en angst

Naast de bovengenoemde eigenschappen kalmeert guarana het lichaam en vermindert spanning, stress en angst. Regelmatige consumptie van extracten van dit supplement kan helpen om stressniveaus te verlagen en je humeur te verbeteren. De enorme hoeveelheden cafeïne in deze vrucht zijn goed voor het lichaam en zorgen niet alleen voor alertheid, maar verlichten ook pijn en ontspannen de spieren.

Een krachtige antioxidant

Uit een studie van de Faculteit Volksgezondheid van de Universiteit van São Paulo is gebleken dat guarana een belangrijke bron is van catechinen, stoffen met antioxiderende eigenschappen. Catechinen kunnen oxidatieve stress verminderen, waardoor het ontstaan van neurodegeneratieve en hart- en vaatziekten wordt vertraagd. Het gebruik van dit supplement kan ook ziekten als diabetes en kanker helpen voorkomen. Dit ingrediënt helpt ook tegen vroegtijdige veroudering, celdood en andere aandoeningen die schadelijk zijn voor de gezondheid en het welzijn.

Andere antioxidanten in deze vrucht zijn cafeïne, theobromine, tannine en saponinen. Antioxidanten zijn belangrijk omdat ze vrije radicalen, potentieel gevaarlijke moleculen, neutraliseren.

Een zeer effectieve ontstekingsremmer

Onderzoekers van de Faculteit Farmacie van de Federale Universiteit van Minas Gerais hebben ontdekt dat het extract van guaranazaad in staat is om TNF-alfa te remmen, een van de belangrijkste moleculen die betrokken zijn bij acute en chronische ontstekingsprocessen. Uiteindelijk zou het gebruikt kunnen worden voor de productie van medicijnen voor de behandeling van onder andere ontstekingsziekten zoals reumatoïde artritis, colitis ulcerosa en psoriasis.

GEEF JE LICHAAM EEN BOOST MET GUARANA


 • Vermindert vermoeidheid
 • Stimuleert geheugen en concentratie
 • Helpt stress te beheersen
 • Geeft energie en vitaliteit

Bestel nu uw voedingssupplement op basis van Guarana

Een product dat de intelligentie kan verhogen

Deze vrucht vergemakkelijkt het leren en verbetert de intellectuele prestaties. Guarana kan de bloedsomloop verbeteren en zo een betere geestelijke gezondheid bevorderen. Een betere bloedcirculatie is een teken van verlichting van migraine en hoofdpijn. Voedingsmiddelen rijk aan omega-3 en omega-6, zoals guarana, zijn uitstekende bevorderaars van de ontwikkeling en gezondheid van de hersenen.

Goede vetten zorgen ervoor dat je zenuwen goed functioneren en dat je geheugen behouden blijft. Voldoende goede vetten kunnen geheugengerelateerde ziekten zoals de ziekte van Alzheimer en zenuwgerelateerde aandoeningen zoals de ziekte van Parkinson voorkomen. Het kan vermoeidheid verminderen en de concentratie verbeteren.

Het is vooral bekend als ingrediënt van populaire energiedrankjes. Het is een uitstekende bron van cafeïne, die helpt het concentratievermogen en de mentale energie op peil te houden. Cafeïne blokkeert de effecten van adenosine, een stof die de hersenen helpt ontspannen. Het bindt zich aan adenosinereceptoren en voorkomt dat ze geactiveerd worden.

Guarana et activité mentale
Guarana verbetert de gezondheid en het mentale vermogen van zijn gebruikers.

Guarana, een libidoversterker

Guarana staat wereldwijd bekend om zijn natuurlijke lustopwekkende eigenschappen en de aanwezigheid van cafeïne in de vrucht verhoogt het libido. Regelmatig gebruik kan de gebruiker daarom helpen om van een gelukkig seksleven te genieten, zelfs op oudere leeftijd. Guarana helpt om langere erecties te krijgen. Dit komt omdat het een vaatverwijdend middel is dat een vergelijkbaar effect heeft als Viagra. Aan de andere kant zorgt het voor een sterke verhoging van het libido bij zowel mannen als vrouwen en verhoogt het de testosteronspiegel.

Een krachtig diureticum en pijnstiller

Het is een krachtig medicijn dat geen chemische of kunstmatige bestanddelen bevat. De zaden werden al gebruikt om een aantal ziekten te behandelen, zoals artritis, hoofdpijn en allerlei soorten spierpijn. Het is ook zeer nuttig bij de behandeling van griepachtige aandoeningen of zelfs hoge koorts. Er moet ook worden opgemerkt dat deze plant een krachtig diureticum is. Het is daarom een uitstekende bondgenoot voor iedereen die vocht vasthoudt en op een gezonde, natuurlijke manier wil afvallen.

Waar kan ik Guarana voedingssupplementen kopen?

Guarana, een plant met duizend en één deugden, is een zeer gewaardeerd voedingssupplement waarvan de reputatie zich al lang niet meer beperkt tot het gebied van herkomst. Er zijn talloze natuurvoedingswinkels en websites die het verkopen. Een simpele Google-zoekopdracht en je vindt duizenden supplementen om uit te kiezen. In het licht van al deze verwarring is voorzichtigheid geboden.

Er zijn verschillende soorten supplementen op de markt, maar waar je het beste naar kunt zoeken is biologische guarana. Deze variant wordt niet gekweekt, maar rechtstreeks uit het Amazone regenwoud geoogst door inheemse stammen. Biologische guarana wordt verwerkt volgens voorouderlijke methoden om een supplement van topkwaliteit te produceren. Het bevat geen chemicaliën of additieven. Het is ook de vorm die de meest heilzame effecten biedt, terwijl het verstoken is van de nadelige effecten die je ziet bij versneden supplementen.

Er is geen tekort aan sites die dit product op het web verkopen, maar je kunt het beste naar gerenommeerde, gevestigde winkels gaan. Deze winkels werken rechtstreeks met officiële distributeurs uit het gebied waar de plant vandaan komt, dus je kunt er zeker van zijn dat je de beste kwaliteit krijgt.

Apotheken zijn ook een referentie als het gaat om het kopen van dit voedingssupplement. Ze zijn streng gereguleerd en worden gerund door hooggekwalificeerde professionals. Ze vertrouwen op zeer betrouwbare distributienetwerken die alleen zaken doen met officiële instanties. In apotheken kun je ook profiteren van het deskundige advies van de apotheker om het beste te halen uit het product dat je koopt. Een andere manier om dit supplement in alle veiligheid aan te schaffen is via erkende online apotheken.

Erkende online apotheken combineren de veiligheid van fysieke apotheken met het gemak van online winkels. De producten die ze verkopen zijn streng gereguleerd en je kunt je dosis vanuit je luie stoel bestellen. De levering is zeer snel, tussen 24 en 72 uur, en zelden langer behalve tijdens feestperiodes of in het weekend. De levering is anoniem, dus niemand weet wat je hebt besteld.

Acheter guarana dans une pharmacie en ligne agréée
Wanneer u uw bestelling plaatst bij een erkende online apotheek, zorgen professionals er zorgvuldig voor dat guarana zo snel mogelijk bij u wordt afgeleverd.

GEEF JE LICHAAM EEN BOOST MET GUARANA


 • Vermindert vermoeidheid
 • Stimuleert geheugen en concentratie
 • Helpt stress te beheersen
 • Geeft energie en vitaliteit

Bestel nu uw voedingssupplement op basis van Guarana

Wat zijn de bijwerkingen?

Guarana is zeer goed voor de gezondheid en kan in verschillende vormen worden genomen. Het is een krachtige energizer die de concentratie bevordert, stress vermindert en de vetverbranding verbetert, waardoor lijners meer gewicht kunnen verliezen. Het is echter niet zonder bijwerkingen. Veel van deze effecten zijn te wijten aan de cafeïne die het bevat.

 • Slapeloosheid is het meest voorkomende effect wanneer hoge doses worden genomen. Helaas kan dit slaaptekort ook andere gevolgen hebben, zoals irritatie, angst, nervositeit en een slecht humeur.
 • Een ander effect van cafeïne is verzuring van de maag, wat kan leiden tot symptomen zoals overgeven en een onwel gevoel. Deze zuurgraad kan ook leiden tot andere spijsverteringsproblemen, zoals constipatie en diarree. Hoofdpijn is ook waarschijnlijk als de patiënt grote doses van dit product heeft geconsumeerd.
 • Een teveel aan cafeïne kan ook hartritmestoornissen veroorzaken, hoewel deze bijwerking niet vaak voorkomt. Gebruikers die hartkloppingen, kortademigheid of pijn op de borst ervaren, moeten zo snel mogelijk een arts raadplegen. Cafeïne is een verslavende stof. Daarom kun je last krijgen van ontwenningsverschijnselen als je een tijdje stopt met het gebruik van dit product.
  Het kan hoofdpijn veroorzaken, maar ook vreselijk saai worden, waardoor dagelijkse activiteiten onmogelijk worden. Sommige onderzoeken suggereren dat guarana een risico op bloedingen met zich mee kan brengen. Glaucoom kan veroorzaakt worden door de hoge doses cafeïne in dit voedingssupplement.

Als het met mate wordt geconsumeerd, is het echter een zeer gezond supplement.

Om er de vruchten van te plukken, moet je het innemen in een dagelijkse dosis tussen 250 en 1200 mg (tussen 20 en 200 mg cafeïne). Wie het in capsule- of pilvorm neemt, moet 2 capsules per dag nemen. In alle gevallen mag je niet meer dan 300 mg cafeïne per dag innemen.

Wat zijn de mogelijke wisselwerkingen tussen geneesmiddelen?

Guarana mag niet tegelijk met stimulerende middelen zoals cocaïne, amfetaminen, efedrine en nicotine worden ingenomen. De cafeïne in dit supplement versnelt het zenuwstelsel. Inname van Guarana samen met deze drugs kan problemen veroorzaken zoals een verhoogde hartslag en bloeddruk.

Het mag ook niet worden ingenomen met antistollingsmiddelen en antibiotica zoals :

 • quinolonen
 • cimetidine (Tagamet)
 • disulfiram (Antabuse)
 • fluvoxamine (Luvox)
 • verapamil (Calan, Covera, Isoptine, Verelan)
 • fluconazol (Diflucan)

Het gebruik van guarana in combinatie met deze geneesmiddelen kan de snelheid waarmee het lichaam cafeïne afbreekt verminderen. Het kan ook bijwerkingen zoals trillen, hoofdpijn en hartkloppingen veroorzaken.

Nicotine
De toediening van guarana is niet verenigbaar met het gebruik van verschillende stoffen.
Hieronder vallen
nicotine in sigaretten, cocaïne, amfetaminen, bepaalde antibiotica en antistollingsmiddelen.

Wat zijn de contra-indicaties voor guarana?

Guarana wordt afgeraden voor zwangere vrouwen of jonge kinderen. Inname tijdens de zwangerschap kan leiden tot vroeggeboorte of een laag geboortegewicht. Mensen die ook efedrine gebruiken moeten het vermijden, omdat het hartritmestoornissen en hartaanvallen kan veroorzaken. In het algemeen wordt dit supplement afgeraden voor mensen die lijden aan :

 • gevoeligheid voor cafeïne
 • hoge bloeddruk,
 • hart- en vaatziekten
 • nierziekte,
 • hyperthyreoïdie,
 • angststoornissen,
 • nierziekte,
 • glaucoom,
 • diabetes,
 • osteoporose.

Mijn gedetailleerde mening

Mijn algemene beoordeling: 4/5

Als ik de producten die ik uitprobeer evalueer, houd ik rekening met een aantal belangrijke parameters. Hier is een korte lijst van de elementen waarmee ik rekening houd:

 • Samenstelling: Ik let vooral op micronutriënten en macronutriënten, omdat die een cruciale rol spelen bij mijn gewichtsverlies en gezondheid.
 • Merkbekendheid: Dit criterium is cruciaal voor mij, want het is moeilijk om een onbekend merk zonder aanwezigheid in de media te vertrouwen, vooral als het om dit soort producten gaat.
 • Prijs: De prijs van het product moet redelijk zijn, zodat ik het regelmatig kan gebruiken als maaltijdvervanger zonder mezelf in een moeilijke financiële situatie te brengen.
 • Dosering: Het gemak en het gemak van dagelijks gebruik zijn belangrijk voor mij. Ik wil het zonder beperkingen of moeilijkheden kunnen gebruiken.

Ik laat het aan jou over om wat meer te ontdekken over de criteria van guarana.

Samenstelling: 4/5

Over het algemeen zijn de ingrediënten vrij natuurlijk: guarana, rijstmeel, plantaardige cellulose (gebruikt voor de capsule), een goede zaak voor de hoofdsamenstelling van het product. Aan de andere kant hebben we twee chemische bestanddelen: magnesiumstearaat en siliciumdioxide, die synthetisch zijn. Het ene wordt gebruikt om te voorkomen dat de ingrediënten aan elkaar kleven, het andere wordt gebruikt als verdikkingsmiddel om de textuur van het product te verbeteren.

Merkbekendheid: 4/5

Ik ben tevreden over WeightWorld, een merk dat gespecialiseerd is in afslankprogramma’s en programma’s om gewicht te verliezen. Ze bieden een breed scala aan producten en behandelingen die op dit doel zijn afgestemd. Wat me vooral bevalt is de geloofwaardigheid van de site, versterkt door TrustPilot gecertificeerde beoordelingen en solide partnerschappen. Dat geeft me echt vertrouwen! Het enige nadeel is dat WeightWorld nog niet wijd en zijd bekend is, en alleen bekend is onder mensen die echt geïnteresseerd zijn in afvallen en voedingssupplementen.

Prijs: 4/5

Qua prijs kost een fles €23,99 voor 180 capsules, of 3 maanden kuur, wat neerkomt op €0,13 per stuk. De prijs is niet overdreven, gezien het feit dat het om een kuur van 3 maanden gaat. Het voordeel van Weight World is dat de prijzen glijdend zijn: 10% korting voor 2 flesjes (€43,18) en 20% korting voor 3 flesjes (€57,57). Vanuit mijn oogpunt is de prijs dus redelijk.

Conclusie

Concluderend is dit natuurlijke supplement echt top! De hoofdingrediënten, zoals guarana, zijn volledig natuurlijk, wat ik erg prettig vind. Toegegeven, er zijn een paar chemische bestanddelen zoals magnesiumstearaat en siliciumdioxide, maar die zijn er niet voor niets, zoals voorkomen dat alles aan elkaar plakt en de textuur verbeteren. WeightWorld is een gespecialiseerd merk voor gewichtsverlies, met gecertificeerde beoordelingen en sterke partnerschappen. De prijzen zijn betaalbaar, vooral als je er meerdere neemt. Let er wel op dat je je aan de aanbevolen doseringen houdt om bijwerkingen te voorkomen. Over het algemeen ben ik erg blij met Guarana en het merk WeightWorld.

De alternatieven

Als je nog steeds niet overtuigd bent van de effecten van Guarana of als je gewoon op zoek bent naar andere voordelen, dan zijn hier enkele andere producten die je kunnen helpen bij het afvallen: