Alli: mijn mening & kopen tegen de beste prijs

[Artikel bijgewerkt op 11/09/2023]

Een aantrekkelijk lichaam hebben zonder extra kilo’s is tegenwoordig een echte strijd voor jong en oud, mannen en vrouwen. Als sporten moeilijk lijkt om redenen van tijdschema en motivatie, ontwikkelen de verschillende farmaceutische laboratoria talloze formules om overgewicht te helpen verliezen en zelfs obesitas te behandelen.

Voordat je verder leest

Ik ben geen expert op dit gebied, maar ik heb een passie voor voeding en gezondheid.

De artikelen die je op mijn site vindt, zijn het resultaat van diepgaand onderzoek dat ik graag met je wil delen. Ik wil echter benadrukken dat ik geen gezondheidsdeskundige ben en dat mijn advies in geen geval dat van een gekwalificeerde arts mag vervangen. Ik ben er om je te begeleiden, maar het is belangrijk dat je een professional raadpleegt voor specifieke vragen of medische problemen. Jouw welzijn is belangrijk. Zorg er dus voor dat je de juiste deskundigen raadpleegt en zorg zo goed mogelijk voor jezelf.

Alli is een van deze wondermiddelen, ontworpen om je te helpen gewicht te verliezen zonder dat je elke ochtend naar de sportschool hoeft of kilometers hoeft te rijden. Ontdek in detail alles wat je moet weten over deze pil, de samenstelling, de echte effecten, de nadelen van het gebruik en mijn algemene mening over dit product.

Update: Het product Alli is niet langer te koop. Het artikel is alleen voor informatieve doeleinden bewaard. Alternatieven zijn beschikbaar onderaan de pagina.

Presentatie van Alli

Het laboratorium van GlaxoSmithKline

Geschiedenis van GSK

Alli is een van de medicijnen die zijn ontwikkeld om mensen te helpen vrij snel gewicht te verliezen, op voorwaarde dat ze de voorgeschreven behandeling strikt volgen. Het is een pil die is ontworpen en op de markt gebracht door het Britse laboratorium GlaxoSmithKline of GSK, een van de reuzen van de farmaceutische industrie in de wereld.

alli
Alli is een medicijn tegen gewichtsverlies

GSK heeft meer dan 100.000 werknemers op vijf continenten en is gespecialiseerd in een breed scala aan ziekten zoals diabetes en kanker. Ook de ontwikkeling van antibiotica en nieuwe vaccins behoren tot de onderzoeksgebieden.

Ontwikkeling van afslankproducten

Deze naar behoren opgedane ervaring bracht hem ertoe een reeks medicinale producten voor gewichtsverlies te ontwerpen en te produceren. Alli werd in 2007 gelanceerd, met de Amerikaanse markt als eerste doel. Waarom richtte het bedrijf zich meteen op de andere kant van de Atlantische Oceaan? Niet toevallig.

Volgens een onderzoek van de Centers for Disease Control and Prevention, gepubliceerd in het Journal of the American Medical Association (JAMA) in 2016, heeft 34% van de jonge Amerikanen (ouder dan 20) obesitas of een risico op obesitas. In 2016 steeg dit cijfer naar 40%. Naar verluidt is de toename het grootst bij vrouwen.

De Verenigde Staten zijn daarom een uitstekend lanceerplatform voor het nieuwe assortiment, met een groot deel van de bevolking dat waarschijnlijk geïnteresseerd is in eenvoudige maar effectieve oplossingen.

Pas twee jaar later brak Alli door op de Europese markt, een nogal schuchtere doorbraak in dit geval, gezien de strenge beperkingen die de Europese Unie oplegt aan de verkoop van farmaceutische producten.

Beschrijving van het product

Alli wordt (zoals hierboven vermeld) geleverd in de vorm van pillen of capsules. Het zit in een flesje of een doosje, afhankelijk van je voorkeur.

Het actieve ingrediënt is orlistat, een stof met vetbestrijdende eigenschappen. Alli bevat ook propyleenglycol, microkristallijne cellulose, carboxymethylzetmeel, povidon, natriumlaurylsulfaat, talk, gelatine, titaniumdioxide, sorbitaanmonolauraat, indigokarmijn en gomlak.

Update: Het product Alli is niet langer te koop; het artikel is ter informatie bewaard. Alternatieven zijn beschikbaar onderaan de pagina.

Personen op wie Alli is gericht

Voor wie is het product bedoeld?

Alli is bedoeld voor mensen met overgewicht of obesitas. Over het algemeen wordt iemand als te zwaar beschouwd als de body mass index (BMI) een bepaalde grens overschrijdt, met name 25. Boven de 30 begint obesitas. Boven de 30 begint obesitas de kop op te steken.

Dit product kan zowel door mannen als vrouwen worden gebruikt. De persoon moet echter volwassen zijn (bij voorkeur ouder dan 20), omdat de verschillende chemische bestanddelen negatieve gevolgen kunnen hebben voor de algemene gezondheidstoestand van kinderen.

Individuen verschillen in hun inschatting van hun gewicht en lichaamsbouw. Het is moeilijk om met het blote oog te zien of iemand overgewicht of obesitas heeft, of dat er nog sprake is van ondergewicht. Daarom is het nodig om de BMI te berekenen om te voorkomen dat je in dit opzicht wordt misleid.

Wat is de Body Mass Index (BMI)?

De body mass index of BMI, ook bekend als de Quetelet-index, is een zeer praktische indicator voor de zwaarlijvigheid van een persoon. Specialisten zijn unaniem over de effectiviteit ervan als basis voor diëtetiek en andere gebieden.

alli
Alli is ontworpen voor mensen met een BMI van meer dan 25

Om dit getal te verkrijgen, deel je simpelweg je gewicht in kg door het kwadraat van je lengte in m. Bijvoorbeeld, iemand van 1,70 m en 68 kg heeft een BMI van 68/(1,7)² = 23,52.

Er zijn ook veel toepassingen op internet waarmee je in een paar klikken je BMI kunt berekenen, zonder dat je een rekenmachine hoeft te gebruiken.

De BMI wordt gebruikt om de lichaamsomvang te controleren, met het oog op het voorkomen van ziekten die verband houden met overgewicht en ondervoeding, zoals hyperglykemie, hypoglykemie of een hoog cholesterolgehalte.

De resultaten interpreteren

Als je eenmaal je indicator hebt gevonden, is het van vitaal belang om te weten hoe je het resultaat moet interpreteren, zodat je voor elke situatie de juiste actie kunt ondernemen.

 • BMI < 16,5: de persoon is chronisch dun;
 • 16,5 < BMI < 18,5: de persoon is mager;
 • 18,5 < BMI < 25: normaal postuur;
 • 25 < BMI < 30: overgewicht;
 • 30 < BMI < 35: begin van zwaarlijvigheid of matige zwaarlijvigheid;
 • 35 < BMI < 40: chronische obesitas;
 • BMI > 40: morbide obesitas.

Grenzen aan de reikwijdte van de BMI

Hoewel de BMI de meest betrouwbare manier is om de lichaamsomvang te bepalen, heeft het zijn beperkingen, die ons soms dwingen om dingen anders te doen.

Ten eerste houdt de BMI geen rekening met botmassa, spierdichtheid of lichaamsvet. Atleten op hoog niveau, zoals bodybuilders, hebben daarom een BMI van meer dan 25, wat foutieve gegevens oplevert.

Ten tweede is de BMI-berekening niet van toepassing op zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven, omdat hun gewicht toeneemt door andere factoren dan overtollig lichaamsvet.

Tot slot krijgen mensen boven de 65 zelden een nauwkeurige BMI. Dit komt doordat de spiermassa geleidelijk begint af te nemen op deze leeftijd, wat de interpretatie van de verkregen resultaten vertekent.

Update: Het product Alli is niet langer te koop. Het artikel is bewaard voor informatieve doeleinden. Alternatieven zijn beschikbaar onderaan de pagina.

Hoe Alli werkt

Orlistat: een middel tegen vet

Alli heeft een geducht wapen in de strijd tegen vet: orlistat. Orlistat is een molecuul dat het proces van vetopname in het lichaam remt.

Het doet dit door de werking van intestinale lipase te blokkeren, een enzym dat door darmcellen wordt geproduceerd en dat vetachtige stoffen moet afbreken zodat ze gemakkelijker in de bloedbaan kunnen worden getransporteerd. Eenmaal in het lichaam wordt vet omgezet in energie om het lichaam draaiende te houden of, als er te veel is, opgeslagen in vetcellen. Dan begint de gewichtstoename.

Orlistat stopt dit mechanisme door het vet direct via de ontlasting af te voeren zonder het assimilatieproces te doorlopen. Wanneer er geen externe energie meer binnenkomt, begint het lichaam zijn eigen voorraad te gebruiken (de vetreserves in de buik, dijen, armen, enz.) en de patiënt verliest geleidelijk gewicht.

Met andere woorden, orlistat werkt niet rechtstreeks in op de stofwisseling om gewichtsverlies te veroorzaken, maar blokkeert de toevoer van vet zodat het zijn eigen bronnen gebruikt. Daarom wordt deze behandeling sterk aanbevolen voor mensen met chronisch overgewicht of zelfs obesitas.

Begeleidende productmaatregelen

In tegenstelling tot de vooroordelen van veel gebruikers van afslankpillen, is Alli geen wondermiddel dat je in een paar weken doet afvallen zonder je eetgewoonten of levensstijl te veranderen. In feite vereist het gebruik van dit medicijn regelmatige lichaamsbeweging en een uitgebalanceerd dieet, wat soms leidt tot ongunstige meningen van gebruikers.

Sporten

Wat sport betreft, is het niet nodig om zo intensief bezig te zijn dat je uitgeput raakt. Het belangrijkste is om het met mate en regelmatig te doen, zonder je motivatie te verliezen, om gewichtsverlies op de middellange termijn te optimaliseren en niet te snel naar resultaten te streven.

alli
Om de resultaten te maximaliseren, is het aan te raden om
te
trainen
.

Lange wandelingen, touwtje springen, ’s ochtends joggen op een loopband of buiten (om te profiteren van de frisse, schone ochtendlucht), sportief dansen… dit zijn fysieke activiteiten die niet te intensief zijn en die kunnen worden aangepast aan de individuele prestaties. Om ervoor te zorgen dat je niet snel ontmoedigd raakt, is het ideaal om je te laten begeleiden door een vriend of een personal trainer.

Eet minder vet

Wat voeding betreft, is het aan te raden om overmatig zoet en vetrijk voedsel zoals koolzuurhoudende dranken, pizza’s en hamburgers tot een minimum te beperken tijdens de behandeling. Een caloriearm dieet met weinig vet en dus energie-inname wordt aanbevolen.

Hiervoor worden eiwitrijke voedingsmiddelen en langzaam zetmeelrijk voedsel zoals kidneybonen, rijst en zoete aardappelen het meest aanbevolen. Het regelmatig eten van fruit en groenten maakt ook deel uit van het gebruikelijke ritueel voor een evenwichtig dieet dat uitstekend is voor het behoud van een goede gezondheid.

Geduld: een trouwe bondgenoot

Als je goed en blijvend wilt afvallen, moet je af van het vooroordeel dat je snel en moeiteloos kunt afvallen door regelmatig de juiste medicijnen in te nemen.

Er bestaan wel formules voor zeer snel gewichtsverlies, maar het lichaam herstelt zich moeizaam en loopt het risico op het ‘YOYO’-effect, d.w.z. dat je net zo snel weer aankomt als dat je bent afgevallen. Op de lange termijn heeft geen enkele behandeling effect op het lichaam.

Daarom is het belangrijk om overgewicht verstandig te verliezen om het lichaam niet te beschadigen. Op de lange termijn is 2 kg per maand afvallen gunstiger dan 10 kg in 3 weken.

Update: Het product Alli is niet langer te koop. Het artikel is ter informatie bewaard. Alternatieven zijn beschikbaar onderaan de pagina.

Doeltreffendheid van Alli

Alli is een effectief afslankprogramma als de begeleidende maatregelen voor de duur van de behandeling worden gevolgd. Het is ook belangrijk om je levensstijl aan te passen zodra je resultaten hebt bereikt. Anders is het mogelijk om heel snel weer aan te komen en ten onrechte te concluderen dat het product niet effectief is.

De capsule moet na of bij elke maaltijd worden ingenomen. Het kan tot een uur na het eten worden ingenomen. Als je echter een maaltijd overslaat, hoef je het niet in te nemen.

Hoewel de meningen van klanten over de werkzaamheid verschillen, heeft GSK de vrijheid genomen om testen uit te voeren op menselijke proefkonijnen om de juistheid van hun product te bewijzen.

Klinische tests uitgevoerd door het GSK laboratorium

Om de echte doeltreffendheid van Alli aan te tonen, voerde het GSK laboratorium een reeks klinische tests uit op een groot aantal vrijwilligers.

De eerste twee klinische onderzoeken duurden ongeveer 2 jaar en er waren meer dan 1350 personen met overgewicht of obesitas bij betrokken. In alle gevallen was hun BMI groter dan of gelijk aan 28 kg/m².

Sommige van deze personen kregen het geneesmiddel Alli, terwijl anderen een enkele dosis placebo-medicatie kregen (zonder actieve ingrediënten om gewicht te verminderen). Beide experimenten gingen gepaard met een dieet en sportmonitoring.

Opgemerkt moet worden dat noch de patiënten noch de artsen precies wisten wat voor behandeling ze kregen voorgeschreven, om de resultaten niet te beïnvloeden.

alliEr zijn
onderzoeken uitgevoerd in het laboratorium van GSK om de effectiviteit van Alli
vast te stellen
.

Er werd een controlestudie uitgevoerd met ongeveer 400 personen die gedurende 4 maanden placebo kregen en een BMI tussen 25 en 28 kg/m² hadden.

Het primaire eindpunt van deze reeks klinische onderzoeken was de gewichtsverandering van de personen.

De verkregen resultaten

Aan het einde van de respectievelijke looptijden bleek Alli effectiever dan placebo. Er werd ook vastgesteld dat mensen met een BMI groter dan 28 kg/m² meer gewichtsverlies hadden dan mensen met een BMI tussen 25 en 28 kg/m².

Volgens de verkregen cijfers verloren patiënten meer dan 4,8 kg in één jaar behandeling, vergeleken met 3,2 kg voor placebopatiënten.

Een andere bevinding was dat mensen die met Alli werden behandeld een aanzienlijke verlaging van hun cholesterolwaarden ondervonden in vergelijking met degenen die met een placebo werden behandeld.

Deze resultaten geven duidelijk aan dat de behandeling het lichaam niet schaadt door het te snel te laten afvallen.

Update: Het product Alli is niet langer te koop; het artikel is ter informatie bewaard. Alternatieven zijn beschikbaar onderaan de pagina.

Risico’s van het gebruik van Alli

Hoewel Alli een effectief afslankmiddel is, is het niet zonder risico. Opgemerkt moet worden dat dit niet noodzakelijkerwijs bijwerkingen zijn, maar waarschijnlijke gevallen van aandoeningen die verband houden met het gebruik ervan.

Vitamine tekort

Als je regelmatig Alli neemt, kan het lichaam geen vet meer opnemen. Hierdoor kan het lichaam in vet oplosbare vitamines zoals vitamine A, D, E en K niet goed opnemen.

Bij langdurige behandeling bestaat het risico op een tekort aan deze vitamines. Het is daarom aan te raden om voedingssupplementen op basis van multivitaminen te nemen om dit tekort aan te vullen.

Tijdige diarree

Aangezien bijna al het vet uit voedsel direct wordt afgevoerd, kunnen mensen die Alli nemen last krijgen van plotselinge diarree of vettige winderigheid, wat vrij vervelend kan zijn.

Om dergelijke ongemakken te voorkomen, is het aan te raden om een vetarm dieet te volgen, vooral op werkdagen.

Contra-indicaties, voorzorgsmaatregelen en bijwerkingen na gebruik van Alli

Contra-indicaties

Alli mag niet worden voorgeschreven aan mensen met de volgende kenmerken:

 • Intolerantie voor orlistat of een van de ingrediënten in Alli ;
 • Chronische malabsorptie: dit is een ernstige aandoening die verband houdt met de absorptie van voedsel, waarvan de oorzaken kunnen liggen in intolerantie voor gluten, koemelk, pancreasinsufficiëntie of de ziekte van Crohn;
 • Cholestase: dit is een ziekte die een verminderde galafscheiding veroorzaakt, wat leidt tot problemen met het transport van galzuren van de lever naar de darm;
 • Zwangerschap of borstvoeding;
 • Kinderen jonger dan 18 jaar.

Waarschuwingen

Bepaalde waarschuwingen moeten in acht worden genomen, vooral door mensen met de volgende kenmerken:

 • Diabetici die een antidiabetische behandeling ondergaan, kunnen een verbetering van de stofwisseling ervaren. Het is daarom noodzakelijk om uw arts te raadplegen voordat u begint met een behandeling op basis van Alli om de twee behandelingen op elkaar af te stemmen;
 • Mensen met hoge bloeddruk of hypercholesterolaemie merken vaak een verbetering van hun gezondheidstoestand na het gewichtsverlies als gevolg van een behandeling met Alli. Het is daarom raadzaam om uw huisarts te raadplegen voordat u uw behandeling opnieuw aanpast;
 • Mensen met een nierziekte wordt aangeraden om hun huisarts te raadplegen voordat ze Alli gaan gebruiken. De reden hiervoor is dat orlistat in relatief zeldzame gevallen effecten heeft die deze aandoening kunnen verergeren;
alli
Alli wordt afgeraden voor mensen met diabetes, hoge bloeddruk of een nierziekte.

Bijwerkingen

Eerste effecten

Langdurig gebruik van Alli kan ongewenste effecten veroorzaken. De hieronder beschreven symptomen kunnen echter per persoon verschillen en in sommige gevallen treden ze helemaal niet op.

Tijdens de eerste dagen van het gebruik van het geneesmiddel kunnen de volgende symptomen optreden:

 • Winderigheid gevolgd door vettige afscheiding ;
 • Plotselinge en dringende behoefte om naar het toilet te gaan;
 • Afscheiding van vet zonder ontlasting;
 • Sporen van vet op ondergoed en, ongelukkigerwijs, op kleding.

De apothekers van GSK raden ook aan om tijdens de eerste paar weken van de behandeling een zwarte broek te dragen, of om andere kleren mee te nemen om te vermijden dat je die in alle haast moet kopen.

Ernstige symptomen

Er kunnen ook andere, ernstigere symptomen optreden:

 • Allergische reacties zoals jeuk, gezichtszwelling, ademhalingsmoeilijkheden en zelfs flauwvallen;
 • Rectale bloeding, met bloederige en soms pijnlijke ontlasting;
 • Pancreatitis, met buik- en rugpijn, gevolgd door braken, misselijkheid en koorts;
 • Hepatitis van verschillende ernst, met symptomen zoals vergeling van de huid en het wit van de ogen, of donker worden van de urine;
 • Diverticulitis, een soort ontsteking van de dikke darm die zich uit in chronische pijn in de onderbuik en terugkerende constipatie.

Bijna al deze symptomen treden op tijdens de eerste weken van de behandeling. Dat is begrijpelijk, want het lichaam begint zich aan te passen aan een nieuwe levensstijl.

Update: Het product Alli is niet langer te koop, het artikel is ter informatie bewaard. Alternatieven zijn beschikbaar onderaan de pagina.

Interacties tussen geneesmiddelen

In het geval van behandeling met Alli of andere geneesmiddelen die een hoog gehalte aan orlistat bevatten, zijn er enkele af te raden interacties met geneesmiddelen.

 • Cyclosporine: er is een verlaging van de cyclosporinespiegel waargenomen bij gelijktijdig gebruik met Alli. Dit leidt tot een progressieve vermindering van het immuunsysteem, waardoor het lichaam wordt blootgesteld aan verschillende infecties en ziekten;
 • Warfarine: bij gelijktijdig gebruik van orale anticoagulantia met Alli kunnen meer of minder schadelijke interacties optreden. Daarom is gelijktijdige behandeling met deze twee geneesmiddelen verboden;
 • Levothyroxine: een abnormale variatie in de snelheid van hypothyroïdie in het lichaam kan optreden als deze twee geneesmiddelen samen worden ingenomen;
 • Anti-epileptica: er zijn meer chronische convulsies waargenomen bij epileptische patiënten die zowel voor epilepsie als voor orlistat werden behandeld.

Hoeveel kost het?

In Frankrijk wordt Alli al jaren niet meer verkocht in apotheken, na een besluit van het Agence Nationale de la Sécurité du Médicament (ANSM). Het is echter nog steeds mogelijk om het in heel Europa en in online winkels te kopen. Thuisbezorging is ook mogelijk om je aankoop te vergemakkelijken.

De prijs van een flesje Alli varieert tussen de €50 en €75, afhankelijk van de speciaalzaak die je bezoekt. Reken ook de prijs van een multivitaminesupplement mee (ongeveer €20), dat essentieel is voor je behandeling.

In elk geval is de totale prijs ongeveer €75 tot €95 voor een fles Alli en een fles multivitaminen, of een behandeling van anderhalve maand. Je pakket wordt direct bij je thuis of op een afhaalpunt afgeleverd.

Aarzel echter niet om prijzen te vergelijken op verschillende websites om de beste deal te vinden waarmee je geld kunt besparen en tegelijkertijd kunt afvallen.

Algemene mening over Alli

Mijn mening over het product is vrij goed. Hoewel het een synthetisch product is met bijwerkingen, is het effectiever dan andere producten in dezelfde categorie.

Ten tweede, hoewel de meeste apotheken in Frankrijk zijn gestopt met de distributie, is het niet ongewoon om het op internetwinkelsites te vinden, waardoor het veel gemakkelijker te kopen is dankzij de bezorgservice. Bovendien hebben ongeveer 3 miljoen mensen resultaten geboekt door Alli te gebruiken, wat mijn vrij gunstige mening versterkt.

Update: Het product Alli is niet langer te koop. Het artikel is ter informatie bewaard. Alternatieven zijn hieronder beschikbaar.

De alternatieven

Hieronder vind je enkele alternatieven voor Alli: