Voedingssupplement

Het aannemen van een uitgebalanceerd dieet dat is aangepast aan de activiteiten is in de meeste gevallen voldoende om aan de dagelijkse behoefte van het lichaam aan essentiële voedingsstoffen te voldoen. Het komt echter voor dat extra inname nodig is om tekorten te voorkomen of te verhelpen. Het is in deze context dat artsen voedingssupplementen voorschrijven.

Wat is een voedingssupplement?

Voedingssupplementen zijn niet-medicinale stoffen verrijkt met essentiële voedingsstoffen zoals vitamines en mineralen. Ze zijn bedoeld om verschillende tekortkomingen te corrigeren en hebben voornamelijk de vorm van capsules, poeders of zelfs tabletten voor orale inname.

Een voedingssupplement voorziet het lichaam van essentiële voedingsstoffen bij een tekort

Voedingssupplementen zijn over het algemeen samengesteld uit voedingsstoffen die gemakkelijk door het lichaam worden opgenomen, plantenextracten of zelfs stoffen met nutritionele of fysiologische doeleinden. Het kan ook additieven, smaakstoffen of andere ingrediënten bevatten waarvan consumptie is toegestaan.

Waarom voedingssupplementen nemen?

Artsen adviseren het gebruik van voedingssupplementen in geval van een tekort aan essentiële voedingsstoffen, bevestigd na een medisch onderzoek. Ze schrijven ze ook voor aan patiënten die zijn blootgesteld aan min of meer ernstige risico’s op een tekort, afhankelijk van hun levensstijl, hun leeftijd of hun toestand.

Voedingssupplementen gebaseerd op levensstijl

Een vegetariër en/of veganist loopt een groot risico op een tekort aan essentiële voedingsstoffen, omdat hij of zij geen vlees of dierlijke bijproducten consumeert. Een atleet, een bodybuilder of zelfs een zeer actief persoon in het leven kan ook een extra inname van vitamines of minerale zouten nodig hebben om in vorm te blijven. Ten slotte moet iemand die een speciaal dieet volgt, voedingssupplementen slikken om de leemte die verband houdt met ontbering op te vullen.

Voedingssupplementen volgens leeftijd

Oudere mensen hebben meestal eiwit- of vitaminesupplementen nodig om fit te blijven en hun immuunsysteem te vergroten. Vrouwen in de menopauze hebben ook een speciale inname van essentiële voedingsstoffen nodig om de symptomen te verlichten en een goede gezondheid te behouden.

Voedingssupplementen afhankelijk van de aandoening

Artsen schrijven vaak ijzersupplementen voor aan vrouwen die zware menstruaties hebben. Degenen die zwanger zijn, hebben op hun beurt vaak een calcium-, ijzer- of zelfs vitamine B9-supplement nodig. Vitamine E bevordert ook de vruchtbaarheid. Ten slotte gebruiken patiënten die aan een bepaalde ziekte of een toestand van voortdurende stress lijden, deze stoffen in de meeste gevallen ook.

Andere redenen om voedingssupplementen te nemen

Veel mensen kiezen er ook om cosmetische redenen voor om voedingssupplementen te nemen. Vitamine E bevordert bijvoorbeeld de hergroei van haar, baard en nagels. Vitamine C verbetert op zijn beurt de gezondheid en het uiterlijk van de huid door de productie van collageen en eiwitten te stimuleren. Voedingssupplementen dragen ook bij aan de gewichtstoename bij mensen die zich te dun voelen of aan het afslanken.

Welke voorzorgsmaatregelen moeten worden genomen?

De dosering

Voedingssupplementen zijn geen medicijnen, ook al zien ze er wel zo uit. Ze zijn daarom over het algemeen zonder recept verkrijgbaar en zonder medisch recept verkrijgbaar.

Een zorgverlener kan u begeleiden bij de juiste dosering van een voedingssupplement

Het wordt echter aanbevolen om een ​​professional te raadplegen voordat u met de behandeling begint, om de juiste dosering te kennen. Deze bepaalt de hoeveelheid die u per dag moet innemen op basis van uw algemene toestand en de resultaten van uw bloedtesten. Een overdosis leidt tot ongewenste gevolgen zoals constipatie of diarree, hartproblemen of zelfs hoofdpijn.

De interacties

Het is essentieel dat de balans tussen essentiële voedingsstoffen in het lichaam behouden blijft om uw gezondheid te behouden en de goede werking van uw lichaam te garanderen. Bepaalde elementen verhinderen in feite de assimilatie of actie van anderen wanneer ze in overmaat in het lichaam worden aangetroffen. Dit kan ziekten verergeren of zelfs nieuwe veroorzaken. Er zijn ook voedingssupplementen zoals Sint-Janskruid die een wisselwerking hebben met veel medicijnen. Het is daarom belangrijk om uw arts op de hoogte te stellen van uw huidige behandelingen voordat u met een behandelingskuur begint.

De allergieën

Het risico op allergieën is altijd aanwezig, ook al zijn voedingssupplementen geen echte medicijnen. Het is heel goed mogelijk dat u een van de ingrediënten niet verdraagt. Het wordt daarom aanbevolen om uw lichaam en uw toestand zorgvuldig te observeren en onmiddellijk uw arts te waarschuwen zodra u een ongewone verandering opmerkt. Allergische verschijnselen zijn soms dodelijk als er niet tijdig maatregelen worden genomen. U moet de arts ook op de hoogte stellen als u aan een bepaalde ziekte lijdt, zoals nierfalen of hoge bloeddruk.

Vervangen voedingssupplementen medicamenteuze behandelingen?

Voedingssupplementen genezen ziekten over het algemeen niet, tenzij ze rechtstreeks verband houden met een tekort. Ze optimaliseren de effectiviteit van behandelingen, versterken de patiënt of verlichten bepaalde symptomen, maar vervangen op geen enkele wijze medicijnen. Dit is ook een van de redenen waarom het altijd belangrijk is om een ​​arts te raadplegen voordat je deze stoffen inneemt, om je te helpen vermoeidheid, krampen of zelfs pijnlijke menstruaties te verlichten. Er kunnen in feite veel ernstigere ziekten achter de manifestaties ervan schuilgaan, en het verlichten van de symptomen geneest ze niet.

Hoe te eten tijdens de behandeling?

Een voedingssupplementenkuur moet gepaard gaan met een gezond en uitgebalanceerd dieet, ongeacht de redenen waarom u het volgt. Zelfs bij een afslankdieet of een veganistische levensstijl zouden deze stoffen slechts een aanvullende bijdrage moeten leveren. Het wordt ook sterk afgeraden om het gedurende een lange periode zonder onderbreking te gebruiken. Het is ook belangrijk om voldoende water te drinken (minimaal 1,5 liter per dag) en regelmatig aan lichaamsbeweging te doen, zoals wandelen.

Het innemen van een voedingssupplement moet gepaard gaan met een gezond dieet

samengevat

Voedingssupplementen helpen de tekorten van het lichaam aan essentiële voedingsstoffen aan te vullen, waarvoor vele redenen zijn. Het wordt sterk aanbevolen om uw arts te raadplegen voordat u met een behandeling begint, om bijwerkingen als gevolg van geneesmiddelinteracties, intoleranties of zelfs een overdosis te voorkomen. Het is ook belangrijk om tijdens de behandeling een gezond en uitgebalanceerd dieet te volgen.

Om verder te gaan met voedingssupplementen

Als u verder op dit onderwerp wilt ingaan, zijn de volgende artikelen wellicht interessant voor u.

De mening van diëtisten/voedingsdeskundigen:

Sandra Bois, diëtiste sinds 2014, vertelt wat zij van voedingssupplementen vindt.

Iseline Rossi, diététicienne

Iseline Rossi, ook diëtiste sinds 2014, vertelt of zij voedingssupplementen nuttig vindt.

Voedingssupplementen die kunnen helpen bij het afvallen

Complément alimentaire
Un complément alimentaire apporte à l’organisme des nutriments essentiels, en cas de carence

Effectieve en krachtige vetverbranders

Qu'est-ce qu'un complément alimentaire

Beste natuurlijke eetlustremmers

De bekendste voedingssupplementen

Coupe-faim PhenQ
Le complément alimentaire coupe-faim PhenQ est une excellente alternative à Anaca3.

PhenQ, erkende vetverbrander

Anaca3 Perte de poids

Anaca3, de koningen van marketing

Boîtes de Zotrim

Zotrim, de eetlustremmer die door verschillende wetenschappelijke onderzoeken is gevalideerd

Brulafine
Brulafine vous accompagne dans votre programme minceur

Brulafine, de nieuwste vetverbrander

 

Cétone de framboise

Framboos Keton: mijn mening & kopen tegen de beste prijs

Jarenlang hebben mensen buitengewone maatregelen genomen om van ongewenst vet in hun lichaam af te komen. Soms werd zelfs het vet rond de buik weggezogen door middel van invasieve liposuctieprocedures. Mensen hebben hun lichaam moeten uithongeren als onderdeel van talloze afslankdiëten in de hoop af te slanken. Waanzinnige dieetplannen, uitputtende trainingsroutines, gevaarlijke medicijnen…: er zijn […]

Framboos Keton: mijn mening & kopen tegen de beste prijs Meer lezen »

Quel médicament pour maigrir, là est la question !

Welke medicatie om af te vallen?

Velen van ons zijn op zoek naar een wondermiddel om af te vallen. Sommigen van ons hebben al diëten geprobeerd, maar hun doel nog niet bereikt, terwijl anderen veel meer haast hebben en zich liever tot geneesmiddelen wenden. Dat gezegd hebbende, niet alle middelen zijn noodzakelijkerwijs effectief en sommige producten zijn van de markt gehaald

Welke medicatie om af te vallen? Meer lezen »

Suivre son régime

Effectieve oplossingen om in recordtijd af te slanken

Er zijn veel manieren om snel gewicht te verliezen. Afslankcapsules worden steeds populairder, maar je moet voorzichtig zijn met het dagelijks gebruik ervan. Om af te vallen en hun figuur te behouden, laten sommige mensen zich verleiden door afslankcapsules. Dit zijn kleine, gemakkelijk in te slikken capsules die elke dag worden ingenomen, meestal voor de

Effectieve oplossingen om in recordtijd af te slanken Meer lezen »

gélules minceurs

Waarom voedingssupplementen kiezen?

Wil je afvallen zonder de hoeveelheid voedsel die je eet te verminderen? Of wil je je haar verzorgen? Wij raden voedingssupplementen aan. Wat zijn voedingssupplementen? Voedingssupplementen zijn oorspronkelijk bedoeld als aanvulling op voedingsmiddelen, maar kunnen ook worden gebruikt om tekorten aan vitaminen, mineralen of andere elementen aan te vullen die essentieel zijn voor een goede

Waarom voedingssupplementen kiezen? Meer lezen »

Un coupe-faim puissant

Beste eetlustremmer, effectief & krachtig : Beoordelingen & Vergelijking

Niet genoeg tijd om te lezen? Maak kennis met de meest effectieve eetlustremmer: PhenQDit product helpt je metabolisme vet te verbranden, vermindert het hongergevoel en is 100% natuurlijk!Als je meer wilt weten over dit geweldige product, koop het dan hier en krijg tot 2 flessen gratis, of een kuur van 2 maanden! Ondanks de soms

Beste eetlustremmer, effectief & krachtig : Beoordelingen & Vergelijking Meer lezen »

La balance n'est plus votre ennemi grâce aux gélules minceurs

Beste natuurlijke en effectieve afslankcapsules: beoordelingen en vergelijkingen

Naarmate het aantal gevallen van overgewicht en obesitas in Europa toeneemt, stijgt ook de vraag naar effectieve afslankcapsules. Hoewel het mogelijk is om vet te verbranden en af te vallen zonder deze afslankcapsules, bieden afslankcapsules een aantal potentiële voordelen ten opzichte van dieetveranderingen of lichaamsbeweging alleen. Dit komt omdat afslankcapsules stimulerende middelen en andere ingrediënten

Beste natuurlijke en effectieve afslankcapsules: beoordelingen en vergelijkingen Meer lezen »

Manger plus sain

Anaca3: mijn mening & beste prijs

Anaca3 is een assortiment afslanksupplementen ontwikkeld door een Frans laboratorium. Anaca3 producten worden online verkocht tegen gereduceerde prijzen op de website van de fabrikant, in overeenstemming met de Franse regelgeving. Ze zijn gemaakt van een cocktail van 100% natuurlijke actieve ingrediënten. Elk bestanddeel dat in de apotheek wordt verkocht, helpt je gewicht te verliezen door

Anaca3: mijn mening & beste prijs Meer lezen »