Welke medicatie om af te vallen?

[Artikel bijgewerkt op 11/09/2023]

Velen van ons zijn op zoek naar een wondermiddel om af te vallen. Sommigen van ons hebben al diëten geprobeerd, maar hun doel nog niet bereikt, terwijl anderen veel meer haast hebben en zich liever tot geneesmiddelen wenden. Dat gezegd hebbende, niet alle middelen zijn noodzakelijkerwijs effectief en sommige producten zijn van de markt gehaald vanwege hun schadelijke effecten op de gezondheid. Dus welk medicijn is het beste om af te vallen? Hier is een kijkje in de keuken…

Voordat je verder leest

Ik ben geen expert op dit gebied, maar ik heb een passie voor voeding en gezondheid.

De artikelen die je op mijn site vindt, zijn het resultaat van diepgaand onderzoek dat ik graag met je wil delen. Ik wil echter benadrukken dat ik geen gezondheidsdeskundige ben en dat mijn advies in geen geval dat van een gekwalificeerde arts mag vervangen. Ik ben er om je te begeleiden, maar het is belangrijk dat je een professional raadpleegt voor specifieke vragen of medische problemen. Jouw welzijn is belangrijk. Zorg er dus voor dat je de juiste deskundigen raadpleegt en zorg zo goed mogelijk voor jezelf.

Eetlustremmers

Als we aan afslankmiddelen denken, denken we meteen aan eetlustremmende pillen, die de trek verminderen en dus ook de gegeten porties. En inderdaad, door de hoeveelheid maaltijden te verminderen, kunnen eetlustremmers effectief zijn voor gewichtsverlies. Er zijn echter bijna geen eetlustremmers in de vorm van medicijnen op de markt toegelaten. Volgens de Franse gezondheidsautoriteiten zijn deze ‘anorectica’ te riskant. Toch zijn er nu een aantal natuurlijke producten op de markt die het gemakkelijker maken om je eetlust te remmen.

Dit zijn onder andere de Pectiligne eetlustremmers van Nutreov, die gebaseerd zijn op appelpectine, blaaswiercapsules van Naturege laboratories en Garcinia Cambogia Plus van Maxmedix. Je moet ook oppassen voor geneesmiddelen die worden misbruikt als eetlustremmers, zoals Prozac of Epitomax. Hoewel ze het hongergevoel kunnen verminderen, kunnen de effecten op de gezondheid gevaarlijk zijn. Het beste is om altijd een arts te raadplegen voordat je een product inneemt.

Légumes colorés

Vetverbranders

Wie op zoek is naar een medicijn om af te vallen, kan ook kiezen voor vetverbrandende producten. Deze medicijnen bestrijden rechtstreeks de opslag van vet en stimuleren ook de afbraak ervan. Ze zijn er onder andere in de vorm van een pil, ampul of kruidenthee. Vetverbranders kunnen echt effectief zijn om je te helpen afvallen, op voorwaarde dat je de behandeling combineert met een evenwichtiger dieet. In feite is gewichtsverlies alleen voelbaar als de opname van vet in het lichaam wordt beperkt. En voor wie snel resultaat wil, zal sporten het proces alleen maar versnellen.

Veel vetverbranders zijn nu verkrijgbaar in de apotheek en kunnen zonder recept worden gekocht. Lipophedrine liporéducteur helpt om vet uit het lichaam te verwijderen, net als Liporédux van Forte Pharma en Fat Captor van XL-S Medical. En dan is er nog het afslankmiddel Alli®, dat vet absorbeert, maar waarvan de bijwerkingen nog steeds twijfelachtig zijn.

Maaltijdvervangers

Maar omdat knabbelen een van de belangrijkste oorzaken van obesitas is, kan het ook worden aangepakt met maaltijdvervangende producten. Dit houdt in dat je lichtere voedingsmiddelen eet die ook tijdens tussendoortjes en maaltijden een goed verzadigd gevoel geven. Deze voedingsmiddelen kunnen natuurlijk zijn, zoals magere zuivelproducten of fruit, maar er zijn ook vervangende producten verkrijgbaar bij de apotheek.

Deze afslankproducten zijn speciaal ontworpen om je te helpen te vetrijke of calorierijke maaltijden te vermijden. Voorbeelden hiervan zijn Linéavi maaltijdvervangers, die caloriearm zijn en in poedervorm worden verkocht, Raspberry Ketone pure capsules van MaxMedix, die voornamelijk uit fruit bestaan, en Milical’s express maaltijd met chocolade of karamel repen.

VET ELIMINEREN MET RASPBERRY KETONE PURE


  • 100% natuurlijk
  • Geld-terug garantie
  • 20% korting bij 3 flessen of meer

Bestel nu Framboos Kétone Pure

Homeopathische afslankproducten

Naast geneesmiddelen die in de apotheek worden verkocht, kunnen homeopathische oplossingen je ook helpen gewicht te verliezen. Deze producten kunnen werken als eetlustremmer, vetverbrander of stofwisselingsversterker. Een behandeling op basis van Pilosella (moedertinctuur) gedurende 3 weken, 3 keer per dag 20 druppels, is een goede manier om af te slanken. Ignatia amara korrels helpen tegen hongergevoelens, terwijl Thuya occidentalis korrels helpen tegen het vasthouden van water in de dijen en billen. Er zijn nog veel meer homeopathische middelen om af te slanken, die allemaal kant-en-klaar te koop zijn in speciaalzaken. Om erachter te komen welke producten voor jou het meest geschikt zijn, is het echter verstandiger om een specialist te raadplegen.

Quel médicament pour maigrir, là est la question !

Wat is nu het beste afslankmiddel?

Ondanks de verschillende producten die op de markt verkrijgbaar zijn, is het belangrijk om te onthouden dat er niet zoiets bestaat als HET afslankmiddel. Deze oplossingen worden alleen aangeboden om het proces te ondersteunen, maar zijn geen gewichtsverliesbehandelingen. Om snel en gezond af te vallen, moet je licht en evenwichtig eten en regelmatig bewegen. Medicatie kan dan worden gebruikt als aanvulling om de beste resultaten te behalen. Aarzel in alle gevallen niet om een specialist te raadplegen voor advies.