Welk medicijn maakt het makkelijker om af te vallen?

[Artikel bijgewerkt op 11/09/2023]

Er zijn verschillende manieren om af te vallen. Naast dieet en lichaamsbeweging kun je orale medicatie nemen om je te helpen afvallen. Deze worden meestal voorgeschreven door een arts om problemen met overgewicht te verhelpen. Hier volgt een overzicht van de medicijnen die beschikbaar zijn om je te helpen afvallen.

Voordat je verder leest

Ik ben geen expert op dit gebied, maar ik heb een passie voor voeding en gezondheid.

De artikelen die je op mijn site vindt, zijn het resultaat van diepgaand onderzoek dat ik graag met je wil delen. Ik wil echter benadrukken dat ik geen gezondheidsdeskundige ben en dat mijn advies in geen geval dat van een gekwalificeerde arts mag vervangen. Ik ben er om je te begeleiden, maar het is belangrijk dat je een professional raadpleegt voor specifieke vragen of medische problemen. Jouw welzijn is belangrijk. Zorg er dus voor dat je de juiste deskundigen raadpleegt en zorg zo goed mogelijk voor jezelf.

Medicijnen om af te vallen: voor ernstige gewichtsproblemen

Ernstige gewichtsproblemen betreffen mensen met ernstig overgewicht of obesitas. Hiervoor verwijst de arts naar de BMI of Body Mass Index. Je hebt overgewicht als je BMI groter dan of gelijk aan 25 is. Als je BMI 30 of meer is, heb je obesitas. Patiënten die medicatie voor gewichtsverlies mogen nemen, moeten een BMI van meer dan 28 hebben. Het is niet toegestaan voor mensen die slechts een paar kilo willen afvallen.

Over het algemeen is overgewicht te wijten aan de opslag van calorieën in de vorm van vet. Dit is het geval wanneer we veel meer eten dan we aan energie verbruiken. Het kan ook het gevolg zijn van een zittende levensstijl, een dieet dat te rijk is aan vetten en koolhydraten, of erfelijke factoren in 20% van de gevallen. Opgemerkt moet worden dat afslanktabletten alleen gekocht kunnen worden op doktersrecept.

Utiliser un médicament pour maigrir

Orlistat: de werkzame stof in een afslanktablet

Orlistat, ook bekend als tetrahydrolipstatine, staat bekend om zijn werking tegen zwaarlijvigheid. Het werkt door de absorptie en metabolisatie van darmvet, dat met name aanwezig is in de Xenical kuur, te voorkomen. Dit is te danken aan zijn vermogen om op natuurlijke wijze alvleesklierlipasen te blokkeren. Dit zijn enzymen die vetten of triglyceriden in de darm metaboliseren. Een afslankmiddel op basis van orlistat helpt daarom om vetten in de ontlasting af te voeren.

VET VANGEN MET XENICAL


  • Klinisch bewezen werkzaamheid
  • Gemakkelijk te volgen behandeling
Xenical 12mg

Xenical kopen en nu gewicht verliezen

Gebruik van geneesmiddelen op basis van orlistat

Om effectief te zijn, moet het innemen van een afslanktablet gepaard gaan met dieetmaatregelen, waaronder calorierestrictie en lichaamsbeweging. Met dit type behandeling is het gewichtsverlies vrij bescheiden, maar het risico om weer aan te komen is kleiner dan bij andere procedures. Na 6 maanden is het mogelijk om gemiddeld 5 kilo af te vallen. Het gebruik van een tablet helpt ook om het cholesterolgehalte, de bloeddruk en diabetes te verlagen.

Mogelijke contra-indicaties en bijwerkingen

Het gebruik van een afslankmiddel metorlistat is niet geïndiceerd voor personen jonger dan 18 jaar. Hetzelfde geldt voor patiënten die onlangs een orgaantransplantatie hebben ondergaan en voor zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven.

Hoewel ze vrij zeldzaam zijn, zijn bijwerkingen mogelijk, zoals frequente of dringende stoelgang, diarree, buikpijn, winderigheid en meteorisme.