Waarom voedingssupplementen kiezen?

[Artikel bijgewerkt op 11/09/2023]

Wil je afvallen zonder de hoeveelheid voedsel die je eet te verminderen? Of wil je je haar verzorgen? Wij raden voedingssupplementen aan.

Voordat je verder leest

Ik ben geen expert op dit gebied, maar ik heb een passie voor voeding en gezondheid.

De artikelen die je op mijn site vindt, zijn het resultaat van diepgaand onderzoek dat ik graag met je wil delen. Ik wil echter benadrukken dat ik geen gezondheidsdeskundige ben en dat mijn advies in geen geval dat van een gekwalificeerde arts mag vervangen. Ik ben er om je te begeleiden, maar het is belangrijk dat je een professional raadpleegt voor specifieke vragen of medische problemen. Jouw welzijn is belangrijk. Zorg er dus voor dat je de juiste deskundigen raadpleegt en zorg zo goed mogelijk voor jezelf.

Wat zijn voedingssupplementen?

Voedingssupplementen zijn oorspronkelijk bedoeld als aanvulling op voedingsmiddelen, maar kunnen ook worden gebruikt om tekorten aan vitaminen, mineralen of andere elementen aan te vullen die essentieel zijn voor een goede werking van het lichaam. Supplementen zijn er in verschillende vormen: capsules, pastilles, tabletten, poeder, vloeibare ampullen, druppelflacons, oplossingen, enz.
Voedingssupplementen omvatten verschillende producten:

  • Traditionele voedingsmiddelen, die basisvoedingsstoffen bevatten zoals wortelen, tomaten en aardappelen;
  • Voedingsstoffen, zoals vitamines en essentiële mineralen, evenals calcium;
  • Planten, behalve die welke uitsluitend voor medicinale doeleinden worden voorgeschreven;
  • Alle producten die voeding bevorderen, zoals proteïnen, vetzuren en antioxidanten.

De voordelen en effectiviteit van voedingssupplementen voor persoonlijke verzorging

Als supplementen hebben ze talloze voordelen, dankzij hun ingrediënten.
Vitaminen zijn uiterst noodzakelijk, zelfs in zeer kleine hoeveelheden. Met uitzondering van vitamine D kunnen ze niet door ons lichaam worden aangemaakt. Daarom is het nuttig om ze bij de maaltijd of via een voedingssupplement in te nemen.

Mineralen en sporenelementen zoals selenium en magnesium. De ene valt op door zijn antioxiderende eigenschappen en de andere door zijn energiegevende eigenschappen. En laten we calcium, caroteen en ijzer niet vergeten om je botten te versterken, een mooie huid te bevorderen en je tanden te versterken.

gélules minceurs

Eiwitten, vetzuren en aminozuren. Dit zijn voornamelijk OMEGA 3, bestaande uit aminozuren uit visolie of plantaardige olie. Ze hebben een positief effect op de gemoedstoestand en de gezondheid van het hart.

Planten en plantenpreparaten, voornamelijk gebruikt om af te slanken. We hebben venkel, artisjok, groene thee en Guarana om calorieën aan te pakken of gember en zwarte radijs om gifstoffen te verwijderen.

Neem bijvoorbeeld ANACA 3, dat 3 afslankende actieve ingrediënten combineert: artisjokbloem, cactusvijg en colazaad. Deze 3 actieve ingrediënten vallen verschillende bronnen van je overtollige vet aan. Het artisjokblad bevordert de spijsvertering. De cactusvijg vermindert je eetlust en absorbeert vetten en suiker uit je lichaam, waardoor je overtollige calorieën onder controle houdt. Het zaad verbrandt overtollig vet. Een combinatie van actieve ingrediënten voor een gezond figuur.

Hoe gebruik ik ze?

Wees voorzichtig, want deze supplementen zijn geen geneesmiddelen. Daarom moet je voorzorgsmaatregelen nemen voordat je ze inneemt. Volg de voorgeschreven dosering en neem ze niet langer dan voorgeschreven!

Deze producten zijn verkrijgbaar in flessen, tabletten of capsules.

Je vindt ze meestal in je plaatselijke apotheek, supermarkt, natuurvoedingswinkel, parafarmacie of postorderwinkel.
Let op: ze moeten worden gebruikt als onderdeel van een gezonde levensstijl en niet als vervanging voor een gevarieerde, evenwichtige voeding. Buiten het bereik van jonge kinderen houden. De aanbevolen dagelijkse dosis niet overschrijden. Bewaren op een koele, droge plaats, buiten bereik van licht.

Een multivitaminesupplement is nooit schadelijk voor je lichaam. De enige voorwaarde is dat je de vooraf gegeven aanbevelingen opvolgt om schadelijke bijwerkingen te vermijden.