Kun je afvallen met hypnose?

[Artikel bijgewerkt op 11/09/2023]

Therapeutische hypnose is een alternatieve geneeswijze die steeds populairder wordt. Wist je dat hypnose je onder andere kan helpen gewicht te verliezen? Ontdek alles over hypnose om af te vallen in je slaap.

Voordat je verder leest

Ik ben geen expert op dit gebied, maar ik heb een passie voor voeding en gezondheid.

De artikelen die je op mijn site vindt, zijn het resultaat van diepgaand onderzoek dat ik graag met je wil delen. Ik wil echter benadrukken dat ik geen gezondheidsdeskundige ben en dat mijn advies in geen geval dat van een gekwalificeerde arts mag vervangen. Ik ben er om je te begeleiden, maar het is belangrijk dat je een professional raadpleegt voor specifieke vragen of medische problemen. Jouw welzijn is belangrijk. Zorg er dus voor dat je de juiste deskundigen raadpleegt en zorg zo goed mogelijk voor jezelf.

Afvallen betekent je levensstijl veranderen, sporten en de manier waarop je eet veranderen. Maar je eetgewoonten veranderen is niet eenvoudig. Daarvoor moet je mentaal sterk zijn. Dat is waar hypnose je kan helpen om af te slanken. Hypnose om af te vallen in je slaap is geen mythe!

Hoe werkt hypnose?

Waar lichaamsbeweging en diëten een positief effect hebben op de calorie-inname en dus op gewichtsverlies, kan hypnose invloed hebben op de resultaten. Het helpt je zelfs om niet op te geven. Zodat jij, net als ik, je doelen kunt bereiken.

Als je op dieet bent, is het vaak moeilijk om niet af te vallen, te stoppen met sporten of een dieetprogramma tot op de letter te volgen. Hypnose kan je helpen om je motivatie te optimaliseren en anders naar je lichaam te kijken. Het zal invloed hebben op je relatie met eten, je eetlust, de manier waarop je tegen honger aankijkt en ook op je motivatie. Tijdens je hypnosesessies zal de expert zich richten op je stem. Zijn of haar missie zal dan zijn om de beelden en percepties die je hebt te creëren, te verstevigen of te veranderen. De professional kan ook, zoals hij bij mij heeft gedaan, met je praten om eventuele zorgen die je hebt te deblokkeren. Je kunt je ook bewust worden van mogelijke ernstige problemen zoals verslavingen.

Hoe kan ik afvallen met hypnose?

De hypnosemethode heeft invloed op het gedrag. In aanvulling op een afslankprogramma kan hypnose worden gebruikt als een techniek die het midden houdt tussen geneeskunde en spiritualiteit. Het biedt echte hulp aan de patiënt en maakt het makkelijker voor de hersenen om een gezondere levensstijl te accepteren. Dit maakt het makkelijker voor je om een evenwichtig dieet te volgen.

Hypnose zal je niet meteen slank maken, maar het zal je helpen gewicht te verliezen door je mentale toestand te verbeteren. De sessies kunnen patiënten de kans geven gemotiveerder te worden en hun fysieke verschijning beter te begrijpen en te accepteren. Door de balans en het welzijn te verbeteren en het makkelijker te maken om een dieet door te komen, kan de hypnosetechniek een echte hulp zijn voor mensen die willen afvallen.

Focus op de virtuele maagband

De virtuele maagband is, zoals de naam al zegt, geen werkelijkheid. Het is een perceptie die je lichaam ontvangt. Dus zonder een operatie te hebben ondergaan, heb je een maagband… ook al is die fictief! Het doel is om je geest te dwingen de beperkingen te accepteren die een echte maagband zou hebben gecreëerd, en om identieke resultaten te verkrijgen. Uiteraard zijn de motivatie en vastberadenheid van het individu essentieel.

Het is een denkbeeldig hulpmiddel dat iemand echt kan helpen bij de overgang naar een ander dieet. Tijdens een sessie installeert de professional onder hypnose een fictieve ring. De ring wordt in het onderbewustzijn van de persoon geplaatst. Op deze manier zal de eetlust van de persoon na verloop van tijd afnemen dankzij dit denkbeeldige hulpmiddel.

Hoe zelfhypnose om af te vallen?

Met zelfhypnose kun je hypnose op jezelf toepassen zonder hulp. Het vereist veel oefening en controle. Daarom wordt het niet aanbevolen voor beginners. Deze methode vereist veel concentratie en vastberadenheid. Het doel van zelfhypnose sessies is om de manier waarop je je lichaam waarneemt te veranderen en de controle over je eetlust te optimaliseren.

Zelfhypnose kan worden uitgevoerd met behulp van audiotracks die je thuis beluistert, met als doel het onderbewustzijn te stimuleren om mentale beelden te creëren. Deze beelden moeten de patiënt in staat stellen om autosuggesties te genereren en zijn gedrag te veranderen. Zelfhypnose is dus een echte steun en psychologisch hulpmiddel om op te vertrouwen tijdens een dieet.

Tutorial: afvallen met hypnose

Zowel hypnose als zelfhypnose zijn praktijken van indrukken, niet van expressie. Om in een staat van hypnose te geraken, moet je de mentale processen die gewoonlijk aan het werk zijn, pauzeren. Het wordt mensen sterk afgeraden om achteraf te beschrijven of te bestuderen wat ze voelen wanneer ze onder hypnose zijn.

Deze praktijk is een soort “betoverde parenthese”, een plek waar er geen druk of stress meer is. Het is alsof de triggers voor ongezonde eetgewoonten niet langer actief zijn. Het is mogelijk om af te vallen met hypnose! In tegenstelling tot afslankdiëten is hypnose geen beperkende techniek. Het heeft een echt effect op de perceptie van voedsel en de link met smaken. Het helpt om trek en snackgewoonten te beteugelen.

Hoeveel kilo kun je verliezen met hypnose?

Hypnose is geen wetenschappelijk erkende methode. Het bevat alternatieve geneeskunde technieken die tegengesteld zijn aan de conventionele geneeskunde. De effectiviteit van deze methode is grotendeels gebaseerd op zelfovertuiging en het placebo-effect.

Motivatie en verlangen zijn dus essentieel als je wilt afvallen met hypnose. Ik kan je verzekeren: deze methode stelt je in staat om je op jezelf te richten en je zelfbeheersing en eetlust te optimaliseren. Om positieve resultaten te bereiken, moet hypnose worden toegepast op een persoon die zeker is van de effectiviteit ervan, samen met een geschikt dieet en een effectief fitnessprogramma (verschillende sportactiviteiten of spierversterking, bijvoorbeeld).