Homeopathie gebruiken om gewicht te verliezen na de menopauze

[Artikel bijgewerkt op 11/09/2023]

Ga je door de menopauze en voel je je ongemakkelijk met je lichaam? Ontdek homeopathie om gewicht te verliezen tijdens de menopauze.

Voordat je verder leest

Ik ben geen expert op dit gebied, maar ik heb een passie voor voeding en gezondheid.

De artikelen die je op mijn site vindt, zijn het resultaat van diepgaand onderzoek dat ik graag met je wil delen. Ik wil echter benadrukken dat ik geen gezondheidsdeskundige ben en dat mijn advies in geen geval dat van een gekwalificeerde arts mag vervangen. Ik ben er om je te begeleiden, maar het is belangrijk dat je een professional raadpleegt voor specifieke vragen of medische problemen. Jouw welzijn is belangrijk. Zorg er dus voor dat je de juiste deskundigen raadpleegt en zorg zo goed mogelijk voor jezelf.

De menopauze is een algemeen gevreesd moment in het leven van een vrouw waarop veel veranderingen plaatsvinden. Vaak hebben vrouwen in deze periode een zeldzame menstruatie, waardoor er een einde komt aan jaren van productiviteit. De afscheiding van de hormonen die verband houden met productiviteit, progesteron en oestrogeen, komt tot stilstand. Het einde van de ovulatie en menstruatie leidt echter meestal ook tot gewichtstoename. Om dit specifieke effect van de menopauze te minimaliseren, volgen veel vrouwen een speciaal dieet. Homeopathie is ook een goed alternatief om de effecten van de menopauze te verminderen, vooral gewichtstoename.

Leidt de menopauze tot gewichtstoename?

Helaas wel. De menopauze leidt over het algemeen tot een gemiddelde gewichtstoename van twee tot vijf kilo. Maar gewichtstoename is geen klassiek effect van de menopauze, evenmin als opvliegers of een droge huid. Het gebrek aan vrouwelijke hormonen kan echter leiden tot een gewichtstoename van enkele kilo’s, aangezien oestrogeen de eetlust regelt en progesteron het energieverbruik als warmte moduleert.

Een ander figuur

De menopauze betekent niet noodzakelijk een grote gewichtstoename. Toch zorgt deze levensfase voor een aanzienlijke verandering in de verdeling van het vetweefsel.

Voor het begin van de menopauze wordt vet vooral opgeslagen in het onderste deel van het lichaam van de vrouw, op de dijen, de buik en de billen. Deze gynoïde verdeling van vet gaat gepaard met een verlaagd cardiovasculair risico.

Na de menopauze verandert de verdeling van lichaamsvet abrupt. Ze wordt meer gelijkaardig aan die van mannen: dit betekent dat er meer vet te vinden is in de buik. Dit is de androïde verdeling.

De essentiële functie van de psyche

De meeste gewichtstoename tijdens de menopauze is psychologisch. Deze periode van het leven is extreem moeilijk voor veel vrouwen. Het moederschap achterlaten is ingewikkeld, zelfs voor degenen die geen kinderen meer willen. Onbewust wordt de menopauze gezien als het einde van een “jong”, gezond en idyllisch leven.

Voor veel mensen betekent het de komst van de ouderdom. Geen gemakkelijke opgave in een eeuw waarin uiterlijk centraal staat. Het resultaat is stress, wat leidt tot snoepen. Het resultaat: vrouwen grijpen naar vette, suikerrijke voedingsmiddelen en komen aan. In dit geval is het niet de menopauze zelf die gewichtstoename veroorzaakt, maar de geest.

Menopauzeen gewichtstoename: echte verbanden

De hormonale en vooral metabolische veranderingen die de menopauze veroorzaakt, optimaliseren de verschijning van overgewicht. Door het ontbreken van de voortplantingsfunctie ontstaat er een overschot aan calorieën, dat vaak wordt omgezet in reserves voor het lichaam. Naast gewichtstoename rond de buik, optimaliseert de menopauze ook het verschijnen van cellulitis op de dijen en heupen.

Waarom kiezen voor homeopathie in plaats van het menopauzedieet?

Veel specialisten raden homeopathie aan om de gevolgen van de menopauze, zoals opvliegers, te verminderen. In tegenstelling tot een basisdieet duurt het even voordat een homeopathische behandeling effect heeft en voordat de positieve effecten merkbaar zijn.

Als je tien kilo wilt afvallen, houd er dan rekening mee dat ze er niet meteen af zullen gaan. Je zult moeten wachten tot de kilo’s er één voor één af zijn. Dankzij homeopathie kun je je echter richten op de gebieden die je weg wilt laten smelten.

Laten we de effecten van homeopathie op de menopauze ontdekken.

Opgewichtstoename veroorzaakt door de menopauze

De homeopathische oplossing is niet hetzelfde van persoon tot persoon. De werking van het geneesmiddel verschilt naargelang de algemene gezondheidstoestand, de eetgewoonten, de beoefende sporten, de kwaliteit van de slaap en het karakter. Om meer te weten te komen over je profiel, raad ik je aan om naar een homeopathische arts te gaan. Zo’n expert kan jouw precieze homeopathische profiel bepalen. Hij of zij zal je helpen het juiste middel te vinden om af te slanken. Deze specialist zal je ook contra-indicaties geven en de wekelijkse dosering van het middel.

Opvliegers

Meer dan 50% van de vrouwen in de menopauze heeft last van opvliegers. Dit is wanneer blozen en zweten optreden, waardoor een onaangenaam gevoel van warmte ontstaat, zelfs tijdens de wintermaanden. Dit zijn bijwerkingen van een tekort aan oestrogeen. In de regel nemen opvliegers af en stoppen ze enkele jaren na je laatste menstruatie. Het is mogelijk om dit onaangename effect van de menopauze te bestrijden met een homeopathische behandeling. Voor mij heeft deze oplossing echt geholpen. Ik zou deze optie aanraden als je in de menopauze zit.

Homeopathische behandeling voorhet vasthouden vanwater

Tijdens de menopauze hebben sommige vrouwen ook last van het fenomeen dat bekend staat als vocht vasthouden. Dit gebeurt in de vorm van zwellingen in het gezicht en mogelijk ook in de benen en buik. Het vasthouden van water kan ook andere delen van het lichaam treffen, zoals de billen of de dijen. Door te kiezen voor een homeopathische behandeling, zoals ik heb gedaan, is het mogelijk om juist deze lichaamsdelen af te slanken. Natrum sulfuricum 5 c wordt sterk aanbevolen voor dit type behandeling. Je moet echter een professional raadplegen voordat je dit soort producten gebruikt.

Optimaliseren van gewichtsverlies met homeopathische behandelingen

De menopauze leidt tot het verschijnen van cellulitis of sinaasappelhuid, die wordt veroorzaakt door vetopslag en het vasthouden van water. Homeopathische oplossingen helpen cellulitis te verwijderen door de bloedsomloop te optimaliseren en de cellen te draineren. Homeopathie is echter geen wondermiddel. Tegelijkertijd worden regelmatige lichaamsbeweging en een gezonde levensstijl aanbevolen. Je moet ook kiezen voor een evenwichtige voeding met veel plantaardige eiwitten. Zeg maar dag tegen dierlijke eiwitten! Je moet ook regelmatig fruit en groenten eten en voedingsmiddelen die giftige stoffen kunnen bevatten, links laten liggen.

Fasen in de behandeling van een gezwollen menopauzebuik met homeopathie

Zelfs als homeopathische oplossingen relevant zijn in de strijd tegen cellulitis en vetopslag, is het noodzakelijk om een geschikt programma te volgen. Hier zijn drie aanbevelingen om in gedachten te houden: drainage (gevarieerde en evenwichtige voeding met een “hypotoxisch” dieet), stoppen met het eten van voedingsmiddelen die giftige stoffen bevatten en stress verminderen.

Drainage

De eerste stap is het elimineren van vervuilende stoffen zoals koffie, tabak, alcohol en stimulerende middelen uit je lichaam. Zodra het lichaam ontgift is, is het klaar voor nieuwe maatregelen om gewicht te verliezen. Drainage activeert ook de natuurlijke functies van het lichaam om deze gifstoffen te elimineren.

Stop metalcoholdrinken

Als je wilt afvallen, is alcohol een grote vijand. Het verhoogt je eetlust en vertraagt de opname van vitamines.

Homeopathie is een echt alternatief voor het bestrijden van vetopslag en het vasthouden van water op de buik voor en tijdens de menopauze. Deze optie maakt het in feite mogelijk om de gebieden aan te pakken die moeten worden vermagerd. Het maakt het ook mogelijk om gifstoffen te elimineren. Het verbetert ook de beheersing van het hongergevoel.

Hoe helpt homeopathie bij het afvallen?

Een homeopathische oplossing is een uitstekende optie om een einde te maken aan plotselinge trek in voedsel. Het zet je maag op pauze tot het etenstijd is. Ik raad Antimonium crudum 9 CH en Ignatia amara 9 CH aan, dat zijn zeer goede eetlustremmers (drie keer per dag twee korrels).

Welke homeopathische behandeling is het beste om af te vallen?

Zoals hierboven vermeld, raad ik je ten zeerste aan om Ignatia Amara te nemen. Dit product is relevant voor het matigen van honger en het omgaan met snacken: drie keer per dag twee korrels Ignatia Amara 7 CH zijn voldoende. Als het verlangen om te eten voortdurend is, raad ik aan om drie keer per dag twee korrels Antimonium Crudum 9 CH in te nemen. Kies vanaf nu je homeopathische behandeling om af te vallen tijdens de menopauze!