Hoe kan ik gewicht verliezen op mijn rug?

[Artikel bijgewerkt op 11/09/2023]

Er bestaat geen toverformule om je rug af te slanken. Je moet geduld hebben als je je bodybuildingdoelen wilt bereiken. Als je rugvet wilt verliezen, moet je soms gewicht verliezen. Snel je rug afslanken is mogelijk voor wie vet heeft opgestapeld. Esthetiek is vaak de motivatie voor vrouwen en mannen die aan bodybuilding doen. Hoe dan ook, een evenwichtig dieet is essentieel. Ik nodig je uit om in dit artikel alle geheimen van een gespierde rug te ontdekken.

Voordat je verder leest

Ik ben geen expert op dit gebied, maar ik heb een passie voor voeding en gezondheid.

De artikelen die je op mijn site vindt, zijn het resultaat van diepgaand onderzoek dat ik graag met je wil delen. Ik wil echter benadrukken dat ik geen gezondheidsdeskundige ben en dat mijn advies in geen geval dat van een gekwalificeerde arts mag vervangen. Ik ben er om je te begeleiden, maar het is belangrijk dat je een professional raadpleegt voor specifieke vragen of medische problemen. Jouw welzijn is belangrijk. Zorg er dus voor dat je de juiste deskundigen raadpleegt en zorg zo goed mogelijk voor jezelf.

Waarom hebben we rugvet?

Voor vrouwen zijn bobbels in de rug vaak een bron van complexen. Wees gerust, je kunt de vetophopingen in deze delen van de rug kwijtraken. Vette voeding en junkfood zijn de directe oorzaken van rugvet. Afvallen rond de rug is een echt project dat goed voorbereid moet worden. Rugvet stapelt zich op met vet van de dijen en de buik. Lelijke plooien in de rug verdwijnen door lichaamsbeweging en een evenwichtig dieet.

Maigrir du dos
Rugvet kan verschillende oorzaken hebben

Door de rugspieren te trainen verbrand je slecht vet. Een slecht dieet is echter verantwoordelijk voor massa’s vet over het hele lichaam. Ik raad je aan om goed op je voeding te letten en prioriteit te geven aan gerichte rugoefeningen. Als je doel om gewicht op je rug te verliezen moeilijk is, raad ik je aan om een bodybuilding- en voedingscoach om hulp te vragen. Hun expertise en ervaring kan een last van je schouders halen.

Je moet zeer gemotiveerd en gedisciplineerd zijn om zichtbare, tastbare resultaten te bereiken in slechts een paar weken. Als het vet in je rug nog niet te groot is, moet je de juiste oefeningen doen en minder suikerrijk en vet voedsel kiezen. Deze twee elementen zijn verantwoordelijk voor stofwisselingsstoornissen. Door ze in je lichaam te verminderen, elimineer je de vetvoorraden. Spierversterkende oefeningen richten zich op de gebieden waar rugvet aanwezig is.

Hoe kom je van rugvet af?

Het geheim van een gladde rug hangt af van uw inspanningen. Om rugvet te verliezen moet je energie steken in het opbouwen van je rugspieren. In het begin zul je je een beetje pijnlijk voelen, maar geef niet op met sporten om rugvet te verliezen. De kwaliteit van je spieren hangt ook af van de kwaliteit van de voedingsstoffen die je ze geeft. Als je spieren niet voldoende voeding krijgen, zal je rug waarschijnlijk zachter worden dan voorheen. Je moet je eetgewoonten veranderen.

Een dagelijks gezond dieet kan alles zijn wat je nodig hebt om snel gewicht te verliezen. Je moet voorrang geven aan bepaalde voedingsmiddelen en andere ingrediënten uit je maaltijden schrappen. Gericht sporten om rugvet te verliezen is belangrijk om esthetische redenen. Als je een vermageringsdieet volgt zonder spierversterkende oefeningen te doen, zullen de ruimtes die vetophopingen achterlaten de lelijke plooien verergeren. Kortom, je moet je rug verstevigen om de huid in de plooien op te rekken.

Welke sporten kunnen me helpen snel gewicht te verliezen?

Bij de meeste sportactiviteiten worden alle spieren in het lichaam getraind. Spierversterkende oefeningen voor de rug helpen je snel gewicht te verliezen. Sommige sporten zijn echter gericht op de rugspieren en helpen het rugvet te verwijderen. Lichaamsbeweging vergroot de spiermassa. Dit verbrandt op zijn beurt ongezond vet in de doelgebieden. Hier zijn een paar sporten die u helpen uw rug te modelleren:

 • Voorcrawl: Zwemmen is een complete sport op zich. De crawl of rugslag richt zich op de rugspieren. De oefeningen werken op je hele rug. De resultaten zijn gelijkmatig en de spieren worden diepgaand getraind.
Le crawl pour maigrir du dos
De crawl om je rug af te slanken
 • Yoga: Yogahoudingen helpen je om je rug zacht en snel af te slanken. Het is geschikt voor mensen die niet van lichaamsbeweging houden. Kwalitatief goede voeding is echter een belangrijke factor in je succes.
Le yoga pour muscler le dos
Yoga om de rug te versterken
 • Rekoefeningen: net als yoga kunnen disciplines zoals stretchen worden gebruikt om uw rug voorzichtig slanker te maken. Gebaren die lijken op rekoefeningen voor de rug maken uw rug snel slanker. De herhalingen en frequentie van de oefeningen moeten hoog zijn als je snel rugvet wilt verliezen.
Faire des étirements
Rekken

Spieren nemen in volume toe na urenlang sporten. Spiermassa ontwikkelt zich onder specifieke omstandigheden. De intensiteit van de oefeningen en het aantal herhalingen zijn belangrijk voor je spieren. Het is belangrijk om de moeilijkheidsgraad van de oefeningen te verhogen door de duur te verlengen of door belastingen te gebruiken. Laat je spieren herstellen en genezen met een goede nachtrust. Hydratatie is ook van vitaal belang voor je spieren. Je moet 1,5 liter water per dag drinken.

Sport en gezonde voeding zijn voldoende om je lichaam gezond en in goede conditie te houden. Stress, slapeloosheid en hormonen zijn verantwoordelijk voor stofwisselingsstoornissen. Vermoeidheid en stemmingswisselingen kunnen je eetgewoonten beïnvloeden. Kortom, je lichaam is ontregeld. Vet en suikerrijk voedsel zijn de vijanden van je figuur en bodybuilding. Ze geven je misschien troost, maar de vetophopingen zijn echt.

Oefeningen om je rug af te slanken

Er zijn gerichte oefeningen om rugspieren op te bouwen zonder naar de sportschool te gaan. Als je voor je rugplooien en vetophopingen niet hoeft af te vallen, kun je je krachttrainingsprogramma thuis plannen. Om snel rugvet te verliezen, raad ik je aan om cardio te doen vóór de krachttraining. Bovendien versterken de oefeningen die je doet om af te vallen je spieren en voorkomen ze veel rugproblemen.

Je hebt discipline en discipline nodig om resultaten te boeken met krachttraining. Het duurt minstens drie weken om je rugspieren effectief en grondig op te bouwen. De oefeningen moeten echter intens zijn en steeds moeilijker worden naarmate de weken verstrijken. Voedingsstoffen van goede kwaliteit zijn essentieel voor het opbouwen van spiermassa. Je moet op beide fronten werken als je hoopt snel rugvet te verliezen. Ik stel voor dat je deze oefeningen dagelijks doet.

Bekkenheffen

Dit is een bekende oefening. Het richt zich op de spieren van de billen,slankt de dijen af en versterkt de rug. Het is ook overgenomen door Pilates en yoga. De bewegingen zijn vergelijkbaar met rekoefeningen. Je kunt het doen terwijl je ontspant in bed om de spieren in de betreffende gebieden op te bouwen.

 • Ga op je rug op een mat liggen
 • Buig je knieën en voeten plat op de vloer
 • Breng je armen naar je zij
 • Adem in en trek je buikspieren samen
 • Adem uit en duw je bekken omhoog met je voeten
 • Adem in en keer terug naar de beginpositie
 • Herhaal dit de eerste week maximaal 15 keer.
 • Verhoog het aantal herhalingen naarmate de weken verstrijken.

Ademen is essentieel voor alle fysieke activiteiten. Het voorziet je spieren van zuurstof tijdens het sporten. Dit vergroot hun uithoudingsvermogen in de loop van bodybuildingsessies en stimuleert tegelijkertijd de spierontwikkeling.

Relevé de bassin
Bekkenheffen

Rug extensie

Deze oefening helpt je gewicht te verliezen door je rugspieren te strekken. Het werkt ook op de billen, dijen en benen. De plooien in je rug zullen bij elke oefening vervagen. Ik raad je aan om de bewegingen te leren voordat je begint met je thuistrainingsprogramma.

 • Ga op je buik liggen met je voeten tegen elkaar
 • Houd je armen langs je zij
 • Druk je schouders in de vloer
 • Adem in en til je hoofd en borst van de vloer.
 • Probeer zo ver mogelijk te strekken terwijl je je armen naast je houdt.
 • Adem uit en keer langzaam terug naar je beginpositie.
 • Herhaal dit de eerste week maximaal 15 keer.
 • Verhoog het aantal sets elke week.
Extension du dos
Rugslag strekken

Zwemmen met vier benen

Gewicht verliezen op je rug is niet zo moeilijk als je alle oefeningen correct uitvoert. Deze oefening is heel effectief om je rugspieren snel op te bouwen. Hij wordt door fysiotherapeuten gebruikt om de rugspieren te versterken. Het werkt op de bilspieren, buikspieren en armspieren.

 • Ga op handen en voeten liggen
 • Houd je rug recht, adem in en trek je buikspieren samen,
 • Strek je rechterarm en linkerbeen tegelijkertijd uit.
 • Vind je balanspunt
 • Adem uit en keer terug naar de uitgangspositie
 • Herhaal dezelfde houdingen voor de linkerarm en het rechterbeen.
 • Herhaal dit tot 15 keer voor elke ledemaat.

Snel rugvet verliezen vereist dagelijkse spierversterking. Spieren nemen in volume toe en verbranden vetophopingen met intensieve training. Ik raad je aan advies te vragen aan een kracht- en voedingscoach als je doelen voor het verliezen van rugvet moeilijker zijn.

Nage à quatre pattes
Zwemmen op handen en voeten

Hoe kan ik rugvet verliezen zonder te sporten?

Je kunt rugvet verliezen door je voeding weer in balans te brengen en gerichte oefeningen te doen om diepe spieren op te bouwen. Dieet alleen is niet genoeg om uw rug slanker te maken. De gaten die vetophopingen achterlaten, moeten worden opgevuld met spieren. Zonder lichaamsbeweging kunnen de plooien groter en slapper worden. Eiwitrijk voedsel kan je spieren voeden, maar intensieve lichaamsbeweging is nodig om spiermassa op te bouwen.

Dieet voor een slankere rug

Een uitgebalanceerd dieet is essentieel voor elk programma voor spieropbouw. Het is belangrijk om een gezond dieet te volgen dat verrijkt is met kwaliteitsvoedingsstoffen om je spieren in de best mogelijke omstandigheden te ontwikkelen. Het principe is eenvoudig: neem een evenwichtig dieet, met minder vet en suiker. Alles wat goed is voor je figuur is ook goed voor je gezondheid en welzijn.

 • Eiwitten: ik raad je aan om voorrang te geven aan plantaardige eiwitten zoals linzen, kikkererwten, tofu, etc. Je kunt echter ook dierlijke eiwitbronnen eten zoals vis en eieren. Probeer vlees en zuivelproducten te vermijden.
 • Koolhydraten: directe suikers of slechte suikers moeten uit je dagelijkse dieet worden verwijderd. Je kunt ze vervangen door voedingsmiddelen met een lage glykemische index. Suikervrije verse sappen, pure chocolade en volkorenbrood leveren de koolhydraten die je lichaam nodig heeft.
 • Vetten: Geef voorrang aan goede vetten en vergeet boter, crèmes en allerlei vette voedingsmiddelen. Kies in plaats daarvan voor vette vis (rijk aan essentiële vetzuren waaronder omega-3 en omega-6), zaden, plantaardige oliën, avocado’s, enz.

Gerichte rugoefeningen zijn effectief voor het verwijderen van lelijke plooien en andere vetophopingen. Ze helpen rugproblemen voorkomen. Je moet gezond en gevarieerd eten om ongezonde vetophopingen in je rug en je hele lichaam te voorkomen. Het beste zou zijn om je spieren te ontwikkelen om je figuur te verbeteren.