Hoe kan ik gewicht verliezen rond mijn schouders?

[Artikel bijgewerkt op 11/09/2023]

Schouders verliezen is mogelijk als je vetophopingen in dit gebied hebt. Er zijn H-vormige en V-vormige morfologieën die meer ontwikkelde schouders hebben en ze zijn aangeboren. In alle gevallen zijn overgewicht en huidverslapping de directe oorzaken van ontsierende bobbels op dit niveau. Je schouders afslanken betekent het juiste dieet volgen en gerichte oefeningen doen. Ik nodig je uit om enkele effectieve tips en oefeningen te ontdekken die je dagelijks kunt doen.

Voordat je verder leest

Ik ben geen expert op dit gebied, maar ik heb een passie voor voeding en gezondheid.

De artikelen die je op mijn site vindt, zijn het resultaat van diepgaand onderzoek dat ik graag met je wil delen. Ik wil echter benadrukken dat ik geen gezondheidsdeskundige ben en dat mijn advies in geen geval dat van een gekwalificeerde arts mag vervangen. Ik ben er om je te begeleiden, maar het is belangrijk dat je een professional raadpleegt voor specifieke vragen of medische problemen. Jouw welzijn is belangrijk. Zorg er dus voor dat je de juiste deskundigen raadpleegt en zorg zo goed mogelijk voor jezelf.

Waarom zakken je armen door?

Slappe armen of het vleermuiseffect komen vaak voor bij vrouwen en mannen naarmate ze ouder worden. De huid verliest na verloop van tijd zijn elasticiteit en stevigheid. Het is belangrijk om je huid en spieren te verzorgen vanaf je 25e. Overgewicht is de meest voorkomende oorzaak van vetophopingen op je schouders, armen, buik, billen en dijen. Gebrek aan hydratatie van de cellen veroorzaakt ook een verlies aan huidskleur.

Maigrir des épaules
Vet kan zich ophopen op de schouders

Een onevenwichtig voedingspatroon is de belangrijkste oorzaak van stofwisselingsstoornissen. Vette en suikerrijke voedingsmiddelen worden over het hele lichaam opgeslagen in de vorm van ontsierende vetophopingen. Als je je hier niet bij het eerste teken van bewust wordt, moet je moeite doen om gewicht te verliezen op je schouders en armen. Over het algemeen wordt het bovenste deel van het lichaam dikker, net als het onderste deel als je overgewicht hebt, maar gerichte oefeningen kunnen je helpen spiermassa op te bouwen en vet diep van binnen te verbranden.

Hoe kan ik mijn schouders en armen afslanken?

Je schouders afslanken en gewicht verliezen in je armen zijn twee dingen die met elkaar samenhangen. Oefeningen die het bovenlichaam trainen hebben ook invloed op de schouders en armen. Gerichte oefeningen zijn echter niet genoeg om vet te verwijderen, je moet ook je eetgewoonten herzien. Het heeft geen zin om veel aan lichaamsbeweging te doen als je junkfood en ander vet voedsel blijft eten. Om je schouders te verliezen moet je voeding en gerichte lichaamsbeweging met elkaar in evenwicht brengen.

Ik raad je aan om advies te vragen aan een sport- en voedingscoach als je spieropbouwende doelen belangrijk zijn. Elk lichaamstype en metabolisme is uniek. De steun van een expert is nuttig om het figuur te bereiken dat u wilt in de best mogelijke omstandigheden. Sporten, vooral cardio, is essentieel om vet te verbranden. Ik raad je aan om cardio te doen vóór je gerichte oefeningen om snel gewicht te verliezen.

Aan de andere kant, als je geen overgewicht hebt, maar je schouders en armen zijn slap, zijn de oefeningen voldoende. Je moet je spieren rekken en hun volume vergroten om je schouders en armen slanker te maken. Het binnenkrijgen van goede voedingsstoffen is essentieel voor de kwaliteit van je spieren. Duur- en bodybuildingoefeningen zonder goede voeding zullen het uiterlijk van je spieren verder aantasten. Je spieren worden slapper en kunnen zich zonder goede reden blesseren.

Effectieve oefeningen voor afvallende schouders

Gespierde, slanke schouders zien er goed uit. Gewicht verliezen op de schouders is gemakkelijk als je gemotiveerd en gedisciplineerd bent. Je moet je spieren intensief trainen als je je spiermassa wilt vergroten. Spiermassa verbrandt vetophopingen en vult gaten. Je schouders zullen glad en verfijnd zijn in slechts een paar weken. Als je wilt afvallen, moet je een afslankdieet volgen, aan lichaamsbeweging doen en gerichte oefeningen doen. Het advies van een coach is in dit geval aan te raden.

Je moet je eetgewoonten veranderen om jojo-effecten te voorkomen. Je moet snelle suikers zoals suikerhoudende dranken, gebak en industriële voedingsmiddelen met verborgen suikers, die verantwoordelijk zijn voor de opslag van vet, schrappen. Het vasthouden van water is een aandoening van het lichaam die gewichtstoename en vetafzetting in de schouders en armen bevordert. Oefeningen die gericht zijn op het bovenlichaam zijn effectief om gewicht rond de schouders te verliezen.

Push-ups

Iedereen heeft andere doelen voor bodybuilding. Als je een paar ontsierende vetophopingen hebt, zijn lichaamsbeweging en gerichte oefeningen voor het bovenlichaam alles wat je nodig hebt. Ik raad je aan advies te vragen aan een coach als je moet afvallen om schouders te verliezen. Het juiste dieet en een gepersonaliseerd trainingsprogramma zullen je helpen om je doelen te bereiken.

Faire des pompes
Push-ups doen

Push-ups zijn complete oefeningen om je schouders en bovenlichaam af te slanken. Begin met één set van 10 push-ups op de eerste dag en verhoog naar 3 sets tegen het einde van de eerste week. Om spiermassa op te bouwen, moet je de moeilijkheidsgraad en het aantal sets verhogen naarmate de weken verstrijken. Na drie weken zullen de resultaten duidelijk zichtbaar zijn. Mooie schouders bereik je snel met push-up oefeningen.

Als je de klassieke push-ups niet kunt, zijn er minder moeilijke variaties om je armen en schouders af te slanken. Counter push-ups zijn er daar één van.

 • Ga met je gezicht naar een stevige tafel of toonbank staan.
 • Plaats je handen op de rand van de tafel
 • Zet je voeten zo ver mogelijk uit elkaar, op je tenen met een rechte rug.
 • Buig je ellebogen en doe push-ups tot je borst de tafel raakt.
 • Rechtop om terug te keren naar de startpositie.
 • Doe 3 sets van 20 counter push-ups in de eerste week.
 • Verhoog het aantal sets elke week

Ik raad je aan om wat cardio te doen voor je oefeningen. Cardio helpt je gelijkmatig gewicht te verliezen. Met gerichte oefeningen bouw je spieren op in slappe armen en lelijke schouders. Het is ook belangrijk om vet voedsel uit je dagelijkse dieet te schrappen.

Dips

Dips zijn klassieke oefeningen om je schouders, armen en bovenlichaam af te slanken. Je hebt een stoel of andere stevige steun nodig die minstens 60 cm van de grond staat.

 • Plaats beide handen ver uit elkaar op de randen van de stoel.
 • Boots de vorm van de stoel na voor je startpositie.
 • Buig je ellebogen en laat je billen zakken.
 • Duw vervolgens je armen weer omhoog.
 • Doe sets van 10 dips, verhoog het aantal elke week.

Ademhaling is een essentieel onderdeel van je spieropbouwende oefeningen. Spiermassa verbrandt vet en ontwikkelt zich met intensieve oefeningen.

Faire des dips pour perdre des épaules
Dips doen om schouders te verliezen

Halters

Als je mooie schouders en goed gespierde armen wilt, zijn halters effectief voor het bovenlichaam. Als je geen halters in huis hebt, kun je een waterfles gebruiken voor de oefeningen. Er zijn veel variaties op halters.

 • Houd de halters in elke hand
 • Ga staan met je voeten iets uit elkaar
 • Houd je armen langs je lichaam, licht gebogen
 • Strek beide armen naar achteren
 • Breng je armen naar voren
 • Doe de eerste week 3 sets van 10 oefeningen.
 • Verhoog het aantal sets en het gewicht van de halters naarmate de weken verstrijken.

Het is belangrijk om een uitgebalanceerd dieet te volgen als je je schouders en andere delen van je lichaam slanker wilt maken. Focus op gezond, kleurrijk en gevarieerd voedsel. Verminder dierlijke eiwitten en geef de voorkeur aan plantaardige eiwitten. Elimineer snelle suikers ten gunste van langzame suikers in natuurlijke voedingsmiddelen. Vermijd vet voedsel. Je moet ook goed gehydrateerd blijven en 1,5 liter of zelfs 2 liter water per dag drinken.

Utiliser des haltères pour perdre des épaules
Halters gebruiken om schouders te verliezen

Welke sporten kun je doen om schouderspieren op te bouwen?

Om je schouders af te slanken moet je je spieren trainen om spiermassa op te bouwen. Met gerichte oefeningen kun je je doelen voor spieropbouw snel bereiken. Je moet echter sporten om je hele lichaam te onderhouden. Er zijn sporten die de armen en schouders trainen. Ik raad je aan deze te doen om je armen gespierd en je schouders slank te houden.

Zwemmen

Zwemmen is een complete sport om je figuur slanker te maken. De schoolslag en de crawl zijn echter effectiever voor het opbouwen van schouder- en armspieren. Zwem 2 of 3 keer per week een paar baantjes voor snelle, zichtbare resultaten.

La natation pour maigrir des épaules
Zwemmen voor slankere schouders

Sporten met ballen

Tennis, squash en badminton zijn sporten die het bovenlichaam trainen, vooral de armen en schouders. Je kunt deze sporten 2 of 3 keer per week beoefenen om je schouders slanker te maken en gewicht te verliezen in je armen.

Les jeux de balle pour travailler les épaules
Balsporten om de schouders te trainen

Sporten met ballen

Schouders verliezen houdt in dat je de spieren van de schouders en armen traint. Basketbal, volleybal en handbal zijn sporten waarbij het gooien centraal staat. Speel ze regelmatig! In alle gevallen is sporten goed voor je figuur en je gezondheid. Spieren worden sterker en je uithoudingsvermogen neemt toe. Rekoefeningen zijn ook essentieel aan het einde van elke fysieke activiteit of gerichte oefening om je spieren te beschermen.

Le basket ball pour perdre des épaules
Basketbal om schouders te verliezen

Om schouders te verliezen moet je vetophopingen vervangen door spiermassa. Bovendien worden vetvoorraden verbrand door gerichte, intensieve oefeningen. Om dit te bereiken, moet je de sets oefeningen correct uitvoeren en ze steeds verder uitbreiden. Gerichte oefeningen voor het bovenlichaam zijn ideaal om gewicht te verliezen rond de schouders en armen. Cardiosporten helpen om je figuur gelijkmatiger te maken. Een nieuw evenwicht in je dieet is ook essentieel voor je succes.