Hoe kan ik gewicht verliezen in mijn gezicht?

[Artikel bijgewerkt op 11/09/2023]

Overtollig vet in het gezicht geeft het een ronde vorm en kan de gelaatstrekken veranderen. Terwijl sommige mensen mollige wangen schattig en verjongend vinden, voelen anderen zich er onzeker over en willen er vanaf. Je wangen afslanken is niet gemakkelijk, maar ook niet onmogelijk. Met inzet en de juiste methoden kun je er zeker van zijn dat je gezicht slanker wordt. In dit artikel geef ik je tips en adviezen om je wangen af te slanken.

Voordat je verder leest

Ik ben geen expert op dit gebied, maar ik heb een passie voor voeding en gezondheid.

De artikelen die je op mijn site vindt, zijn het resultaat van diepgaand onderzoek dat ik graag met je wil delen. Ik wil echter benadrukken dat ik geen gezondheidsdeskundige ben en dat mijn advies in geen geval dat van een gekwalificeerde arts mag vervangen. Ik ben er om je te begeleiden, maar het is belangrijk dat je een professional raadpleegt voor specifieke vragen of medische problemen. Jouw welzijn is belangrijk. Zorg er dus voor dat je de juiste deskundigen raadpleegt en zorg zo goed mogelijk voor jezelf.

Waarom worden we zwaarder op ons gezicht?

Er zijn verschillende redenen waarom vet zich ophoopt in de wangen. Hiermee moet je rekening houden als je je afslankdoel wilt bereiken:

 • Gewichtstoename ;
 • Gebrek aan lichaamsbeweging;
 • Overmatige zoutconsumptie;
 • Erfelijkheid ;
 • Leeftijd;
 • Botstructuur.
Comment maigrir des joues (2)
Er zijn veel mogelijke oorzaken van vetophoping in de wangen

Gewichtstoename

In de meeste gevallen is algehele gewichtstoename de reden voor gezichtsvet. Vette wangen zijn niets anders dan vet dat wordt veroorzaakt door voeding, met name vet voedsel. Vet voedsel veroorzaakt een teveel aan koolhydraten en calorieën in het lichaam, wat leidt tot een ophoping van vet in het gezicht en andere delen van het lichaam.

Gebrek aan lichaamsbeweging

Er moet altijd een balans zijn tussen eten en bewegen. Als je veel eet maar weinig beweegt, zul je aankomen en omgekeerd. Calorieën en vet moeten worden verbrand.

Overmatige zoutconsumptie

Overmatige zoutconsumptie verhoogt het natriumgehalte in het lichaam exponentieel. Dit droogt het lichaam uit en veroorzaakt het vasthouden van water, waardoor bepaalde delen van het lichaam, zoals het gezicht, opzwellen en grote wangen lijken te krijgen.

Erfelijkheid

Sommige mensen hebben een slank of normaal postuur, maar hun gezicht kan breed lijken. Dit is gewoon abnormaal. Maar de enige mogelijke verklaring is dat het iets is dat je geërfd hebt. Als je aankomt, gaat al het vet rechtstreeks naar je wangen. Het zit in je genen en je kunt er niets aan doen. Je kunt er niets aan doen. Het enige wat je kunt doen, is afvallen en zorgen dat het eraf blijft.

Leeftijd

Hoe ouder je wordt, hoe meer collageen je lichaam verliest. De huid van het gezicht begint zijn elasticiteit te verliezen. Als gevolg daarvan worden de wangen breder en de kin misvormder. Het resultaat is een dikker gezicht.

Botstructuur

De botstructuur van het gezicht is ook deels verantwoordelijk voor het uiterlijk. Het malarisbeen en de onderkaak zijn de twee belangrijkste botten in het gezicht die de vorm bepalen. Het malarisbeen bepaalt de vorm van het bovenste deel van het gezicht, terwijl de onderkaak het onderste deel bepaalt. Mensen met een vierkante of rechthoekige vorm zien er vaak uit als een breed gezicht.

Afvallen in het gezicht: hoe doe ik dat?

Voor bepaalde factoren, zoals botstructuur en erfelijkheid, is er echt niet veel wat je eraan kunt doen. In elk geval zal het niet mogelijk zijn om het afslankingsdoel op natuurlijke wijze te bereiken. Gezichtsvet kan daarentegen wel worden geëlimineerd. In plaats van je alleen te richten op het verliezen van gezichtsvet, is het beter om te streven naar een algeheel gewichtsverlies van een paar kilo, wat vervolgens zal leiden tot het verlies van gezichtsvet.

Beperk de zoutinname

Te veel zout doet het gezicht opzwellen. Naast keukenzout kun je ook onbewust zout eten in sauzen en vooral in bewerkte voedingsmiddelen. Begin dus met het verminderen van deze voedingsmiddelen. Minder zout kan je gezicht slanker maken. Maximaal een theelepel zout per dag. Maar schrap zout niet helemaal, want je lichaam zal het altijd nodig hebben.

Slaap goed voor een slanker gezicht

Voldoende slapen is een strategie om af te vallen en dus ook om gezichtsvet te verliezen. Maar een slaaptekort vergroot je eetlust, wat gewichtstoename stimuleert en je stofwisseling verlaagt. Idealiter streef je naar 8 uur ononderbroken slaap per nacht.

Le sommeil peut aider à affiner le visage
Slaap kan je gezicht slanker maken

Beperk alcoholgebruik

Alcohol bevat veel calorieën. Het beïnvloedt ook het niveau van honger- en eetlusthormonen. Het kan bijvoorbeeld het niveau van het spijsverteringshormoon leptine verlagen. Je alcoholgebruik beperken is de beste manier om wallen en gewichtstoename in je gezicht te voorkomen.

Stop met het eten van (geraffineerde) koolhydraten

Geïndustrialiseerd voedsel met geraffineerde koolhydraten zoals gebak, koekjes, crackers en pasta versnellen gewichtstoename, omdat ze weinig voedingsstoffen bevatten maar veel suiker en calorieën.

Welke oefeningen kan ik doen om mijn gezicht slanker te maken?

Je kunt je gezichtsspieren verstevigen door gezichtsgymnastiek te doen. Het helpt ook om het gezicht sterker te maken en is een antiverouderingsoefening. En natuurlijk verandert het uiterlijk van het gezicht, waardoor het slanker lijkt.

Hier zijn wat ideeën voor gezichtsoefeningen die je elke dag thuis kunt doen.

Jukbeen lift

Zoals de naam al zegt, is deze oefening bedoeld om de jukbeenderen te liften. Plaats hiervoor je vingers op elk jukbeen. Trek de huid zachtjes omhoog tot hij strak staat. Open vervolgens je mond en maak gedurende 5 seconden een grote O. Herhaal de oefening vervolgens 10 tot 15 keer.

Automassage du visage
Zelfmassage van het gezicht om de jukbeenderen te liften

De vis oefening

Deze oefening helpt om de wangen te laten leeglopen. Hierbij kantel je je hoofd naar achteren en duw je je kin naar voren. Zuig vervolgens je wangen zo ver mogelijk naar binnen en trek je lippen op als die van een vis. Houd 5 seconden vast en herhaal dit 10 tot 15 keer.

Buigen van de kaak

Deze oefening is goed voor het verstevigen van de kaken en het verminderen van een onderkin. Kantel je hoofd naar achteren totdat je het plafond kunt zien. Plaats je onderlip zo ver mogelijk boven je bovenlip. Je moet een flexie in de onderkaak voelen. Houd 10 seconden vast en herhaal de beweging 10 tot 15 keer.

De kogelvisoefening

Begin met je mond te sluiten en vervolgens je wangen uit te puilen. Beweeg de lucht in je mond van links naar rechts. Herhaal deze beweging 30 seconden.

De kaak ontspannen

Sluit eerst je mond. Doe dan alsof je 20 seconden op iets kauwt terwijl je je kaak ontspant. Herhaal dit ongeveer vijftien keer. Deze oefening helpt de onderkin te verminderen en slankt de kaaklijn af.

Cardio-oefeningen

Omdat gezichtsvet voornamelijk het gevolg is van gewichtstoename, zijn gezichtsoefeningen alleen niet genoeg. Je moet ze combineren met andere fysieke activiteiten om gewicht te verliezen, die ook goed zijn voor je gezondheid. En cardio-oefeningen zijn de beste als het gaat om vetverbranding. Bovendien heb je er geen ingewikkelde apparatuur voor nodig en kun je het heel goed thuis doen.

Probeer 20 tot 40 minuten cardio in je dagelijkse routine op te nemen. Enkele ideeën voor cardio-oefeningen zijn joggen, dansen, wandelen, fietsen en zwemmen.

Les exercices cardio sont excellents pour affiner le corps
Cardio-oefeningen zijn uitstekend voor het afslanken van het lichaam

Dieet: een bondgenoot voor gezichtsverlies

Een goed dieet draagt voor 50% bij aan gewichtsverlies, de andere helft komt van lichaamsbeweging. En het een kan niet zonder het ander. Hierboven hebben we al de soorten voedsel genoemd die je moet vermijden en hieronder de voedingsmiddelen die je in je dagelijkse maaltijden moet opnemen.

Vezelrijke voeding

Het voordeel van voedingsvezels is dat ze niet door het lichaam worden opgenomen, maar rechtstreeks naar het spijsverteringskanaal gaan, waardoor je lang een vol gevoel hebt. Hierdoor vermindert je eetlust. Het is zelfs aangetoond dat het eten van vezels je gewicht kan verminderen, zelfs als je je calorie-inname niet beperkt.

Vezels zitten in veel voedingsmiddelen, waaronder gedroogd fruit, peulvruchten, bonen en linzen. Het ideale is om ten minste 40 gram vezels per dag uit deze voedingsmiddelen in je lichaam te brengen.

Eiwitrijke voeding

Net als vezels geven eiwitten je een vol gevoel. En ze geven je ook meer energie. Je kunt dus fysieke activiteiten doen en je trek in vet voedsel wordt ook onderdrukt. Veel voedingsmiddelen bevatten eiwitten, zoals mager vlees, zeevruchten, groenten, pruimen, perziken, eieren en zuivelproducten. Het is ideaal om deze eiwitrijke voedingsmiddelen bij het ontbijt te eten, zodat je de hele dag energie hebt.

Gezichtsafslankproducten en behandelingen

Naast dieet, lichaamsbeweging en gezichtsoefeningen zijn gezichtsbehandelingen een grote hulp bij het afslanken van je gezicht. Ik raad zelfgemaakte maskers van natuurlijke ingrediënten aan. Dit verbetert de elasticiteit van de huid en verwijdert de gifstoffen die het gezicht doen opzwellen.

Produits pour affiner le visage
Sommige producten zijn zeer effectief voor het afslanken van de gezichtshuid
 • Kokosolie om je gezicht af te slanken: het is rijk aan vitamine E en een uitstekende vochtinbrenger voor de huid. Breng in plaats van een crème kokosolie aan op je gezicht en laat het 1 uur intrekken, spoel het daarna af met warm water.
 • Komkommerpeelingmasker: breng komkommerpeelingpuree aan op je gezicht. Dit verfrist en vermindert wallen.
 • Masker met klei: deze helpt het collageenniveau in de huid te verhogen, voorkomt verslapping en absorbeert overtollige olie en water.
 • Gezichtsmassage met melk: melk is ideaal voor gezichtsverzorging. De voedingsstoffen die het bevat, helpen de huid te verstevigen. Het enige wat je hoeft te doen is je gezicht masseren met rauwe melk, een paar minuten laten inwerken en dan afspoelen met lauwwarm water.
 • Melk-honingmasker: meng honing met romige melk en breng dit 10 minuten aan op gezicht en hals.
 • Meloenmasker: haal het sap uit een meloen en breng het met watten aan op de huid. Dit is een antiverouderingsmasker.
 • Eiwit: eieren bevatten vitamine A, dat de veerkracht van de huid verbetert. Meng een theelepel melk, honing, citroensap en twee eiwitten en breng dit 30 minuten lang aan op je gezicht en hals, daarna afspoelen met koud water.
 • Ricinusolie: meng een eetlepel ricinusolie met een theelepel citroensap en breng dit met ronddraaiende bewegingen aan op je wangen, kin en hals. Laat het een nacht intrekken en spoel het ’s ochtends af met koud water.