Je handen afslanken: hoe kun je gewicht verliezen op je vingers?

[Artikel bijgewerkt op 11/09/2023]

In de meeste gevallen is afvallen essentieel voor het verliezen van gewicht op de vingers. Hiervoor moet je een gezond dieet volgen en de juiste oefeningen doen. Hier zijn een paar tips om je te helpen je doel te bereiken. Maar ontdek eerst de mogelijke redenen waarom je vingers opgezwollen zijn.

Voordat je verder leest

Ik ben geen expert op dit gebied, maar ik heb een passie voor voeding en gezondheid.

De artikelen die je op mijn site vindt, zijn het resultaat van diepgaand onderzoek dat ik graag met je wil delen. Ik wil echter benadrukken dat ik geen gezondheidsdeskundige ben en dat mijn advies in geen geval dat van een gekwalificeerde arts mag vervangen. Ik ben er om je te begeleiden, maar het is belangrijk dat je een professional raadpleegt voor specifieke vragen of medische problemen. Jouw welzijn is belangrijk. Zorg er dus voor dat je de juiste deskundigen raadpleegt en zorg zo goed mogelijk voor jezelf.

Waarom krijgen we dikke vingers?

Gewichtstoename of obesitas is de belangrijkste reden voor dikke vingers. Vet heeft de neiging zich op te hopen in dit gebied wanneer je aankomt. Dit kan worden verholpen door lichaamsbeweging en een gezond, evenwichtig dieet.

Maigrir des doigts
Er zijn verschillende redenen voor gezwollen vingers

Waarom zwellen vingers op?

Vingers kunnen ook plotseling opzwellen, binnen een paar uur. In deze gevallen is gewichtstoename of vetophoping meestal niet de oorzaak. In feite kan het fenomeen te wijten zijn aan voedings-, hormonale of omgevingsfactoren. Dit zijn de meest voorkomende redenen voor gezwollen vingers:

 • Slechte bloedsomloop, vaak waargenomen bij mensen met zware benen;
 • Overmatige zoutconsumptie, wat leidt tot het vasthouden van water;
 • Hormonale veranderingen, vooral tijdens de zwangerschap en puberteit;
 • warmte.

Hoe kan ik gewicht verliezen aan mijn vingers?

Ten eerste is het praktisch onmogelijk om gewicht te verliezen met een zone. De nieuwe levensstijl die ik voorstel om je vingers af te slanken kan dus invloed hebben op je hele lichaam. Er zijn echter een aantal trucs die vooral gericht zijn op je handen als gewichtstoename niet de oorzaak is van de zwelling.

Hoe kun je vingers afslanken die zijn opgezwollen onder invloed van warmte?

Heb je gemerkt dat je vingers opzwellen als het warm is, vooral tijdens een hittegolf? Dan raad ik je aan om ze in koud water onder te dompelen, zodat ze snel weer hun normale grootte aannemen.

Hoe kan ik afvallen op vingers die opgezwollen zijn door overmatig zoutgebruik?

In dit geval moet je absoluut je zoutinname verminderen. Om dit te doen, moet je ook bereid voedsel of voedsel in blik vermijden. Deze bevatten over het algemeen grote hoeveelheden zout, of het nu zoet of zout is. Het is ook belangrijk om veel water te drinken.

Maigrir des doigts
Zout kan je vingers doen opzwellen

Hoe kun je vingers die opgezwollen zijn door een slechte bloedsomloop afslanken?

Als je een slechte bloedsomloop hebt, raad ik je 3 bijzonder effectieve oplossingen aan:

 • Week je handen in koud water;
 • Draag compressiehandschoenen;
 • Neem rode wijnstok als aftreksel of in capsules.

Als je na een paar dagen geen resultaat ziet, raad ik je sterk aan om een arts te raadplegen. Er kunnen ernstigere aandoeningen de oorzaak zijn van de zwelling in je vingers.

Hoe kun je gewicht verliezen aan je vingers door je eetgewoonten te veranderen?

Een gezond en evenwichtig dieet helpt je gewicht te verliezen. Dit betekent dat je je vingers effectief kunt afslanken en de kans op herhaling aanzienlijk kunt verkleinen. Dit zijn de veranderingen die je moet doorvoeren:

 • Moedig fruit en groenten aan in je dieet, of het nu voor maaltijden of tussendoortjes is. Kies bijvoorbeeld een appel of een peer als tussendoortje in plaats van chips.
 • Vermijd zoveel mogelijk kant-en-klaarmaaltijden, diepvriesproducten uit blik en fastfood. Kies in plaats daarvan voor zelfgemaakte maaltijden, waarbij je zelf de ingrediënten en de hoeveelheid zout kunt bepalen.
 • Drink 1,5 tot 2 liter water per dag. Beperk de consumptie van koolzuurhoudende en/of alcoholische dranken zoveel mogelijk.
 • Geef de voorkeur aan langzame koolhydraten zoals zoete aardappelen en groene bladgroenten.
 • Sla geen maaltijden over.
 • Maak er een gewoonte van om langzaam en rustig te eten.

Zoals ik al eerder zei, is afvallen met een zone over het algemeen niet mogelijk. Verwacht dus dat deze verandering in eetgewoonten andere effecten op je lichaam zal hebben, zoals het afslanken van je borst, voeten of gezicht.

Alimentation saine
Een goed dieet kan helpen om je vingers slanker te maken

Hoe kan ik afvallen op mijn handen door te ontspannen?

Stress stimuleert de aanmaak van cortison, een hormoon dat gewichtstoename bevordert. Ik raad je daarom aan om ten minste vijftien minuten per dag te nemen om te ontspannen. Ga naar het park, neem een warm bad, luister naar muziek, lees een goed boek, kijk een film, teken, dans… kortom, doe activiteiten waar je blij van wordt. Het doel is om te ontspannen en je te ontdoen van alle stress van de dag. Behalve dat het je helpt je doel te bereiken om gewicht te verliezen op je vingers, is het ook goed voor je welzijn en geestelijke gezondheid.

Hoe kan ik afvallen op mijn vingers door fysieke activiteit?

Tot slot is het natuurlijk mogelijk om je vingers af te slanken door regelmatige lichaamsbeweging. Er zijn :

 • Oefeningen om overtollig vet over je hele lichaam kwijt te raken;
 • gerichte oefeningen om je vingers sneller af te slanken.

In de volgende paragraaf geef ik je meer details.

Oefeningen om je vingers af te slanken

Ik begin met oefeningen die op het hele lichaam werken.

Oefeningen om je vingers af te slanken door totaal gewichtsverlies te bevorderen

Hier zijn een paar eenvoudige oefeningen die je zullen helpen gewicht te verliezen en je vingers zo snel mogelijk af te slanken.

Stevig wandelen

Dit is een activiteit met een lage intensiteit die voor bijna iedereen geschikt is. Bovendien heb je er geen speciale uitrusting voor nodig. Mijn advies is om ’s ochtends en ’s avonds ongeveer 20 minuten stevig door te wandelen. Dit kan net zo lang zijn als het duurt om bijvoorbeeld van je huis naar je kantoor te lopen. Zie wandelen in ieder geval niet als een sport voor maximale motivatie.

Amincissement des mains : comment maigrir des doigts ?
Het is een activiteit met een lage intensiteit die geschikt is voor bijna iedereen.

Cardio

Cardio is een ritmische activiteit die is ontworpen om de hartslag te verhogen. Het is ook bekend als aerobics en bestaat uit een reeks bewegingen om je uithoudingsvermogen te trainen. Dit zijn onder andere sprongen, squats en step. Als je liever binnenshuis traint, kun je ook kiezen voor de loopband, elliptische of roeimachine. Wees je ervan bewust dat deze oefeningen niet voor iedereen geschikt zijn. Ik raad je daarom aan om je arts te vragen of je gezondheidstoestand het toelaat om ze te doen.

Amincissement des mains : comment maigrir des doigts ?
Cardio is een ritmische activiteit die bedoeld is om je hartslag te verhogen.

Gerichte oefeningen om je vingers af te slanken

Ik wil je nu graag kennis laten maken met de verschillende gerichte oefeningen die je zullen helpen snel en effectief gewicht te verliezen.

Je vingers afslanken met een anti-stressbal

De stressbal is speciaal aangepast aan de grootte van je handpalm en is een goede manier om je vingers af te slanken en hun spieren op te bouwen. Je hoeft hem alleen maar in je handen te nemen en erin te knijpen. Voor een optimaal effect raad ik je aan om 3 tot 5 sets van elk 40 grepen uit te voeren. Het voordeel van deze oefening is dat je hem op elk moment kunt doen. Bovendien helpt het om je stress te verlichten. Ik moet er echter op wijzen dat je ook elastische banden of body-building handgrepen kunt gebruiken.

Amincissement des mains : comment maigrir des doigts ?
De anti-stressbal is speciaal aangepast aan de grootte van de handpalm en is een goede manier om je vingers af te slanken en spieren op te bouwen.

Je handen afslanken door met je vingers te wiebelen

Deze oefening is relatief eenvoudig:

 • Leg je hand op tafel;
 • Til je vingers één voor één op en keer dan terug naar de beginpositie;
 • Herhaal de beweging een paar keer wanneer je tijd hebt.

Halters gebruiken om gewicht in je vingers te verliezen

Met halters kun je je pols versterken en gewicht verliezen. Dit zijn de oefeningen die je moet doen.

 • Neem een halter van 1 tot 2 kg in elk van je handen;
 • Strek je handen uit langs je zij en zorg ervoor dat je handpalmen naar de vloer wijzen;
 • Beweeg langzaam en houd je armen recht;
 • Voer 4 tot 5 sets van 15 bewegingen uit voor elke hand.
Amincissement des mains : comment maigrir des doigts ?
Met halters kun je je pols versterken en gewicht verliezen in je vingers.

Afvallen met vingerduwdrukken

Doe vinger push-ups om spieren op te bouwen en je vingers slanker te maken. Om dit te doen:

 • Begin met het doen van een paar sets klassieke push-ups;
 • Ga dan verder met de oefeningen met 5, 3 of 2 vingers, afhankelijk van je vaardigheid;
 • Voor de beste resultaten doe je 2 of 3 sets van 20 push-ups. Maar let op dat je niet te hard van stapel loopt om blessures te voorkomen.

Je vingers verfijnen met een paar activiteiten

Tot slot zijn er een aantal niet-sportieve activiteiten die de vingers extra belasten en ze helpen slanker te worden. Denk hierbij aan typen, piano of gitaar spelen of blaasinstrumenten zoals fluit of saxofoon. Als je gepassioneerd bent door schrijven of muziek, ontwikkel dan je talent terwijl je je vingers verkleint.

Conclusie

Kortom, vetophoping, het vasthouden van water, hormonale veranderingen, slechte bloedcirculatie en hitte zijn de belangrijkste oorzaken van gezwollen of vergrote vingers. De sleutel is om evenwichtig te eten en te sporten. Lichaamsbeweging heeft over het algemeen invloed op het hele lichaam. Er zijn echter bepaalde oefeningen die specifiek gericht zijn op de hand. Door deze oefeningen te doen, kun je je vingers sneller slanker maken.

Voorbeelden zijn de anti-stress bal, vinger push-ups en halters. Een muziekinstrument bespelen kan ook een grote hulp zijn. Vergeet tot slot niet dat het belangrijk is om minstens 1,5 liter water per dag te drinken om af te vallen en gezond te blijven.