Hoeveel calorieën zitten er in een Desperados?

[Artikel bijgewerkt op 11/09/2023]

Desperados bier is een combinatie van pils en tequila. Het heeft een verfrissende citrussmaak. Er zijn verschillende varianten van dit bier verkrijgbaar in de winkels. Deze zijn : Desperados Original, Desperados Nocturno (verrijkt met donkere rum), Desperados Red (met toevoeging van guarana en cachaça), Desperados Lime (op smaak gebracht met limoen en cactus), evenals Desperados Mojito en Desperados Whiskey Sour. Deze bieren verschillen zowel in smaak als in caloriegehalte. Laten we eens kijken hoeveel calorieën een Desperados bier bevat.

Voordat je verder leest

Ik ben geen expert op dit gebied, maar ik heb een passie voor voeding en gezondheid.

De artikelen die je op mijn site vindt, zijn het resultaat van diepgaand onderzoek dat ik graag met je wil delen. Ik wil echter benadrukken dat ik geen gezondheidsdeskundige ben en dat mijn advies in geen geval dat van een gekwalificeerde arts mag vervangen. Ik ben er om je te begeleiden, maar het is belangrijk dat je een professional raadpleegt voor specifieke vragen of medische problemen. Jouw welzijn is belangrijk. Zorg er dus voor dat je de juiste deskundigen raadpleegt en zorg zo goed mogelijk voor jezelf.

Hoeveel calorieën bevat een Desperados-biertje?

Desperados Original bevat 59 calorieën in 100 ml bier. Desperados Rood bevat 63 calorieën in 100 ml. Ook zitten er 63 calorieën in 100 ml Desperados Mojito. Desperados Whisky Sour bevat 74 calorieën per 100 ml. 100 ml Desperados Lime bevat 40 calorieën, terwijl dezelfde hoeveelheid Desperados Nocturno 68 calorieën bevat. De belangrijkste factor die verantwoordelijk is voor de calorische waarde van dit bier is de mout, die suiker in verschillende vormen bevat.

Calorie Desperados

Desperados: Vet-, eiwit- en koolhydraatgehalte

Desperados bier is een voedingsmiddel. De volgende tabel geeft informatie over de voedingswaarden, in het bijzonder het gehalte aan koolhydraten, vetten en eiwitten.

Tabel met voedingswaarden voor Desperados

VoedingsstoffenDesperados: gehalte per 100 gram
Koolhydraten8,05 g
-waarvan suikers8,05 g
-waarvan zetmeel0 g
-waarvan voedingsvezels0 g
Eiwit0,21
Vet0,12 g
-waarvan cholesterol0 g
-waarvan verzadigde vetzuren0,024
Kalium8 mg kalium
Natrium13 mg water
Water91,2 g
Alcohol0,3 g

Hoeveel bevat een gemiddeld Desperados-biertje?

Een gemiddeld Desperados biertje is 25 cl (250 ml). Dit bier bevat dus gemiddeld 153 calorieën.

De positieve eigenschappen van Desperados bier

Omdat Desperados bier een alcoholische drank is, moet het met mate gedronken worden en alleen als er geen contra-indicaties zijn. Het is ook de moeite waard om te onthouden dat Desperados bier gemaakt is met plantaardige en graanbestanddelen die een positief effect op je lichaam kunnen hebben. Hier zijn enkele voordelen van een incidentele consumptie van Desperados bier:

Desperados bier heeft een vochtafdrijvend effect, waardoor de ontwikkeling van nierstenen wordt voorkomen. Dit bier bevat vezels, die het werk van de darmen en de stofwisseling ondersteunen. Interessant genoeg bevat Desperados bier veel meer vezels dan rode wijn.

Hop, dat gebruikt wordt bij de productie van Desperados bier, heeft mogelijk gunstige eigenschappen voor de gezondheid van de bloedsomloop door zijn polyfenolgehalte. Ook de vochtafdrijvende eigenschappen kunnen een gunstig effect hebben op de nierfunctie. Er moet echter op gewezen worden dat Desperados bier bij overmatige consumptie het tegenovergestelde effect heeft.

Hoeveel vitaminen bevat Desperados?

Desperados bevat een beperkte hoeveelheid wateroplosbare vitaminen. Het niacinegehalte geeft Desperados bier een kalmerend effect. Het gaat slaapstoornissen tegen. Desperados bier is rijk aan antioxidanten, die de immuniteit verhogen. De gouden drank bevat ook B-vitamines: thiamine, riboflavine, niacine en vitamine B12.

Hoeveel mineralen bevat Desperados?

Desperados bier bestaat voornamelijk uit water (ongeveer 90 tot 93%), waarin nuttige mineralen zoals kalium en magnesium en macro-elementen zoals zink, selenium en chloor zijn opgelost.

Bevat Desperados bier een levensmiddelenadditief?

Desperados bier bevat citroenzuur (E330).

Maakt bier dik?

Desperados bier werkt bedrieglijk door je eetlust te verhogen. Door zijn hoge glycemische index verhoogt het snel de bloedsuikerspiegel. Het resultaat is een plotse, vraatzuchtige eetlust. Daarom nemen we graag chips en andere calorierijke snacks wanneer we vrienden ontmoeten in pubs.

Desperados bier wordt geassocieerd met barbecues op zaterdag. Als je besluit om een Desperados-biertje te drinken tijdens een bijeenkomst met vrienden, let dan op het eten dat erbij hoort. Kies in plaats van chips of vet, gefrituurd voedsel voor lichte, caloriearme snacks.

Hiervoor zijn sushi (ongeveer 150 kcal per 100 gram), wortelfrietjes (64 kcal per 100 gram), ongebrande en ongezouten noten of zonnebloem- of pompoenpitten ideaal. Dergelijke producten stillen je eetlust en hebben geen negatieve invloed op je figuur.

Desperados bier moeten mensen met diabetes links laten liggen. Terwijl pure alcohol een glykemische index van 0 heeft, heeft bier een zeer hoge GI van 110. De reden hiervoor is het gebruik van suikers. De reden hiervoor is het gebruik van suikers bij de productie. Te veel Desperados drinken kan leiden tot problemen met de alvleesklier.

Samenstelling van Desperados bier

Desperados bier is meer dan alleen een drank, het moet worden beschouwd als een voedingsmiddel, omdat het het lichaam voorziet van stoffen die nuttig zijn vanuit het oogpunt van voeding en energie.

Desperados bier bevat antioxidanten die zeer belangrijk zijn vanuit nutritioneel en nutraceutisch oogpunt. Dit zijn onder andere fenolverbindingen, die grotendeels door hop worden ingebracht. Hiertoe behoort xanthumulon, dat uitsluitend in hop voorkomt. Naast de belangrijke antioxiderende eigenschappen die alle polyfenolen hebben, heeft deze molecule ontgiftende, leverregulerende, antidiabetische, anti-atherosclerotische en anti-tumor eigenschappen.

Desperados bier kan worden beschouwd als een prebiotisch voedingsmiddel omdat het inuline en fructoligosachariden bevat, die intact de dikke darm bereiken. Op dit niveau worden ze bij voorkeur gemetaboliseerd door bifidobacteriën, waardoor ze bijdragen aan de ontwikkeling en het behoud van gunstige endogene micro-organismen.