Xenical: mijn mening & beste prijs

[Artikel bijgewerkt op 11/09/2023]

Xenical is een farmaceutische specialiteit op basis van orlistat. Gebruikt onder medisch toezicht en gecombineerd met een gedragsverandering, een caloriearm dieet en lichaamsbeweging, kan dit redelijk geprijsde medicijn mensen met overgewicht helpen gewicht te verliezen. Zonder de eetlust te remmen, vermindert het actieve ingrediënt de opname van vet en dus de energie-inname. Volgens deskundigen doet het dit door de enzymen te remmen die vetten afbreken. De tot nu toe beschikbare gegevens laten zien dat voor sommige patiënten een vermindering van het lichaamsgewicht tot tien procent mogelijk is. Xenical is echter berucht om zijn bijwerkingen, waaronder vettige en vettige ontlasting (steatorroe). In Australië, de Verenigde Staten en de Europese Unie is Xenical zonder recept verkrijgbaar.

Voordat je verder leest

Ik ben geen expert op dit gebied, maar ik heb een passie voor voeding en gezondheid.

De artikelen die je op mijn site vindt, zijn het resultaat van diepgaand onderzoek dat ik graag met je wil delen. Ik wil echter benadrukken dat ik geen gezondheidsdeskundige ben en dat mijn advies in geen geval dat van een gekwalificeerde arts mag vervangen. Ik ben er om je te begeleiden, maar het is belangrijk dat je een professional raadpleegt voor specifieke vragen of medische problemen. Jouw welzijn is belangrijk. Zorg er dus voor dat je de juiste deskundigen raadpleegt en zorg zo goed mogelijk voor jezelf.

Xenical prijs

Indicatie en prijs

Xenical is geïndiceerd voor de behandeling van obesitas, een medische aandoening waarbij overtollig lichaamsvet zich zodanig ophoopt dat dit een negatief effect heeft op de gezondheid. Obesitas verhoogt de kans op verschillende ziekten, in het bijzonder hart- en vaatziekten, diabetes type 2, obstructieve slaapapneu, bepaalde soorten kanker, artrose en depressie. Artsen geloven dat obesitas meestal wordt veroorzaakt door overmatige voedselconsumptie, gebrek aan lichaamsbeweging en genetische aanleg. Een paar gevallen worden voornamelijk veroorzaakt door genen, endocriene stoornissen, medicatie of mentale stoornissen.

Dit geneesmiddel mag alleen worden gebruikt door patiënten met een body mass index (BMI) van 30 kg/m² of meer. Xenical kan echter worden voorgeschreven aan patiënten met een BMI van 27 kg/m² die andere risicofactoren hebben, zoals hoge bloeddruk, diabetes type 2 of een hoog cholesterolgehalte. BMI is geen directe meting van lichaamsvet en de richtlijnen zijn niet van toepassing op atleten of zwangere vrouwen. BMI wordt berekend door het lichaamsgewicht van de patiënt in kilogram te delen door het kwadraat van zijn lengte in meter.

Xenical kan ook worden gebruikt in combinatie met diabetesmedicatie om de glykemische controle te verbeteren bij mensen met overgewicht of obesitas en type 2 diabetes.

Hoe Xenical werkt

Xenical

Volgens specialisten is orlistat een statine die vetverterende enzymen (lipasen) in het maagdarmkanaal remt. De werkzame stof bindt zich covalent aan de hydroxylgroep van de actieve plaats op pancreas- en maaglipasen en vormt daarmee een stabiel complex. Dit leidt tot een conformatieverandering in het enzym, waardoor de katalytisch actieve plaats wordt blootgelegd. Wanneer de actieve plaats blootligt, wordt de hydroxylgroep op het serumresidu geacyleerd. Dit leidt tot onomkeerbare inactivatie van het enzym. Inactief lipase is niet in staat om vetten te hydrolyseren in opneembare vetzuren en monoglyceriden, waardoor triglyceriden onverteerd worden uitgescheiden in de feces.

Normaal gesproken worden vetten in de voeding afgebroken door enzymen in de maag en darmen en vervolgens opgenomen in het lichaam om te worden opgeslagen. Orlistat voorkomt dat deze enzymen werken, wat betekent dat minder dan 30-40% van het vet in de voeding wordt geabsorbeerd. In plaats daarvan komt het niet-opgenomen vet direct in de ontlasting terecht. Het therapeutische effect begint in de maag en zet zich voort in het bovenste deel van de dunne darm. Lipasen zijn enzymen die nodig zijn om vetten uit de voeding af te breken tot vetzuren, de vorm van vet die door de darmwand kan worden opgenomen. Chemisch gezien bindt het actieve ingrediënt in Xenical zich covalent aan de actieve plaats van maag- en pancreaslipasen.

Voedingsvetten komen voor in de vorm van triglyceriden, vrije vetzuren en monoglyceriden. Hierdoor wordt 35% van het geconsumeerde vet niet geabsorbeerd, waardoor het serumcholesterolgehalte daalt. Dit leidt tot een vermindering van het lichaamsgewicht, wat de glucosetolerantie, de secundaire bloeddruk en het metabool syndroom kan verbeteren. De orlistat in Xenical lijkt echter contraproductief te werken bij het stimuleren van de eetlust. Studies hebben aangetoond dat het geneesmiddel slechts zeer gedeeltelijk door het lichaam wordt opgenomen. Plasmaconcentraties van niet-gemetaboliseerd orlistat zijn acht uur na orale inname van het geneesmiddel niet meetbaar.

VET VANGEN MET XENICAL


 • Klinisch bewezen werkzaamheid
 • Gemakkelijk te volgen behandeling
Xenical 12mg

Xenical kopen en nu gewicht verliezen


Voor degenen die de voorkeur geven aan een video, heb ik een korte video van 3 minuten gemaakt over Xenical en hoe het werkt. Je vindt het hier! :

Hoe gebruik ik Xenical?

Mensen die dit vrij verkrijgbare product kopen om zichzelf te behandelen, moeten alle instructies op de verpakking van het product lezen voordat ze dit geneesmiddel innemen. Volgens artsen moeten Xenical capsules 1 uur na de maaltijd worden ingenomen, meestal 3 keer per dag. In alle gevallen moet u dit geneesmiddel innemen zoals voorgeschreven door uw arts. Voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar is de dosering 120 mg in 3 doses. Dit goedkope geneesmiddel is niet bedoeld voor patiënten jonger dan 12 jaar. Als de patiënt een maaltijd overslaat, moet hij of zij deze dosis overslaan. Om onaangename bijwerkingen te voorkomen, mag niet meer dan 30% van de calorieën uit voeding afkomstig zijn van vet.

Verhoog de aanbevolen dosis niet en gebruik dit geneesmiddel niet langer dan voorgeschreven door uw arts. Het verhogen van de dosering zal de effectiviteit niet versnellen en het risico op bijwerkingen kan toenemen. Dit goedkope geneesmiddel kan interfereren met de absorptie van bepaalde vetoplosbare vitaminen, waaronder vitamine A, D, E en K. Om deze reden wordt een dagelijks multivitaminesupplement met deze voedingsstoffen aanbevolen voor patiënten die behandeld worden met Xenical. Het multivitaminencomplex moet ten minste 2 uur voor of 2 uur na inname van orlistat worden ingenomen. Een goed idee is om het voor het slapen gaan in te nemen.

Patiënten die cyclosporine nemen, moeten het minstens 3 uur ervoor of erna innemen om ervoor te zorgen dat de volledige dosis cyclosporine in de bloedbaan wordt opgenomen. Degenen die levothyroxine nemen, moeten dit ten minste 4 uur voor of na inname van Xenical doen. Significant gewichtsverlies moet worden waargenomen binnen 2 weken na aanvang van de behandeling met Xenical. Als de toestand van de patiënt niet verbetert na 12 weken, moet de behandeling worden gestopt en medisch advies worden ingewonnen. Als de toestand verslechtert, moet een arts worden geraadpleegd.

Xenical alleen is niet voldoende om bevredigend gewichtsverlies te induceren. Xenical moet worden ingenomen met een rijk, uitgebalanceerd dieet. Patiënten moeten het aantal calorieën dat ze eten in de gaten houden en samen met hun huisarts een bewegingsprogramma opstellen. Als u het vergeet in te nemen, moet u het innemen zodra u eraan denkt, binnen een uur na uw laatste maaltijd. Neem echter geen dubbele dosis. Als je meerdere doses mist, moet je je arts informeren en zijn of haar advies opvolgen. Verander de voorgeschreven dosis niet zelf, tenzij uw arts u dit opdraagt. Patiënten die nog vragen hebben over het gebruik van dit geneesmiddel wordt geadviseerd hun arts of apotheker te raadplegen.

Volgens de experts moet je proberen het aantal calorieën in je dieet te beperken tot ongeveer 500 per dag. Dit zou moeten resulteren in een verlies van 0,5 kg per week. Je moet er ook voor zorgen dat je langzaam eet en van je eten geniet, zonder je te haasten. Regelmatige lichaamsbeweging zal de resultaten verbeteren.

Régime légumes et fruits pour accompagner efficacement l'effet du Xenical
Groenten en fruit om het effect van Xenical
te
ondersteunen

Waar kan ik Xenical kopen?

In veel Europese landen, met name Frankrijk, is Xenical een receptgeneesmiddel. Dit betekent dat het alleen beschikbaar is voor patiënten die een dokterspraktijk hebben bezocht en een recept van de dokter hebben gekregen. Om het in een apotheek te kopen, moet je een arts hebben bezocht, wat niet gemakkelijk is als je weet hoe beschamend deze aandoening is.

Gelukkig is er een truc om dit medicijn bij je te krijgen zonder dat je een grondig onderzoek door een arts hoeft te ondergaan. Het idee is om het te kopen bij een online apotheek die is goedgekeurd door het Europees Geneesmiddelenbureau. Het enige wat je hoeft te doen is de website van de apotheek bezoeken en een online consultatie doen. Na het invullen van een vragenlijst krijgt de patiënt een aankoopmachtiging, waarmee hij of zij het geneesmiddel op de website kan kopen. De levering kan plaatsvinden op een doorgiftepunt of bij de patiënt thuis. Het gekochte geneesmiddel wordt over het algemeen binnen maximaal 48 uur geleverd, afhankelijk van de geografische locatie.

Er moet echter op worden gelet dat alleen erkende apotheken worden gebruikt. De populariteit van Xenical heeft geleid tot een wildgroei van namaakproducten die onder de tafel worden verkocht door gewetenloze mensen. Deze kopieën bevatten geen orlistat, maar stoffen die schadelijk zijn voor de gezondheid van de gebruiker. Volgens experts worden deze producten over het algemeen tegen zeer lage prijzen verkocht, maar het is van vitaal belang om je gezondheid niet in gevaar te brengen door ze te kopen.

VET VANGEN MET XENICAL


 • Klinisch bewezen werkzaamheid
 • Gemakkelijk te volgen behandeling
Xenical 12mg

Xenical kopen en nu gewicht verliezen

Bijwerkingen en levering

De meest voorkomende bijwerkingen (1 op de 10 gebruikers) zijn hoofdpijn, buikpijn, een dringende of verhoogde behoefte aan verlichting en winderigheid. Andere bijwerkingen zijn vettige, olieachtige of waterige ontlasting en een lagere bloedsuikerspiegel bij sommige mensen met diabetes type 2. Vaak voorkomende bijwerkingen (1 tot 10 op de 100 gebruikers) zijn rectale pijn of ongemak, losse ontlasting, fecale incontinentie, een opgeblazen gevoel en orale problemen. Er zijn ook allergische reacties waargenomen, die zich manifesteerden als jeuk, huiduitslag, licht verhoogde papels, ernstige ademhalingsmoeilijkheden, misselijkheid en braken.

Volgens specialisten kunnen verhogingen van bepaalde leverenzymen worden waargenomen. Sommige patiënten kunnen lijden aan hepatitis (leverontsteking) met symptomen als vergeling van de huid en ogen, jeuk, donkere urine, maagpijn en verlies van eetlust. Anderen kunnen gevoelig zijn voor pancreatitis (ontsteking van de alvleesklier). Xenical moet worden gestopt als dergelijke symptomen optreden en de behandelend arts moet worden geïnformeerd. Er zijn ook gevallen van galstenen gemeld.

Patiënten die last hebben van netelroos, huiduitslag of jeuk over het hele lichaam moeten onmiddellijk contact opnemen met een arts. Hetzelfde geldt voor mensen die moeilijkheden ondervinden bij het ademen of slikken, ernstige of voortdurende buikpijn, en overmatige vermoeidheid of algemene zwakte. Dezelfde voorzorgsmaatregelen moeten worden genomen door patiënten die last hebben van misselijkheid, braken en gebrek aan eetlust. Dezelfde voorzichtigheid moet in acht worden genomen bij pijn in het rechterbovendeel van de maag, vergeling van de huid of ogen, donkere urine of lichtgekleurde ontlasting.

Onderzoekers hebben onlangs ontdekt dat orlistat een enzym kan remmen dat betrokken is bij de proliferatie van kankercellen. De potentiële bijwerkingen van orlistat, zoals remming van andere cellulaire doelwitten of slechte biologische beschikbaarheid, kunnen de toepassing als effectief middel tegen tumoren echter belemmeren. In een profileringsstudie is gezocht naar nieuwe cellulaire doelwitten van Orlistat.

Avis sur XenicalJe
goed
voelen
in je lichaam, je goed voelen in je hoofd, zelfs op kantoor

Interacties tussen geneesmiddelen

Het antistollingseffect van warfarine (Coumadin, Jantoven) is afhankelijk van de hoeveelheid vitamine K in het lichaam, en vitamine K is een van de vitamines die zich aan vet bindt. Patiënten die warfarine krijgen en een behandeling met orlistat beginnen, moeten hun bloedstolling regelmatig laten controleren. De interactie tussen deze twee geneesmiddelen kan de effecten van warfarine versterken en leiden tot abnormale bloedingen.

Orlistat kan de absorptie en bloedspiegels van cyclosporine (Sandimmune) verminderen wanneer de twee geneesmiddelen samen worden toegediend. Daarom moet cyclosporine twee uur ervoor of erna worden toegediend en kan het nodig zijn de cyclosporinespiegels vaker te controleren. Hypothyreoïdie is gemeld wanneer orlistat en levothyroxine (Synthroid, Levoxyl, Levothroid, Unithroid) worden gecombineerd. Patiënten die worden behandeld met zowel orlistat als levothyroxine moeten worden gecontroleerd op veranderingen in de schildklierfunctie. Orlistat en levothyroxine moeten ten minste vier uur na elkaar worden ingenomen.

Voorzorgsmaatregelen

Het gebruik van orlistat is gecontra-indiceerd bij patiënten met chronisch malabsorptiesyndroom of cholestase. Organische oorzaken van obesitas, zoals hypothyreoïdie, moeten worden uitgesloten voordat orlistat wordt voorgeschreven. Gastro-intestinale effecten kunnen toenemen wanneer orlistat wordt ingenomen. Xenical kan de absorptie van bepaalde vetoplosbare vitaminen en bètacarotenen verminderen. Daarnaast kunnen vitamine D- en bètacaroteenniveaus laag zijn bij obese patiënten. Om te zorgen voor voldoende voeding wordt multivitaminesupplementatie aanbevolen. Het supplement moet ten minste twee uur voor of na de toediening van orlistat worden ingenomen.

Verhoogde oxalaatspiegels in de urine kunnen voorkomen bij sommige patiënten die behandeld worden met Xenical. Gevallen van oxalaatnefrolithiasis en oxalaatnefropathie met nierfalen zijn gemeld. Bij patiënten met risico op nierfalen wordt controle van de nierfunctie aanbevolen. Voorzorgsmaatregelen dienen te worden genomen bij het voorschrijven van dit geneesmiddel aan patiënten met een voorgeschiedenis van hyperoxalurie of calciumoxalaatnefrolithiasis. Verbeterde diabetescontrole kan het gewichtsverlies dat Xenical kan bieden, verbeteren. Een verlaging van de doses hypoglykemische middelen of insuline kan nodig zijn. Er is een verhoogd risico op biliaire lithiasis bij aanzienlijk gewichtsverlies.

Zwangerschap en borstvoeding

Gegevens over het gebruik van orlistat tijdens de zwangerschap wijzen niet op een verhoogd risico op aangeboren afwijkingen bij de foetus. Er zijn geen gegevens over spontane abortus, intra-uteriene sterfte, vroeggeboorte, laag geboortegewicht of neonatale complicaties op basis waarvan het risico kan worden beoordeeld. Aangezien orlistat de absorptie van vetoplosbare vitaminen (A, D, E en K) kan veranderen. Systematisch gebruik tijdens de zwangerschap wordt daarom afgeraden. Obesitas bij moeders wordt in verband gebracht met een verhoogd risico op aangeboren afwijkingen en nadelige effecten voor moeder en foetus. Zwangere vrouwen met een BMI boven de 30 wordt geadviseerd om foliumzuursupplementen te gebruiken vanaf één maand voor de conceptie tot het einde van het eerste trimester. Diëten of het gebruik van afslankproducten tijdens de zwangerschap wordt afgeraden.

Studies over het gebruik van orlistat tijdens de zwangerschap zijn beperkt. Na het eerste trimester moet naast elk ander prenataal onderzoek een gedetailleerde analyse van foetale afwijkingen worden overwogen. Vrouwen en zorgverleners moeten zich ervan bewust zijn dat prenatale detectie van foetale afwijkingen wordt bemoeilijkt door een verhoogde BMI en dat een normale scan geen informatie geeft over de uitkomst. Andere risicofactoren verhogen onafhankelijk van elkaar het risico op een ongunstige zwangerschapsuitkomst. Artsen worden eraan herinnerd dat het belangrijk is om rekening te houden met deze factoren bij het beoordelen van de specifieke risico’s van elk geval.

Grossesse et Xenical, des précautions à suivre ?
Zwangerschap en Xenical: te nemen voorzorgsmaatregelen

Xenical en het risico op leverschade

In 2009 gaf de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) een waarschuwing af over orlistat, het actieve ingrediënt in Xenical. De instantie waarschuwde patiënten voor het risico op leverschade bij het gebruik van Xenical. Een van deze gevallen is veelzeggend. Een 54-jarige Afro-Amerikaanse vrouw met hoge bloeddruk ontwikkelde leverfalen. Ze had toenemende vermoeidheid, geelzucht en verwardheid opgemerkt. Ze dronk weinig alcohol en weigerde te roken of illegale drugs te gebruiken, maar nam sinds twee maanden orlistat zonder recept. Lichamelijk onderzoek toonde sclerale icterus en onduidelijke spraak.

Laboratoriumtests toonden abnormale leverfuncties en coagulopathie. Virale en acute auto-immuunsera waren negatief, evenals toxicologische analyses. Leverbiopsie toonde necrotisch leverparenchym waarschijnlijk secundair aan drugtoxiciteit. Op basis van haar klinische presentatie en evolutie in de loop van de tijd, het patroon van leverschade gezien op de leverbiopsie en de afwezigheid van een andere plausibele verklaring, was haar leverfalen hoogstwaarschijnlijk geassocieerd met het gebruik van orlistat.

Xenical

Zijn toestand bleef verslechteren en uiteindelijk onderging hij een orthotope levertransplantatie. Veertien gevallen van ernstig leverletsel in verband met het gebruik van orlistat zijn gemeld, waarvan er vier gedetailleerd zijn beschreven in de literatuur. Dit is het tweede gepubliceerde geval van leverfalen in verband met het gebruik van orlistat. Artsen moeten zich bewust zijn van het toenemende aantal gevallen van leverletsel in verband met het gebruik van orlistat en hun patiënten zorgvuldig controleren.

Xenical is een van de meest gewilde geneesmiddelen voor de behandeling van obesitas, dat in slechts een paar jaar is uitgegroeid tot een wereldwijde pandemie. Het is geen wondermiddel, maar moet worden gecombineerd met een verandering in levensstijl om effectief te zijn. In werkelijkheid is het een gewichtsverlies booster, omdat minder eten en meer bewegen de meest effectieve technieken zijn om van overtollig gewicht af te komen. De meeste bijwerkingen van Xenical zijn vervelend (vloeibare en vette ontlasting), maar sommige kunnen dodelijk zijn.

Mijn gedetailleerde mening

Mijn algemene beoordeling: 2,6/5

Bij de beoordeling van een product houd ik rekening met een aantal factoren. In het geval van een vettrainer heb ik rekening gehouden met verschillende criteria om de algehele doeltreffendheid ervan te bepalen:

 • Samenstelling: het is vooral belangrijk om rekening te houden met de micronutriënten en macronutriënten die een essentiële rol spelen bij gewichtsverlies en het behoud van een goede gezondheid,
 • Merkbekendheid: dit is een belangrijk criterium, omdat het vertrouwen wekt en voldoet aan de verwachtingen van de consument,
 • Verzadigingsgevoel: dit speelt ook een cruciale rol bij het energiek voelen en het voorkomen van trek,
 • Prijs: het moet betaalbaar zijn zodat de maaltijdvervanger regelmatig kan worden gebruikt,
 • Dosering: het moet praktisch en onbeperkt zijn, zodat het gemakkelijk is om de dagelijkse dosis te nemen.

Samenstelling: 3/5

Orlistat is een geneesmiddel dat wordt gebruikt om zwaarlijvigheid te behandelen. Het remt een enzym dat alvleesklierlipase heet om de opname van vet uit de voeding door het lichaam te verminderen. Het bestaat voornamelijk uit orlistat, zonder stimulerende middelen of amfetaminen. Orlistat is geen natuurlijk product, het is een geneesmiddel! Daarom gaf ik het slechts een 3,5 voor de samenstelling.

Merkbekendheid: 3.5/5

Het merk achter Xenical is Roche, een Zwitsers farmaceutisch bedrijf. Roche brengt Xenical in veel landen op de markt als behandeling tegen obesitas. Dit merk wordt echter niet noodzakelijkerwijs herkend door het grote publiek.

Prijs: 1.5/5

De prijs van Xenical is moeilijk te verslaan. Een doosje kost ruim €161 voor 84 capsules. Waar een capsule ongeveer €0,15 per stuk kost, kost een Xenical-capsule ongeveer €1,92. Voor mij maakt dit het erg moeilijk om het te betalen.

Wat vinden gebruikers van de effectiviteit van Xenical?

Xenical is niet voor iedereen effectief en is zeker geen wondermiddel om af te vallen. Orlistat wordt aanbevolen als de patiënt overgewicht heeft en als eerdere pogingen om gewicht te verminderen niet hebben gewerkt. Zolang de patiënt een verstandig, evenwichtig dieet volgt in combinatie met regelmatige lichaamsbeweging, zal hij of zij een goede kans hebben om gewicht te verliezen.

In klinische onderzoeksgegevens was het gemiddelde gewichtsverlies 50% meer dan in de controlegroep. Dit betekent dat als een patiënt 6 kg kan afvallen met alleen een dieet, hij of zij tot 9 kg kan afvallen met de combinatie van orlistat. Daarnaast is aangetoond dat degenen die Orlistat namen een groter gewichtsverlies behielden dan de placebogroep. Xenical is het meest effectief als er bij elke hoofdmaaltijd één capsule wordt ingenomen, met een maximum van drie capsules per dag vooraf. Volgens voedingsdeskundigen is het niet nodig om de capsule in te nemen als de patiënt een maaltijd overslaat of als de maaltijd geen vet bevat.

VET VANGEN MET XENICAL


 • Klinisch bewezen werkzaamheid
 • Gemakkelijk te volgen behandeling
Xenical 12mg

Xenical kopen en nu gewicht verliezen

Conclusie

Xenical is een geneesmiddel tegen overgewicht, dus het is niet voor iedereen geschikt. De samenstelling is onnatuurlijk, voornamelijk gebaseerd op orlistat, dat de vetopname vermindert. De hoge prijs en beperkte bekendheid kunnen een uitdaging vormen op het gebied van betaalbaarheid, ondanks de bewezen werkzaamheid.

Waarschuwing: dit medicijn is zonder recept verkrijgbaar, maar ik raad je aan professioneel advies in te winnen voordat je het inneemt, want het is niet zonder belangrijke bijwerkingen.

Alternatieven

Niet echt toegankelijk, niet erg bekend, Xenical heeft alternatieven die aan deze behoeften kunnen voldoen! Hier zijn ze, samen met mijn gedetailleerde mening: