Orlistat: aankoop en verkoop tegen de beste prijs

[Artikel bijgewerkt op 11/09/2023]

Orlistat wordt gebruikt in combinatie met een caloriearm dieet om obese patiënten te helpen gewicht te verliezen. Het wordt ook gebruikt bij mensen met overgewicht die ook kunnen lijden aan diabetes, hoge bloeddruk, hoog cholesterol of hartaandoeningen. Volgens artsen werkt dit medicijn door te voorkomen dat de darmen een deel van het vet in het voedsel van de patiënt opnemen. Het onverteerde vet wordt via de ontlasting uitgescheiden. De meest voorkomende bijwerkingen van orlistat zijn maagdarmstoornissen, zoals vettige of olieachtige ontlasting, vaker moeten poepen en incontinentie. Een andere bijwerking van dit goedkope geneesmiddel is een lichte afname van vetoplosbare vitamines, over het algemeen niet buiten het referentiebereik.

Voordat je verder leest

Ik ben geen expert op dit gebied, maar ik heb een passie voor voeding en gezondheid.

De artikelen die je op mijn site vindt, zijn het resultaat van diepgaand onderzoek dat ik graag met je wil delen. Ik wil echter benadrukken dat ik geen gezondheidsdeskundige ben en dat mijn advies in geen geval dat van een gekwalificeerde arts mag vervangen. Ik ben er om je te begeleiden, maar het is belangrijk dat je een professional raadpleegt voor specifieke vragen of medische problemen. Jouw welzijn is belangrijk. Zorg er dus voor dat je de juiste deskundigen raadpleegt en zorg zo goed mogelijk voor jezelf.

Prijs van Orlistat

Presentatie

Orlistat - Nouvelle boîte

Orlistat, het actieve ingrediënt in Xenical en Alli, is voornamelijk bedoeld voor de behandeling van obesitas, een aandoening die zich manifesteert door overtollig lichaamsvet. Mensen kunnen om verschillende redenen zwaarlijvig worden. Voedingsdeskundigen geloven dat overmatige calorieconsumptie een van de belangrijkste redenen is voor de obesitas pandemie die de wereld treft. Tegenwoordig eten mensen veel meer dan in vorige generaties. Dit was vroeger het geval in de ontwikkelde landen, maar de trend heeft zich over de hele wereld verspreid. Ondanks miljarden euro’s die worden uitgegeven aan bewustwordingscampagnes om mensen aan te moedigen gezond te eten, blijft de meerderheid van de mensen zich overeten. In 1980 was 14% van de Europese bevolking zwaarlijvig, in 2000 was dit cijfer gestegen tot 31%.

Een andere reden is een zittende levensstijl. Met de komst van televisies, computers, videospelletjes, afstandsbedieningen, wasmachines, vaatwassers en andere moderne apparaten hebben mensen over het algemeen een veel meer zittende levensstijl dan hun ouders en grootouders. Een paar decennia geleden betekende winkelen dat je door de winkelstraat liep waar je kruidenierswinkels, bakkers, banken enzovoort kon vinden. Tegenwoordig is online winkelen de regel. De afhankelijkheid van de auto is zo groot geworden dat veel mensen de auto nemen, zelfs als hun bestemming maar een halve kilometer verderop ligt. Overgewicht en obesitas zijn risicofactoren voor veel gezondheidsproblemen, zoals diabetes type 2, hoge bloeddruk, gewrichtsproblemen en galstenen.

Hoe werkt het?

Orlistat wordt gesynthetiseerd uit lipstatine, een stof die wordt geproduceerd door Streptomyces toxytricini en die de meeste lipasen van zoogdieren remt. De molecule bindt zich aan lipasen in het maagdarmkanaal, waardoor de vertering van triglyceriden uit de voeding wordt geblokkeerd. Deze remming van de vetvertering vermindert de vorming van micellen en daarmee de opname van langeketenvetzuren, cholesterol en bepaalde in vet oplosbare vitaminen. Volgens gezondheidsdeskundigen is de mate van vetmalabsorptie rechtstreeks en kromlijnig gerelateerd aan de toegediende dosis. Uitscheiding van ongeveer 30% van de ingenomen triglyceriden, wat dicht bij de maximale plateauwaarde ligt, treedt op bij een dosis van 360 mg/dag (driemaal daags 120 mg bij de maaltijd). Het kortingsmiddel heeft geen effect op systemische lipasen, aangezien minder dan 1% van de toegediende dosis wordt geabsorbeerd.

Gegevens uit twee meta-analyses toonden aan dat proefpersonen die werden behandeld met orlistat ongeveer 3% (3 kg) meer gewicht verloren dan degenen die werden gerandomiseerd naar een placebobehandeling na 1 jaar behandeling. Daarnaast verloren ongeveer twee keer zoveel proefpersonen die werden gerandomiseerd met orlistat ten minste 5% of ten minste 10% van hun oorspronkelijke gewicht, vergeleken met degenen die werden gerandomiseerd met een placebo. In een 4-jarig onderzoek was het gewichtsverlies 5% groter bij patiënten die behandeld werden met dit werkzame bestanddeel. De resultaten van verschillende onderzoeken suggereren dat toediening van orlistat geassocieerd is met een verlaging van de serum LDL-C-spiegels die onafhankelijk is van het effect van gewichtsverlies alleen. Zelfs na aanpassing voor het percentage gewichtsverlies toonden deze onderzoeken aan dat proefpersonen die met dit geneesmiddel werden behandeld een grotere verlaging van de serum LDL-C-concentraties hadden dan degenen die met placebo werden behandeld. Het mechanisme dat verantwoordelijk is voor dit effect houdt mogelijk verband met remming van de opname van cholesterol uit de voeding.

une assiette bleue garnie de légumes verts et d'un mètre ruban

Wie moet orlistat nemen?

Artsen zijn van mening dat dit gemakkelijk te kopen geneesmiddel wordt voorgeschreven om gewicht te verliezen bij zwaarlijvige mensen met een body mass index (BMI) van 30 kg/m² of meer. Het kan ook worden voorgeschreven aan mensen met overgewicht met een BMI van 28 kg/m² of meer, als ze andere risicofactoren hebben voor aan obesitas gerelateerde ziekten, zoals diabetes type 2, hoge bloeddruk of een hoog cholesterolgehalte.

Orlistat is niet toegestaan voor gebruik bij kinderen jonger dan 18 jaar. Soms kan het echter door specialisten worden voorgeschreven aan kinderen ouder dan 12 jaar die aan obesitas lijden. Dit is een niet-toegestaan gebruik van het geneesmiddel. Passende studies die tot op heden zijn uitgevoerd hebben geen problemen aangetoond die specifiek zijn voor kinderen en die het nut van dit geneesmiddel bij adolescenten zouden beperken. De veiligheid en werkzaamheid zijn echter niet vastgesteld bij kinderen jonger dan 12 jaar. Passende onderzoeken hebben tot op heden geen problemen aangetoond die specifiek zijn voor ouderen en die het nut van orlistat in deze leeftijdsgroep zouden beperken.

Studies bij dieren en zwangere vrouwen hebben waarschijnlijke tekenen van foetale afwijkingen aangetoond. Dit geneesmiddel mag niet worden gebruikt bij vrouwen die zwanger zijn of zwanger kunnen worden, omdat het risico duidelijk groter is dan het mogelijke voordeel. Er zijn geen adequate onderzoeken bij vrouwen om het risico voor zuigelingen te bepalen bij gebruik van dit geneesmiddel voor snelle toediening tijdens de borstvoeding. De mogelijke voordelen moeten daarom worden afgewogen tegen de mogelijke risico’s voordat dit geneesmiddel wordt gebruikt tijdens het geven van borstvoeding.

Mensen met een langdurige aandoening waarbij de darm onvoldoende voedingsstoffen opneemt (chronisch malabsorptiesyndroom) dienen het gebruik van dit geneesmiddel te vermijden. Hetzelfde geldt voor mensen bij wie de normale galstroom van de lever naar de darmen geblokkeerd is (cholestase). De capsules van dit geneesmiddel mogen niet worden gebruikt als de patiënt allergisch is voor een van de bestanddelen. Zorg ervoor dat u de arts of apotheker op de hoogte stelt als de patiënt eerder aan een dergelijke allergie heeft geleden. Patiënten die denken dat ze al een allergische reactie hebben gehad, moeten stoppen met het gebruik van het geneesmiddel en onmiddellijk hun arts of apotheker op de hoogte stellen.

SNEL AFVALLEN MET ORLISTAT


 • Gratis levering binnen 24 uur
 • Online advies en recept
 • Erkende online apotheek
Orlistat - Nouvelle boîte

Bestel Orlistat nu

Prijs en werkzaamheid van orlistat

Verschillende onderzoeken hebben de effectiviteit van orlistat voor gewichtsverlies bevestigd. Het Europees Geneesmiddelenbureau voerde een dubbelblind onderzoek uit waarbij 688 zwaarlijvige mensen met een gemiddelde BMI van 36 kg/m2 gedurende 1 jaar orlistat of een placebo kregen, in combinatie met een hypocalorisch dieet (minimale energie-inname, 1000-1200 kcal / dag).

Aan het einde van het eerste jaar werden ze willekeurig opnieuw toegewezen voor nog een jaar. Aan het einde van het eerste jaar van het onderzoek was het gemiddelde gewichtsverlies 10,2% voor de orlistat-groep en 6,1% voor de placebogroep. Tijdens het tweede jaar van het onderzoek kwamen de deelnemers die een placebo namen twee keer zoveel aan als de deelnemers die de behandeling met orlistat voortzetten. Deelnemers die overstapten van placebo op orlistat verloren 0,9 kg meer gewicht dan in het eerste jaar van het onderzoek.

Een Amerikaans onderzoek liet vergelijkbare resultaten zien. In dit onderzoek kregen 892 zwaarlijvige mensen met een BMI variërend van 30 tot 43 kg/m2) ofwel een placebo ofwel een behandeling met drie keer per dag 120 mg of 60 mg orlistat. Aan het eind van het eerste jaar waren de deelnemers die orlistat kregen meer afgevallen dan de deelnemers die een placebo kregen. Aan het einde van het tweede jaar waren deelnemers die driemaal daags 120 mg orlistat namen meer afgevallen dan deelnemers die driemaal daags 60 mg orlistat of een placebo namen. Deze onderzoeken hebben aangetoond dat er een aanzienlijk gewichtsverlies is bij het gebruik van dit geneesmiddel in combinatie met een dieet gedurende het eerste jaar, en dat de neiging tot gewichtstoename gedurende het tweede jaar minder is bij het gebruik van orlistat. Volgens de experts helpt gewichtsverlies ook bij de behandeling van co-morbiditeiten, waaronder dyslipidemie.

SNEL AFVALLEN MET ORLISTAT


 • Gratis levering binnen 24 uur
 • Online advies en recept
 • Erkende online apotheek
Orlistat - Nouvelle boîte

Bestel Orlistat nu

Hoe wordt orlistat gebruikt?

Dit goedkope medicijn mag alleen volgens voorschrift van een arts worden ingenomen. Neem niet meer, verhoog het aantal keren dat je het inneemt of neem het niet langer in dan voorgeschreven door je arts. Bij dit geneesmiddel wordt een bijsluiter geleverd. Deze moet zorgvuldig worden gelezen en de instructies moeten worden opgevolgd. Aarzel niet om vragen te stellen aan uw arts. Dit geneesmiddel voorkomt de opname van bepaalde vetten die de patiënt binnenkrijgt. Artsen zijn van mening dat de capsules tijdens een maaltijd of tot 1 uur na het eten met vloeistof moeten worden ingenomen. Als de patiënt af en toe een maaltijd overslaat of een maaltijd eet die geen vet bevat, moet de geplande dosis worden overgeslagen.

Omdat dit geneesmiddel de hoeveelheid van bepaalde vitaminen die door het lichaam worden geabsorbeerd kan verminderen, moet eenmaal per dag een multivitaminesupplement worden ingenomen. Dit vitaminesupplement moet ten minste 2 uur voor of na de dosis worden ingenomen. Het is ook mogelijk om het multivitaminesupplement voor het slapen gaan in te nemen. Het dieet van mensen die orlistat nemen mag niet meer dan 30% van de calorieën in de vorm van vet bevatten. Meer vet in het dieet verhoogt de bijwerkingen van dit geneesmiddel. Het dieet van de patiënt moet qua voedingswaarde in balans zijn en de dagelijkse inname van vetten, koolhydraten en eiwitten moet worden verdeeld over de drie hoofdmaaltijden.

Sur la balance
Op de weegschaal, auw!

Je moet de instructies van je arts nauwgezet opvolgen, een caloriearm dieet volgen en regelmatig aan lichaamsbeweging doen. Bespreek elk trainingsprogramma met je arts voordat je ermee begint. Patiënten die cyclosporine (Gengraf®, Neoral®, Sandimmune®) of levothyroxine (Levothroid®, Synthroid®) gebruiken, mogen deze niet tegelijk met hun gebruikelijke dosis innemen. Het verdient de voorkeur om cyclosporine ten minste 3 uur vóór of 3 uur na inname van het geneesmiddel in te nemen205. Levothyroxine moet ten minste 4 uur voor of 4 uur na inname van orlistat worden gebruikt.

De dosis van dit matig geprijsde geneesmiddel kan voor sommige patiënten anders zijn. Zorg ervoor dat u de instructies van de arts of de instructies op het etiket opvolgt. De informatie in deze gids bevat alleen gemiddelde doses van dit geneesmiddel. Als de voorgeschreven dosis anders is, mag deze niet worden gewijzigd tenzij de arts u vertelt dit te doen. De hoeveelheid geneesmiddel die de patiënt inneemt, hangt af van de dosering van het geneesmiddel. Daarnaast zijn het aantal doses dat per dag moet worden ingenomen, de tijd die tussen de doses mag zitten en de duur van het gebruik van het geneesmiddel afhankelijk van het medische probleem waarvoor de patiënt het geneesmiddel gebruikt. Voor de behandeling van obesitas nemen volwassenen en adolescenten driemaal daags 120 milligram in bij een vethoudende maaltijd.

Doseringen voor kinderen jonger dan 12 jaar moeten door de arts worden vastgesteld. Als een dosis wordt overgeslagen, moet de gemiste dosis worden overgeslagen en het gebruikelijke schema worden voortgezet. Doseer niet dubbel. Bewaar gekochte medicijnen in een gesloten verpakking op kamertemperatuur, uit de buurt van warmte, vocht en direct licht. Niet in de vriezer bewaren. Buiten het bereik van kinderen bewaren.

Régime en cours
Huidige voeding

Wisselwerking tussen geneesmiddelen en toediening

Volgens deskundigen moeten patiënten die samen met dit geneesmiddel een multivitaminesupplement nemen, dit ten minste twee uur na hun dosis of voor het slapen gaan doen, omdat het werkzame bestanddeel anders de opname van de vitamines verhindert.

Orlistat kan ook de opname van bepaalde geneesmiddelen in de darm verminderen, waardoor ze minder effectief kunnen zijn. Hieronder valt acenocoumarol, een antistollingsmiddel dat wordt gebruikt om bloedstolsels te behandelen. Op de lijst staat ook amiodaron, een medicijn tegen hartritmestoornissen. Er zijn ook antidepressiva en anti-epileptica zoals valproaat of lamotrigine. De lijst bevat ook antipsychotica en antibiotica zoals ciclosporine en levothyroxine. Lithium en geneesmiddelen die gebruikt worden om HIV-infectie te behandelen, zoals efavirenz of lopinavir, staan ook op de lijst. Tot slot zijn er fenindion en warfarine.

Patiënten die orlistat samen met een van deze geneesmiddelen gebruiken, moeten mogelijk extra worden gecontroleerd om ervoor te zorgen dat het geneesmiddel nog steeds effectief is. Patiënten moeten hun arts informeren als ze denken dat het medicijn minder effectief is geworden nadat ze ermee zijn begonnen. Mensen die diabetesmedicatie gebruiken, moeten mogelijk hun dosis aanpassen als ze gewicht verliezen tijdens het gebruik van orlistat. Dit komt omdat gewichtsverlies gepaard kan gaan met een verbetering van de bloedsuikerspiegel. Vraag advies aan je arts of apotheker. Dit geneesmiddel wordt niet aanbevolen in combinatie met acarbose voor diabetes.

Patiënten die medicijnen voor hoge bloeddruk of hoog cholesterolgehalte gebruiken, moeten mogelijk hun dosis aanpassen als ze afvallen tijdens het gebruik van orlistat. Dit komt omdat gewichtsverlies gepaard kan gaan met een verbetering van de bloeddruk of het cholesterolgehalte. Vraag advies aan uw arts of apotheker. Dit geneesmiddel kan diarree veroorzaken die, indien ernstig, de absorptie van orale anticonceptiepillen kan verminderen, waardoor ze minder effectief zijn in het voorkomen van zwangerschap. Patiënten die orale anticonceptiepillen gebruiken, moeten mogelijk een aanvullende anticonceptiemethode, zoals condooms, gebruiken om zwangerschap te voorkomen als zij ernstige diarree krijgen tijdens het gebruik van dit geneesmiddel. De instructies in de bijsluiter van de pil moeten worden opgevolgd.

SNEL AFVALLEN MET ORLISTAT


 • Gratis levering binnen 24 uur
 • Online advies en recept
 • Erkende online apotheek
Orlistat - Nouvelle boîte

Bestel Orlistat nu

Bijwerkingen

Volgens artsen zijn de meest voorkomende bijwerkingen winderigheid en vloeibare en olieachtige ontlasting, wat leidt tot aandrang tot ontlasting, buik- en rectale pijn. De symptomen kunnen worden verminderd door een vetarm dieet te volgen. Lage plasmaconcentraties van de vetoplosbare vitaminen A, D en E zijn waargenomen bij patiënten die met dit geneesmiddel werden behandeld. Dit geneesmiddel is gecontra-indiceerd bij patiënten met chronische intestinale malabsorptie of cholestase.

Veel voorkomende bijwerkingen zijn blaaspijn, lichaamspijn, koude rillingen en hoesten. Andere bijwerkingen zijn diarree, ademhalingsmoeilijkheden, verstopte oren, koorts, algemeen ongemak, hoofdpijn, verlies van eetlust en stemverlies. Sommige patiënten kunnen last krijgen van lage rugpijn of zijpijn, spierpijn en verstopte neus. Anderen kunnen misselijkheid, een loopneus, rillingen en niezen ervaren. Er zijn ook gevallen bekend van keelpijn, zweten, slaapproblemen, ongewone vermoeidheid of zwakte en braken.

Minder vaak kan er sprake zijn van benauwdheid, problemen met tanden of tandvlees, ademhalingsmoeilijkheden of een piepende ademhaling. In zeldzame gevallen kunnen sommige mensen last hebben van bloederige of troebele urine, veranderingen in het gehoor, besmettelijke diarree, donkere urine en moeilijk of pijnlijk urineren. Anderen kunnen last krijgen van oorpijn, een snelle pols, vaak plassen of netelroos. Er zijn gevallen van rectale bloeding, ontsteking van de alvleesklier (pancreatitis) en diverticulitis gemeld. Onderzoekers hebben bij sommige patiënten ook een toename van leverenzymen vastgesteld, evenals leverontsteking (hepatitis), wat ernstig kan zijn. Ze hebben ook te maken gehad met nierstenen, die tot nierfalen kunnen leiden, en huidschilfers.

Tour de taille en baisse
Taille omlaag, goed nieuws!

Voorzorgsmaatregelen voor het gebruik van het gekochte geneesmiddel

Het is heel belangrijk dat de arts de voortgang van de patiënt bij regelmatige bezoeken controleert om er zeker van te zijn dat dit medicijn goed werkt. Bloed- en urineonderzoek kan nodig zijn om te controleren op bijwerkingen. Volgens specialisten kan het gebruik van dit geneesmiddel tijdens de zwangerschap schadelijk zijn voor de ongeboren baby. Een effectieve vorm van geboortebeperking moet worden gebruikt om te voorkomen dat u zwanger wordt. Als een patiënte denkt dat ze zwanger is geworden tijdens het gebruik van dit geneesmiddel, moet ze haar arts daar onmiddellijk van op de hoogte stellen. Gewichtsverlies kan leiden tot een verbetering van de toestand van diabetespatiënten, en de arts moet mogelijk de dosis van het orale diabetesmedicijn of de dosis insuline wijzigen.

Dit gemakkelijk te kopen geneesmiddel kan een ernstige vorm van allergische reactie veroorzaken die anafylaxie wordt genoemd. Anafylaxie kan dodelijk zijn en vereist onmiddellijke medische hulp. Een arts moet onmiddellijk worden gebeld als de patiënt huiduitslag, jeuk, heesheid, ademhalingsmoeilijkheden, slikproblemen of zwelling van de handen, gezicht of mond krijgt tijdens het gebruik van dit geneesmiddel. Stop het gebruik en raadpleeg onmiddellijk een arts als u last krijgt van maagpijn of gevoeligheid; bleke ontlasting; donkere urine; verlies van eetlust; misselijkheid; ongewone jeuk; vermoeidheid; ongewone zwakte; of gele ogen of huid. Dit kunnen symptomen zijn van een ernstig leverprobleem.

Dit geneesmiddel kan het risico op nierstenen verhogen. Neem onmiddellijk contact op met uw arts als u bloed in de urine, misselijkheid en braken, pijn in de lies of genitaliën, of ernstige rugpijn net onder de ribben ervaart. Het gewichtsverlies veroorzaakt door dit geneesmiddel kan het risico op het ontwikkelen van galstenen verhogen. Er moet onmiddellijk contact worden opgenomen met een arts als de patiënt ernstige maagpijn ervaart die gepaard gaat met misselijkheid en braken.

Mijn gedetailleerde mening

Mijn algemene beoordeling: 2,6/5

Tijdens mijn evaluatie van de vetvanger heb ik rekening gehouden met verschillende criteria om de algemene doeltreffendheid ervan te bepalen:

 • Samenstelling: ik ben vooral geïnteresseerd in de aanwezige micronutriënten en macronutriënten, omdat die een essentiële rol spelen bij gewichtsverlies en het behoud van een goede gezondheid. Ik wil er zeker van zijn dat de vetvanger de nodige voedingsstoffen levert.
 • Reputatie: Voor mij is vertrouwen essentieel. Ik kijk dus naar de reputatie van het product en of het merk vertrouwen wekt. Ik kies graag producten die voldoen aan de verwachtingen van de consument.
 • Het gevoel van verzadiging: Er is niets erger dan vroegtijdige hongerklop. Ik wil dat de vetsensor me een blijvend gevoel van verzadiging geeft, zodat ik energiek blijf en niet ga snoepen.
 • Prijs: Natuurlijk is de prijs ook een belangrijk criterium. Ik wil dat de vetsensor betaalbaar is, zodat ik hem regelmatig kan gebruiken zonder me al te veel zorgen te maken over mijn budget.
 • Dosering: Gemakkelijk en zonder druk doseren is een groot voordeel voor mij. Ik vind het fijn als de dagelijkse dosis makkelijk in te nemen is, zonder ingewikkelde logistiek.

Door met al deze factoren rekening te houden, kan ik de algehele effectiviteit van een vetverbrander goed beoordelen.

Samenstelling: 3/5

Orlistat is een geneesmiddel dat wordt gebruikt om zwaarlijvigheid te behandelen. De werking bestaat uit het blokkeren van een enzym dat alvleesklierlipase heet, om de opname van vet uit onze voeding te verminderen. Dit medicijn bestaat voornamelijk uit orlistat, en wat ik er goed aan vind is dat het geen stimulerende middelen of amfetaminen bevat. Het is echter belangrijk om te benadrukken dat orlistat geen natuurlijk product is, maar een geneesmiddel dat speciaal is ontwikkeld om dit gezondheidsprobleem te behandelen!

Merkbekendheid: 3,5/5

Van wat ik heb kunnen vinden, is het merk achter Orlistat Roche, een Zwitsers farmaceutisch bedrijf. Zij zijn verantwoordelijk voor de marketing van Orlistat in verschillende landen voor de behandeling van obesitas. Ik moet echter toegeven dat Roche misschien niet zo bekend is bij het grote publiek, in ieder geval niet zoveel als andere populairdere merken.

Prijs: 1,5/5

De prijs van Orlistat is echt moeilijk te dragen. Een doos van 84 capsules kost ongeveer €126, wat neerkomt op ongeveer €1,51 per capsule. Vergeleken met andere producten waar een capsule ongeveer €0,15 kost, maakt dit Orlistat erg moeilijk betaalbaar. Voor mij is dit echt een belemmering qua budget en het beperkt de toegang tot dit medicijn aanzienlijk.

Mijn mening over Orlistat op video

SNEL AFVALLEN MET ORLISTAT


 • Gratis levering binnen 24 uur
 • Online advies en recept
 • Erkende online apotheek
Orlistat - Nouvelle boîte

Bestel Orlistat nu

Conclusie

Over het geheel genomen heb ik Orlistat gecategoriseerd als een ‘gemiddeld’ product; het bevat geen schadelijke stoffen, maar het is nog steeds niet natuurlijk. Het is echter een medicijn dat specifiek wordt gebruikt om obesitas te behandelen, waardoor ik mijn vraagtekens zet bij het gebruik als vetverbrander!

Ten tweede is de hoge prijs van Orlistat een echte barrière voor mij. Het maakt de toegang tot het product zeer beperkt en vormt een grote financiële beperking als je het meerdere maanden wilt gebruiken – dat is een flinke prijs om te betalen! Ik moet toegeven dat ik liever andere, meer betaalbare en bekendere opties verken.

De alternatieven

Hier is een mooie overgang naar deze andere opties: