Chitosan: mijn mening & beste prijs

[Artikel bijgewerkt op 11/09/2023]

Chitosan is een voedingssupplement op basis van chitosan. Volgens deskundigen is chitosan een natuurlijke vezel die is afgeleid van chitine, een stof die voorkomt in het exoskelet van schaaldieren zoals garnalen, krabben en kreeften. In tegenstelling tot plantaardige cellulose, dat negatief geladen is, heeft dit goedkope supplement positief geladen aminegroepen die zich binden aan negatief geladen vetzuren en galzuren.

Onderzoek toont aan dat deze verbinding onder optimale omstandigheden 4 tot 5 keer zijn eigen gewicht aan galzouten en vetzuren kan binden. Al bijna 30 jaar wordt deze verbinding gebruikt in waterzuiveringsinstallaties vanwege zijn unieke vermogen om giftige stoffen te binden. Volgens professionals wordt het ook gebruikt in de farmaceutische, landbouw- en cosmetica-industrie voor verschillende doeleinden. De laatste jaren is chitosan populair geworden als voedingssupplement voor gewichtsverlies. Als rijke bron van vezels kan dit supplement ook helpen bij constipatie en andere spijsverteringsstoornissen.

Voordat je verder leest

Ik ben geen expert op dit gebied, maar ik heb een passie voor voeding en gezondheid.

De artikelen die je op mijn site vindt, zijn het resultaat van diepgaand onderzoek dat ik graag met je wil delen. Ik wil echter benadrukken dat ik geen gezondheidsdeskundige ben en dat mijn advies in geen geval dat van een gekwalificeerde arts mag vervangen. Ik ben er om je te begeleiden, maar het is belangrijk dat je een professional raadpleegt voor specifieke vragen of medische problemen. Jouw welzijn is belangrijk. Zorg er dus voor dat je de juiste deskundigen raadpleegt en zorg zo goed mogelijk voor jezelf.


Update: Chitosan is vervangen door Detox Foot Patches, een optie die een andere technologie biedt via een patchsysteem dat nog steeds gebaseerd is op de effecten van chitosan. Alternatieven zijn nog steeds beschikbaar onderaan de pagina.

ONTGIFT JE LICHAAM TERWIJL JE SLAAPT MET CHITOSAN DETOX PLEISTERS


 • Natuurlijke actieve ingrediënten die het lichaam draineren en reinigen
 • Eenvoudige toepassing
 • 15-daagse kuur

Koop nu je detox pleisters!

Prijs van Chitosan

Meningen en geschiedenis van Chitosan

Chitosan

Dit supplement wordt al lang beschouwd als een soort biologische magneet. Onderzoek heeft aangetoond dat het een vetremmer is die wonderen lijkt te verrichten voor mensen die op zoek zijn naar een veilige manier om lichaamsvet te verliezen.

Chitosan is eigenlijk een stof die is afgeleid van chitine, een polysacharide die voorkomt in het exoskelet van schaaldieren. Het wordt in overvloed geproduceerd door het deacetyleren van de schalen van schaaldieren zoals kreeft, garnalen en krabben. Deze stof wordt soms geëxtraheerd uit bepaalde paddenstoelen.

Historici geloven dat de oorsprong van deze stof teruggaat tot 1811, toen chitine, waarvan het is afgeleid, werd ontdekt door Braconnot, toen een professor in natuurlijke historie in Frankrijk. Volgens sommige bronnen isoleerde Braconnot tijdens zijn onderzoek naar schimmels wat later chitine zou worden genoemd.

Zo’n twintig jaar later schreef een andere onderzoeker een artikel over insecten waarin hij opmerkte dat een soortgelijke stof aanwezig was in de structuur van insecten. Hij noemde deze verbazingwekkende stof “chitine”. De naam chitine is afgeleid van het Griekse “χιτών” en betekent “tuniek” of “omhulsel”.

Het werd voor het eerst ontdekt door Rouget, die experimenteerde met chitine. Rouget ontdekte dat chitine oplosbaar kon worden door het te onderwerpen aan chemische en thermische behandelingen. In 1878 identificeerde Ledderhose chitine als een combinatie van glucosamine en azijnzuur. Pas in 1894 gaf Hoppe-Seyler de naam chitosan aan de verbinding die Rouget had ontdekt.

Hoe werkt chitosan?

Het lijkt misschien onwaarschijnlijk dat schaaldieren zoals kreeften, krabben, rivierkreeften, garnalen en andere weekdieren een natuurlijk middel kunnen zijn om te helpen lichaamsvet te verliezen. Toch moet je twee keer nadenken voordat je die krabben, kreeften of garnalenschalen weggooit. Deze schelpen bestaan namelijk uit chitine, een natuurlijke stof die door veel onderzoekers al eeuwenlang een “vetmagneet” wordt genoemd.

Volgens voedingsdeskundigen bestaat chitosan van schaaldieren uit een aantal aan elkaar geregen chitinemoleculen. Het is volledig onverteerbaar en chemisch vergelijkbaar met cellulose of plantenvezels. In tegenstelling tot andere vezels is het echter effectief bij gewichtsverlies. Onderzoekers dachten dat het zich bindt aan vetmoleculen in de darm, waardoor deze vetten niet door het lichaam worden opgenomen. In plaats daarvan bindt het zich aan het vet in de darm en worden beide uitgescheiden in de ontlasting. Chitosan kan in feite tot zes keer zijn gewicht aan vet binden. Hierdoor absorberen patiënten minder vet en minder calorieën, waardoor ze gewicht verliezen.

De manier waarop dit goedkope supplement werkt voor gewichtsverlies vereist dat het wordt gecombineerd met een goed dieet en bewegingsprogramma. De reden hiervoor is dat dit supplement alleen niet helpt bij gewichtsverlies op de lange termijn. Voor maximaal profijt moet het worden gecombineerd met een goed dieet en lichaamsbeweging. Experts raden ook aan om het minstens 12 weken te gebruiken om tastbare resultaten te zien. Studies hebben aangetoond dat het op dezelfde manier werkt als sommige voorgeschreven medicijnen, zoals Xenical of Orlistat, die ook worden genomen als een supplement voor gewichtsverlies.

Het is echter belangrijk op te merken dat de voordelen van Chitosan niet beperkt zijn tot claims over gewichtsverlies. Volgens bodybuilders gaan de voordelen verder dan gewichtsverlies. Er is veel nieuw onderzoek uitgevoerd dat de cholesterolverlagende krachten van chitosan onthult. In tegenstelling tot conventionele cholesterolverlagende medicijnen, die mogelijke bijwerkingen hebben zoals pijn op de borst, jeuk, haaruitval en slaapproblemen, is dit supplement veel milder.

Formule chimique du Chitosan
Chemische formule van Chitosan

Update: Chitosan is vervangen door Detox Foot Patches, een optie die een andere technologie biedt via een patchsysteem dat nog steeds gebaseerd is op de effecten van chitosan. Alternatieven zijn nog steeds beschikbaar onderaan de pagina.

ONTGIFT JE LICHAAM TERWIJL JE SLAAPT MET CHITOSAN DETOX PLEISTERS


 • Natuurlijke actieve ingrediënten die het lichaam draineren en reinigen
 • Eenvoudige toepassing
 • 15-daagse kuur

Koop nu je detox pleisters!

Tal van voordelen voor de gezondheid

Een supplement dat het insulineniveau stimuleert

Chitosan zou ook effectief zijn bij het stimuleren van de insulinewerking. Een zeer recent experiment toonde aan dat deze speciale vezel diabetes bij muizen helpt voorkomen, met name de vorm van diabetes die is gekoppeld aan obesitas. Volgens het onderzoek is de manier waarop het insuline stimuleert gebaseerd op het feit dat het de bloedsuikerspiegel verlaagt, en hoe meer het wordt gebruikt, hoe meer de bloedsuikerspiegel daalt. Daarnaast hebben andere onderzoeken aangetoond dat het de werking van de cellen die insuline produceren in balans brengt. Het maakt insuline zelfs effectiever in het verlagen van de bloedsuikerspiegel.

Een supplement dat het cholesterolgehalte in het bloed verbetert

Cholesterol wordt gedefinieerd als een wasachtige, vetachtige verbinding. Het komt voor in de meeste lichaamsweefsels, waaronder bloed en zenuwen. Cholesterol helpt bij de opbouw van het plasmamembraan van verschillende cellen. Volgens artsen vormt het de galzuren die voortdurend voedsel verteren in de darmen en zorgt het er ook voor dat het menselijk lichaam vitamine D en hormonen kan aanmaken. Een hoog cholesterolgehalte verhoogt echter het risico op beroertes en hart- en vaatziekten.

Volgens deskundigen zijn er twee soorten cholesterol: LDL (slecht cholesterol) en HDL (goed cholesterol). Low-density lipoproteïnen (LDL) staan over het algemeen bekend als slecht cholesterol omdat ze de inhoud van grote moleculen kunnen transporteren naar de slagaderwanden van het hart, waardoor de slagaders verstopt raken. Ze kunnen het risico op hart- en vaatziekten en beroertes verhogen.

Artsen definiëren hart- en vaatziekten als een aandoening waarbij bloedvaten verstopt of vernauwd raken. Dit uit zich in hartaanvallen, pijn op de borst en beroertes. Van chitosan is aangetoond dat het helpt om het niveau van lipoproteïne met een lage dichtheid (LDL) te verlagen. Het draagt enorm bij aan het behoud van een gezonde cholesterolstofwisseling en bevordert een gezonde vetstofwisseling.

Onderzoek in Australië heeft aangetoond dat supplementatie met chitosan het cholesterolgehalte aanzienlijk kan verlagen bij het volgen van een normaal dieet. Het blijkt ook de verdikking van de slagaders te verminderen, wat leidt tot een lager risico op hartaandoeningen. Dit goedkope supplement kan het echter niet alleen. Om het maximale voordeel uit deze vetbindende stof te halen, moet het samen met andere leefstijlmaatregelen worden gebruikt, zoals een cholesterolarm dieet en regelmatige lichaamsbeweging.

Klinische studies tonen aan dat iemand die dit supplement gebruikt in slechts vijf weken de hoeveelheid cholesterol in het lichaam met 32% kan verminderen. Wat verbazingwekkend is, is dat het product niet alleen overtollig vet in het lichaam bestrijdt, maar er ook voor zorgt dat het gunstige HDL-cholesterol, dat geoptimaliseerd is voor zijn perfecte vermogen om slagaders van atherosclerotische plaque te ontdoen, toeneemt.

Het beste van alles is dat dit product betaalbaar is en geen bijwerkingen heeft zoals bij andere medicijnen. Hierdoor heeft Chitosan een grotere impact in de strijd tegen hartaandoeningen, slagaderlijke spanning en cardiovasculaire aandoeningen. Wie een paar ongewenste kilo’s kwijt wil, krijgt met dit product gegarandeerd de beste resultaten in de kortst mogelijke tijd.

Update: Chitosan is vervangen door Detox Foot Patches, een optie die een andere technologie biedt via een patchsysteem dat nog steeds gebaseerd is op de werking van chitosan. Alternatieven zijn nog steeds beschikbaar onderaan de pagina.

ONTGIFT JE LICHAAM TERWIJL JE SLAAPT MET CHITOSAN DETOX PLEISTERS


 • Natuurlijke actieve ingrediënten die het lichaam draineren en reinigen
 • Eenvoudige toepassing
 • 15-daagse kuur

Koop nu je detox pleisters!

Een waardevol hulpmiddel bij gewichtsverlies

Het beste advies voor gewichtsverlies zou supplementen op basis van chitosan moeten bevatten. Overgewicht verhoogt het risico op een hartaanval, beroerte, diabetes, jicht, galstenen en kanker. Mensen met overgewicht kunnen zich moe voelen, ademhalingsproblemen krijgen, huidirritatie ontwikkelen en vaak rug- en gewrichtspijn hebben die de mobiliteit ernstig kan beïnvloeden.

Dit supplement is een uitstekende bron van vezels die je helpt afvallen dankzij de hoge concentratie onoplosbare vezels. De onoplosbare vezels verbinden zich met water om uit te zetten in de maag en gedurende lange tijd een verzadigd gevoel te geven.

Studies hebben aangetoond dat het kan helpen bij gewichtsverlies, vooral in combinatie met een gezond dieet. In één onderzoek resulteerde een supplementatie met chitosan in een extra gewichtsverlies van 1,7 kg over een periode van één maand, in combinatie met veranderingen in het voedingspatroon. Uit een ander onderzoek bleek dat in combinatie met meer lichaamsbeweging, het de gewichtsverliezende effecten van die lichaamsbeweging versterkte en hielp bij het verminderen van het metabool syndroom bij patiënten met matig overgewicht. Sommige laboratoriumexperimenten hebben aangetoond dat het vetten in het darmkanaal kan binden en de absorptie ervan kan helpen voorkomen zonder de absorptie van andere voedingsstoffen te verhinderen.

Un allié pour perdre du poids
Een bondgenoot in gewichtsverlies

Een helpende hand bij hoge bloeddruk

Hoge bloeddruk is een van de kritieke medische aandoeningen die kunnen leiden tot een beroerte, hartaanval, coronaire hartziekte, hartfalen, nierfalen en andere ernstige gezondheidsproblemen. Volgens artsen zijn veelvoorkomende tekenen van hoge bloeddruk onder andere ernstige hoofdpijn, misselijkheid, overgeven, verwarring, veranderingen in het gezichtsvermogen en bloedneuzen. Hart- en vaatziekten nemen wereldwijd epidemische vormen aan.

Van de beheersbare risicofactoren verdient hypertensie natuurlijk bijzondere aandacht, omdat zoveel mensen er last van hebben. Regelmatige consumptie van Chitosan helpt de systolische bloeddruk te verlagen. Wanneer het hart klopt, perst en samentrekt het bloed door de slagaders van het hart naar de rest van het lichaam. Deze kracht creëert druk op de slagaders. Dit staat bekend als systolische bloeddruk.

Een waardevolle remedie tegen de ziekte van Crohn

Men heeft ontdekt dat verhoogde niveaus van deze stof de ziekte van Crohn kunnen voorkomen door het homocysteïnegehalte in het lichaam te verlagen. De ziekte van Crohn is een chronische ziekte van de dunne darm. De oorzaken van de ziekte van Crohn zijn nog onbekend. De ziekte kan ernstige zweren veroorzaken in de dunne darm, de dikke darm of beide. Diarree, buikpijn, braken, koorts en gewichtsverlies zijn de belangrijkste symptomen van deze ziekte.

De ziekte van Crohn kan ernstige verstopping van de dunne darm veroorzaken. De ziekte gaat gepaard met malse, roodachtige knobbeltjes op de gevoelige huid en ontstekingen van de gewrichten, ogen, wervelkolom en lever. Over het algemeen werd vastgesteld dat voor elke pico-molaire toename in het niveau van actief chitosan, het risico op de ziekte van Crohn met drie procent afnam.

Update: Chitosan is vervangen door Detox Foot Patches, een optie die een andere technologie biedt via een patchsysteem dat nog steeds gebaseerd is op de effecten van chitosan. Alternatieven zijn nog steeds beschikbaar onderaan de pagina.

ONTGIFT JE LICHAAM TERWIJL JE SLAAPT MET CHITOSAN DETOX PLEISTERS


 • Natuurlijke actieve ingrediënten die het lichaam draineren en reinigen
 • Eenvoudige toepassing
 • 15-daagse kuur

Koop nu je detox pleisters!

Een krachtige bondgenoot tegen bloedarmoede

Een tekort aan chitosan is direct gekoppeld aan bloedarmoede. Bloedarmoede is een medische aandoening waarbij deze stof niet goed wordt opgenomen door het menselijk lichaam, wat leidt tot algemene deficiëntieverschijnselen. De meest voorkomende symptomen van bloedarmoede zijn een gevoel van zwakte en vermoeidheid, gevoelloosheid en tintelingen in de handen en voeten, en een helderrode, gladde tong. Met Chitosan supplementen is er echter een goede mogelijkheid om het lichaam te beschermen tegen bloedarmoede.

Een verbinding die door de conventionele geneeskunde wordt gebruikt

De toepassingen van dit supplement zijn niet beperkt tot alternatieve geneeskunde en fitness. De krachten van dit supplement worden erkend door de conventionele geneeskunde, die meestal vijandig staat tegenover beweringen over voedingssupplementen.

De eigenschappen van dit supplement zorgen ervoor dat het bloed snel stolt en de verbinding is onlangs goedgekeurd in de Verenigde Staten en Europa voor gebruik in verbanden en andere hemostatische middelen. Hemostatische producten op basis van chitosan zijn getest door het US Marine Corps om bloedingen snel te stoppen en bloedverlies te verminderen. Ze hebben geleid tot 100% overleving van anders fatale slagaderlijke wonden bij varkens. Hemostatische producten op basis van chitosan verminderen het bloedverlies beter dan gaasverbanden en verhogen de overlevingskans van patiënten.

Hemostatische producten op basis van deze verbinding zijn verkocht aan het Amerikaanse leger en worden momenteel gebruikt door het Britse leger. De VS en het VK hebben deze verbanden al gebruikt op de slagvelden van Irak en Afghanistan. Het is hypoallergeen en heeft natuurlijke antibacteriële eigenschappen, waardoor het ideaal is voor gebruik in veldverbanden. De hemostatische eigenschappen van Chitosan zorgen er ook voor dat het pijn kan verminderen door zenuwuiteinden te blokkeren.

De eigenschappen van dit supplement zorgen er ook voor dat het gebruikt kan worden bij de transdermale toediening van medicijnen. Het is mucoadhesief, reactief en heeft vooral een positieve lading onder zure omstandigheden. Deze positieve lading komt van de protonering van de vrije aminegroepen. De afwezigheid van een positieve lading betekent dat chitosan onoplosbaar is in neutrale en basische omgevingen. In een zure omgeving leidt protonatie van de aminegroepen echter tot een hogere oplosbaarheid.

De implicaties hiervan zijn erg belangrijk voor biomedische toepassingen. Deze molecule behoudt zijn structuur in een neutrale omgeving, maar lost op en breekt af in een zure omgeving. Dit betekent dat dit supplement kan worden gebruikt om een geneesmiddel in een zure omgeving te vervoeren. De chitosan verpakking breekt dan af, waardoor het geneesmiddel vrijkomt in de gewenste omgeving. Een voorbeeld is het transport van insuline.

Het kan ook worden gecombineerd met andere materialen. Een composiet met hydroxyapatiet was bijvoorbeeld effectief als tijdelijke postoperatieve botvuller, die geleidelijk biologisch werd afgebroken en vervangen door natief botweefsel.

Des vertus et des usages multiples
Deugden en meervoudig gebruik

Mogelijke bijwerkingen van Chitosan

Volgens professionals ervaren sommige mensen bijwerkingen van chitosan, zoals maagpijn, constipatie, hoofdpijn of zwelling van de polsen en hielen. Omdat het gemaakt is van schaaldieren, moeten mensen met een schaaldierallergie een arts raadplegen voordat ze dit supplement gebruiken. Mensen met een schaaldierallergie kunnen bijwerkingen krijgen zoals netelroos en zwelling of ernstigere allergische reacties zoals een snelle pols en anafylactische shock.

Deze stof is gebruikt bij de behandeling van nierfalen, hoewel verdere studies moeten worden uitgevoerd om de werkzaamheid voor dit gebruik vast te stellen. De aanbevolen dosis hangt af van het specifieke product. Het is verkrijgbaar in capsules en tabletten en wordt meestal voor de maaltijd ingenomen.

Interacties met geneesmiddelen

Chitosan

Er is weinig informatie over interacties tussen geneesmiddelen en Chitosan, maar het kan de absorptie van vitamine A, D, E, K en bètacaroteen in de maag verstoren. Om deze interactie te voorkomen, moeten vitaminesupplementen ten minste vier uur voor of na Chitosan worden ingenomen.

Het kan de werking van anticoagulantia in het lichaam verstoren. Mensen die warfarine gebruiken moeten dit met hun arts bespreken voordat ze dit supplement nemen. Hetzelfde geldt voor mensen die diabetesmedicatie gebruiken. Magnesium kan ook niet worden opgenomen.

Update: Chitosan is vervangen door Detox Foot Patches, een optie die een andere technologie biedt via een patchsysteem dat nog steeds gebaseerd is op de effecten van chitosan. Alternatieven zijn nog steeds beschikbaar onderaan de pagina.

ONTGIFT JE LICHAAM TERWIJL JE SLAAPT MET CHITOSAN DETOX PLEISTERS


 • Natuurlijke actieve ingrediënten die het lichaam draineren en reinigen
 • Eenvoudige toepassing
 • 15-daagse kuur

Koop nu je detox pleisters!

Prijzen, aankoop en levering

Nu het zomerseizoen snel nadert, hebben veel mensen waarschijnlijk besloten om weer in vorm te komen of hun figuur te behouden. Sommigen hebben misschien al overwogen om voedingssupplementen te nemen om hun gewichtsverliesdoelen te bereiken. Waarom geen producten op basis van chitosan overwegen?

Dit supplement is al eeuwenlang bekend. Het wordt beschouwd als een krachtig hulpmiddel om af te vallen omdat het vetten in het spijsverteringskanaal kan binden, waardoor deze vetten niet in het lichaam terechtkomen en gewichtsverlies wordt bevorderd. Voedingswinkels, apotheken en zelfs gespecialiseerde websites bieden nu een groot aantal producten op basis van chitosan die beweren vet te verbranden, absorptie te blokkeren, het koolhydraatmetabolisme te moduleren, het energieverbruik te verhogen, overtollig water af te voeren en de eetlust te onderdrukken. Het beste aan deze producten is dat ze nu verkrijgbaar zijn tegen concurrerende prijzen.

Veel supplementen voor gewichtsverlies bevatten chitosan in hun formule. Er zijn ook capsules die deze stof niet bevatten. Chitosan is echter het beste alternatief (samen met Proactol XS) voor degenen die willen profiteren van de eigenschappen van een vetremmend afslanksupplement. Om zonder risico te kopen, raden we je aan contact op te nemen met serieuze verkopers zoals onze partner. Kopen bij een apotheek wordt sterk aanbevolen. Wie niet wil reizen, kan kiezen voor een online apotheek.

Online verkoopsites en online apotheken hebben zeer korte levertijden. Meestal is de levering gratis en kunnen klanten hun bestelling thuis laten bezorgen. Het is goed om te onthouden dat Chitosan geen wonderpil is en dat het moet worden ingenomen in combinatie met lichaamsbeweging.

Update: Chitosan is vervangen door Detox Foot Patches, een optie die een andere technologie biedt via een patchsysteem dat nog steeds gebaseerd is op de effecten van chitosan. Hieronder zijn nog steeds alternatieven beschikbaar.

ONTGIFT JE LICHAAM TERWIJL JE SLAAPT MET CHITOSAN DETOX PLEISTERS


 • Natuurlijke actieve ingrediënten die het lichaam draineren en reinigen
 • Eenvoudige toepassing
 • 15-daagse kuur

Koop nu je detox pleisters!

De alternatieven

Omdat chitosan in capsulevorm niet meer te koop is, zijn er andere varianten beschikbaar, nog steeds in capsulevorm: