Welke essentiële olie is het beste om honger te stillen?

[Artikel bijgewerkt op 11/09/2023]

Zoals je weet, worden veel essentiële oliën gebruikt in de wereld van cosmetica, welzijn en gezondheid. Maar het moet gezegd worden dat een essentiële olie in je dieet kan worden opgenomen voor therapeutische doeleinden. Een eetlustremmende essentiële olie helpt je om je gewicht onder controle te houden.

Voordat je verder leest

Ik ben geen expert op dit gebied, maar ik heb een passie voor voeding en gezondheid.

De artikelen die je op mijn site vindt, zijn het resultaat van diepgaand onderzoek dat ik graag met je wil delen. Ik wil echter benadrukken dat ik geen gezondheidsdeskundige ben en dat mijn advies in geen geval dat van een gekwalificeerde arts mag vervangen. Ik ben er om je te begeleiden, maar het is belangrijk dat je een professional raadpleegt voor specifieke vragen of medische problemen. Jouw welzijn is belangrijk. Zorg er dus voor dat je de juiste deskundigen raadpleegt en zorg zo goed mogelijk voor jezelf.

De beste essentiële oliën om honger te stillen

Deze oliën helpen de werking van je spijsverteringsstelsel te verbeteren, je stofwisseling te reguleren, lichaamsvet te verminderen, je algehele humeur te verbeteren en je te helpen je doelen voor gewichtsverlies te bereiken. Tot de meest effectieve behoren de essentiële oliën van :

 • citroen
 • grapefruit
 • kaneel
 • gember
 • pepermunt
huile essentielle coupe-faim
Volgens specialisten en gebruikers is essentiële olie van citroen een effectieve eetlustremmer.

Essentiële olie van citroen

Essentiële olie van citroen heeft eetlustremmende eigenschappen. Het kan gebruikt worden door volwassenen en tieners om een einde te maken aan snoepen, boulimia en overtollig vet.

Hoe kan essentiële olie van citroen gebruikt worden om honger te stillen?

Om honger bij adolescenten en volwassenen te verminderen, moet verdunde etherische olie van citroen oraal worden ingenomen. Specialisten raden aan om één druppel op een klontje suiker, een neutrale tablet of een theelepel honing te doen en het in de mond te laten smelten.

Voordelen van essentiële olie van citroen bij gewichtsverlies en andere kwalen

Citroenen zijn een populaire citrusvrucht in de strijd tegen lichaamsvet. Citroenolie is een kostbare bondgenoot met vele deugden. Het bevordert de spijsvertering en gaat stemmingsstoornissen tegen. Het is net zo effectief in het verbranden van calorieën.

Deze olie bevat een actief ingrediënt dat vet oplost: limoneen. Deze stof zou de lipolyse bevorderen (essentieel voor het afbreken en oplossen van vetmassa en eiwitten).

Je bondgenoot in afslanken heeft ook een stimulerend effect en stimuleert de afscheiding van noradrenaline, een stresshormoon. Dit hormoon kan de zuurstoftoevoer naar de hersenen verhogen en cognitieve functies stimuleren.

De aanbevolen dosis (alleen of in combinatie met andere digestieve essentiële oliën zoals pepermunt of tuindille) is 2 druppels op een half stukje suiker, of in 1 theelepel honing of plantaardige olie, om te helpen bij spijsverteringsproblemen of dyspepsie.

Grapefruit etherische olie

Deze olie heeft afslankende eigenschappen. Ze wordt gewonnen uit de schil van de grapefruitplant en is rijk aan bestanddelen zoals D-limoneen. Ze stimuleert de stofwisseling en helpt de lymfeklieren te reinigen. Het is je grote bondgenoot in de strijd tegen obesitas, die je helpt gewicht te verliezen. Deze essentiële olie heeft de bijzonderheid zeer anorectisch te zijn. Het is een uitstekende eetlustremmer die je helpt afvallen.

De essentiële olie van grapefruit bevat nootkatone, dat een enzym (AMPK) activeert dat de stofwisseling en het energieniveau van je lichaam regelt. De aanwezigheid van limoneen in deze olie helpt bij het afbreken van vet dankzij zijn werking, die lijkt op lipolyse. Ze is ook zeer doeltreffend in de strijd tegen cellulitis en het vasthouden van water.

Deze olie wordt aanbevolen om je uithoudingsvermogen en tonus te geven en tegelijkertijd lichaamsvet en -gewicht te verminderen. Het is een uitstekende eetlustremmer die je eetlust vermindert en je helpt om vraatzucht en snacken tegen te gaan. Het kan op verschillende manieren worden gebruikt in situaties waarin je overgewicht hebt of een calorierijk dieet volgt:

 • als toepassing op de huid (bad, koud kompres, massage) om je problemen met een opgeblazen gevoel, moeilijke spijsvertering, indigestie, cellulitis, enz. op te lossen.
 • inwendig (oraal, rectaal, vaginaal), ook om een opgeblazen gevoel, moeilijke spijsvertering en indigestie tegen te gaan.

In redelijke doses (niet meer dan 2g limoneen per dag) helpt het je om je doelen voor gewichtsbeheersing te bereiken. Meer dan de aanbevolen dosis innemen kan op de lange termijn schadelijk zijn.

Essentiële olie van kaneel

Kaneel etherische olie wordt gewonnen uit kaneel, een Aziatische specerij, en is zeer effectief bij gewichtsverlies.

Dankzij de antioxiderende eigenschappen van kaneel, een vetverbrander bij uitstek, is essentiële kaneelolie van nature een uitstekende eetlustremmer. Het helpt je om je bloedsuikerspiegel onder controle te houden en daardoor je insulineniveau te verlagen, dat vetopslag in de hand werkt.

Deze olie helpt ook om de bloedsuikerspiegel en de glucosetolerantiefactor te reguleren. Dit maakt het een echte bondgenoot voor je, vooral als je aan diabetes lijdt. Voor zover deze essentiële olie je glucosespiegel reguleert, kan het je helpen om op de lange termijn af te vallen door het verlangen naar suiker te remmen.

Het effect is des te meer bewezen omdat een instabiele suikerspiegel in het lichaam kan leiden tot boulimie, overeten, gebrek aan energie en gewichtstoename.

Om het gewenste effect te bereiken, raad ik een paar druppels essentiële olie van kaneel aan in je bereidingen (thee, fruit, gebak) om je bloedsuikerspiegel onder controle te houden en suikerpieken te blokkeren.

Gember etherische olie

Als je op zoek was naar een essentiële olie met eetlustremmende eigenschappen, stop dan. Hier is de essentiële gemberolie voor jou.

Gember bevat de gingerolen die het zo speciaal maken, bestrijdt ontstekingen in de darmen en bevordert de opname van vitaminen en mineralen. Deze essentiële olie remt het verlangen naar suiker en bestrijdt bepaalde ontstekingen in het lichaam. Door meer vitaminen en voedingsstoffen op te nemen, ondersteun je de gezondheid van je cellen, waardoor je vrij gemakkelijk kunt afvallen.

Bovendien verzacht de gingerol in essentiële gemberolie je dwangmatige trek in suiker. Het heeft ook ontstekingsremmende eigenschappen, die de spijsvertering en de opname van vitaminen en mineralen helpen verbeteren.

Als je het plaatselijk toepast, raad ik je aan het te combineren met een andere olie (bijvoorbeeld kokosolie) om je te helpen afvallen. Bij oraal gebruik (alleen of in combinatie) doe je een druppel van elke olie in water en drink je het, breng je het aan op je huid of verstuif je het.

Etherische olie van pepermunt

Het hongergevoel wordt geregeld door het neuro-hormonale systeem. Als er een storing is in de mechanismen die verantwoordelijk zijn voor het gevoel van verzadiging, wordt het onmogelijk om honger of trek gedurende de dag onder controle te houden, wat leidt tot overeten.

Gelukkig helpen eetlustremmende essentiële oliën in het algemeen, en pepermuntolie in het bijzonder, om het hunkeren naar trek een halt toe te roepen. Ze voorkomen dat je tussendoor gaat snoepen. De ontspannende en hormoonregulerende effecten van deze essentiële olie zijn ook goed voor je lichaam. Deze effecten voorkomen stress en hormonale schommelingen die snacken en boulimia in de hand werken.

De aanbevolen dosering is 2 druppels, 3 of 4 keer per dag, alles in een lepel honing of olie. Dit zal je zeker helpen om beter te verteren en weer een platte buik te krijgen. Het is dus een essentiële olie met eetlustremmende eigenschappen.

Je zult zeker andere essentiële oliën vinden met eetlustremmende eigenschappen.

Zotrim
Als het gebruik van essentiële oliën om de eetlust te onderdrukken niet werkt voor jou, dan zal Zotrim de truc doen.

Zotrim, een goede eetlustremmer

Goed nieuws, dames en heren. Naast je favoriete etherische oliën om de eetlust te onderdrukken, zijn er ook biologische producten met dezelfde eetlustremmende werking. Een daarvan is Zotrim, een van de beste eetlustremmers.

Het is een natuurlijk voedingssupplement met eetlustremmende eigenschappen dat al zo’n vijftien jaar verkrijgbaar is. Zotrim heeft enorme voordelen voor totale gewichtsbeheersing. Je zult onder andere ontdekken dat :

 • Verzadiging sneller optreedt en langer aanhoudt;
 • Je bent beter in staat om ‘nee’ te zeggen tegen snacken;
 • Je daardoor minder calorieën binnenkrijgt;
 • je energieker en actiever bent.