Top 20 natuurlijke eetlustremmers

[Artikel bijgewerkt op 11/09/2023]

Tussendoortjes zijn slecht voor je gezondheid en je figuur. Maar het is niet altijd makkelijk om je eetlust onder controle te houden, vooral niet in tijden van intense stress of verveling.

Voordat je verder leest

Ik ben geen expert op dit gebied, maar ik heb een passie voor voeding en gezondheid.

De artikelen die je op mijn site vindt, zijn het resultaat van diepgaand onderzoek dat ik graag met je wil delen. Ik wil echter benadrukken dat ik geen gezondheidsdeskundige ben en dat mijn advies in geen geval dat van een gekwalificeerde arts mag vervangen. Ik ben er om je te begeleiden, maar het is belangrijk dat je een professional raadpleegt voor specifieke vragen of medische problemen. Jouw welzijn is belangrijk. Zorg er dus voor dat je de juiste deskundigen raadpleegt en zorg zo goed mogelijk voor jezelf.

Een aantal bedrijven verkoopt nu eetlustremmers om dit probleem te verhelpen, maar hun synthetische aard doet twijfels rijzen over de mogelijke gevolgen op lange termijn.

Gelukkig is de natuur gul als het gaat om eetlustremmers… Bovendien zijn er tips over hoe je dit onaangename gevoel buiten de maaltijden om effectief kunt bestrijden.

Ontdek de top 20 van natuurlijke eetlustremmers na een presentatie van de eetlustremmer en hoe deze op je lichaam inwerkt.

Wat zijn eetlustremmers?

Er zijn twee mechanismen betrokken bij het stillen van het hongergevoel:

  • Verzadiging;
  • Het gevoel van verzadiging.
coupe-faim naturel
Een eetlustremmer wekt een gevoel van verzadiging op

Over het algemeen heb je geen honger meer als je maag vol is: dit is verzadiging. Maar in bepaalde situaties, zelfs als je al goed gegeten hebt tijdens je hoofdmaaltijd, heb je nog steeds een hongergevoel.

Feit is dat deze trek in eten of knabbelen tussen de maaltijden meestal vooral psychologisch is.

Een eetlustremmer wekt het gevoel van verzadiging op. Met andere woorden, het verzacht je hongergevoel (of verlengt de duur ervan na de maaltijd) zonder dat je grote hoeveelheden calorierijk voedsel hoeft te consumeren.

Natuurlijke eetlustremmers: hoe werken ze?

Het is ofwel een voedingssupplement op basis van natuurlijke producten of een natuurlijk voedingsmiddel, ofwel een natuurlijke methode om te voorkomen dat je tussen de maaltijden door honger krijgt.

Zodra je het inneemt, zwelt het actieve ingrediënt op door het vocht in je maag om je een vol gevoel te geven.

Het is dus geen afslankmiddel (tenzij het overgewicht wordt veroorzaakt door een sterke eetlust), maar een voedingsmiddel of stof die je helpt een gezonde eetgewoonte aan te nemen.

Wat volgt is de Top 20 van natuurlijke eetlustremmers. Voor degenen onder jullie die de voorkeur geven aan een video, is hier een video van de Top 20. Veel plezier ermee!

1/ Vlees

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is vlees niet slecht voor je gezondheid. Sterker nog, het is een zeer aan te raden voedingsmiddel, zolang je het verstandig eet.

Vlees is een eiwitrijke maaltijd die de afgifte van cholecystokinine stimuleert. Dit hormoon vertelt de hersenen wanneer ze vol zitten.

Het is ook betrokken bij veel andere mechanismen die het hongergevoel verminderen. Bovendien verlengt de consistentie het kauwproces, waardoor de hersenen meer tijd hebben om de signalen te onderscheppen die verzadiging aangeven.

2/ Appels

Appels zijn krachtige natuurlijke eetlustremmers dankzij hun hoge gehalte aan pectine en vezels.

Eenmaal in je maag vormen pectines samen een soort gel die je een vol gevoel geeft. Ze houden ook de vetten en triglyceriden vast die in je maaltijd zitten, waardoor ze makkelijker worden afgevoerd.

Bovendien absorberen de vezels gemakkelijk het water dat ze bevatten, waardoor je je voller voelt.

Bovendien zijn ze het hele jaar door verkrijgbaar. Ik raad je sterk aan om te kiezen voor biologische appels. Hoewel ze iets duurder zijn, bevatten ze geen producten afkomstig van pesticiden en kunstmest.

3/ Citroenen

Deze kleine groene citrusvrucht wordt erg gewaardeerd om zijn ontgiftende eigenschappen, maar zijn eetlustremmende eigenschappen zijn weinig bekend.

Dankzij het citroenzuur dat citroenen bevatten, verlagen ze de bloedsuikerspiegel. Het resultaat: een langer vol gevoel. Het is dus ideaal om het na de maaltijd te eten als je de slechte gewoonte van “snacken” wilt doorbreken.

Bovendien bevat het vitamine C, dat ook een verzadigend effect heeft. Hier is een kleine tip om de eetlustremmende werking van citroen te optimaliseren: verwarm wat water voordat je er een beetje citroen, een snufje cayennepeper en een lichte dosis groene thee aan toevoegt.

4/ Bananen

De banaan is een zeer vullende vrucht dankzij zijn rijkdom aan voedingsstoffen: kalium, magnesium en vitamines (A, B en C). Bovendien is hij hartig. Als je wilt dat je hongergevoel snel verdwijnt, eet dan een banaan als tussendoortje of dessert na een lichte maaltijd.

Wacht echter niet tot hij te rijp is om hem te eten, want dan is hij zachter (dus minder verzadigend) en bevat hij veel meer suiker.

Ik raad aan om ze te pureren en bijvoorbeeld op toast te smeren bij het ontbijt. Kies voor biologische bananen.

coupe-faim naturel
Bananen zijn niet alleen een natuurlijke eetlustremmer, maar leveren ook essentiële voedingsstoffen.

5/ Water

Weinig mensen weten het, maar water is ook een uitstekende natuurlijke eetlustremmer. Heb je ooit gemerkt dat je buik vol aanvoelt als je veel water drinkt?

Drink dus voor elke maaltijd een glas water om je sneller vol te voelen en te voorkomen dat je te veel eet.

6/ Aardappelen

Als groente is de aardappel zeer rijk aan vezels. Wanneer ze de maag bereiken, absorberen de vezels het water en zwellen ze op om je een vol gevoel te geven.

Als zetmeelrijk voedsel zijn aardappelen ook rijk aan trage suikers. Dit type suiker versterkt en verlengt het verzadigende effect van de vezels gedurende ongeveer 4 uur. Zo vermindert het eten van aardappelen je trek in knabbels.

Maar om minder calorieën en minder vet te eten, raad ik aan om aardappelen te stomen in plaats van ze te bakken of te roosteren.

7/ Pure chocolade

Wie had dat gedacht! Hoewel chocolade (pure chocolade om precies te zijn) vaak wordt beschouwd als een snoepje dat je moet vermijden, heeft het eigenlijk eetlustremmende eigenschappen.

Het grootste voordeel van dit voedingsmiddel is dat het zeer effectief is in de strijd tegen stress. Het helpt bij het reguleren van oncontroleerbare eetimpulsen bij intense (of zelfs gematigde) angst.

Dus pure chocolade werkt niet alleen als een eetlustremmer, het elimineert ook een van de krachtigste bronnen van vraatzucht en zelfs boulimia.

Je moet het echter niet overdrijven. Neem slechts één vierkantje pure chocolade per dag om uw fysieke en psychologische balans te waarborgen.

8/ Konjac

Konjac komt oorspronkelijk uit Japan en is een krachtige en effectieve eetlustremmer. Het bevat glucomannaan, een voedingsvezel die een gel vormt in de maag wanneer het deze bereikt, wat resulteert in een volle buik.

Bovendien is het zo stroperig dat het de overdracht van suikers en vetten naar de bloedbaan vermindert (of in sommige gevallen zelfs stopt), waardoor ze makkelijker afgevoerd kunnen worden. Bovendien heeft het, in tegenstelling tot andere voedingsmiddelen, geen calorische waarde.

Kortom, het voorkomt honger en voegt geen extra calorieën toe. Omdat het een speciale plant is, kun je het vinden in apotheken of Japanse winkels. Het wordt aanbevolen als voedingssupplement (tablet).

9/ Linzen

Linzen zijn natuurlijke eetlustremmers dankzij de voedingsstoffen en vezels die ze bevatten. Hoewel ze weinig calorieën bevatten, zijn ze rijk aan eiwitten en leveren ze dus energie, die nog enkele uren na het eten voelbaar is.

Uiteindelijk zul je minder honger hebben en minder eten, maar je zult nog steeds dynamisch en in topvorm zijn.

10/ Kwark

Zuivelproducten” worden vaak geassocieerd met “vet”. Maar dit vooroordeel is verkeerd. Fromage frais met 0% vet geeft je snel een vol gevoel, dankzij het hoge eiwitgehalte, zonder onnodig vet toe te voegen.

coupe-faim naturel
0% vet fromage frais is een uitstekende eetlustremmer

Je kunt het op elk moment van de dag eten zodra je trek krijgt. Je kunt het ook bij de drie hoofdmaaltijden eten als je niet veel tijd hebt om het klaar te maken.

Om bij het zuivelthema te blijven, raad ik ook Griekse yoghurt aan. Ze zijn licht en rijk aan proteïnen en kunnen ook je eetlust verminderen.

11/koffie

Dat klopt! Koffie is niet slecht voor je gezondheid als je het met mate drinkt. Het stimuleert de stofwisseling en vermindert de drang om te snacken.

Ik raad aan om ’s ochtends een kopje te drinken en ’s middags na de maaltijd om de eetlustremmende eigenschappen optimaal te benutten.

Drink het daarentegen niet ’s avonds (na 17.00 uur) als je een goede nachtrust wilt hebben.

Groene thee

Groene thee is niet alleen een effectieve eetlustremmer, maar ook een uitstekende vetverbrander… twee eigenschappen die perfect samengaan om je slank te houden. Het is ook een effectief vochtafdrijvend middel.

Als je echter maximaal wilt profiteren van de eetlustremmende eigenschappen, moet je het heet drinken. Je kunt zelfs een beetje citroen en/of een muntblaadje toevoegen om de effecten te versterken.

Drink het echter niet ’s nachts, want de theïne die het bevat kan je slaap verstoren.

13/ Avocado

Avocado’s worden vaak beschouwd als vet voedsel en moeten worden vermeden door mensen die willen afvallen. Deze groene vrucht met een lage glycemische index is echter heilzaam. Het is rijk aan enkelvoudig onverzadigde vetzuren, die zich niet ophopen in het lichaam maar een grote hoeveelheid energie leveren.

Avocado’s verteren zeer langzaam, waardoor ze een uitstekende natuurlijke eetlustremmer zijn. Houd er wel rekening mee dat avocado’s veel calorieën bevatten (ongeveer 300 kcal), dus je moet de hoeveelheid die je eet beperken.

Ik raad aan om er een lichte, caloriearme maaltijd bij te eten. Je kunt bijvoorbeeld ’s ochtends de boter op je toast vervangen door een plakje ham.

14/ Eieren

Eieren, en meer specifiek eiwitten, zijn rijk aan eiwitten. Het duurt lang om te verteren, wat het verzadigingsgevoel met enkele uren verlengt. Zo kun je snacken tussen maaltijden vermijden.

Het is ongetwijfeld een van je beste bondgenoten om af te vallen, vooral omdat het geen vet of cholesterol bevat.

Het is aangetoond dat het eten van eiwit voor de maaltijd je eetlust aanzienlijk vermindert. Vergeet echter niet om de dooier te verwijderen, want die bevat veel vet.

Bovendien, als je een zwakke maag of lever hebt, raad ik je aan om voor een andere natuurlijke eetlustremmer te kiezen. En zelfs als je in uitstekende gezondheid verkeert, eet ze met mate om je gezondheid te behouden.

15/ Rauwe groenten

Rauwe groenten, vooral salades en kool, zijn extreem vezelrijk en zeer hydraterend. Het zijn uitstekende natuurlijke eetlustremmers, omdat ze snel een verzadigd gevoel opwekken.

Hun grootste voordeel is dat ze ook weinig calorieën bevatten. Je kunt dus zoveel eten als je wilt en de hoeveelheid die je eet voordat je je vol voelt, zal niet te veel calorieën bevatten.

coupe-faim naturel
Rauwe groenten bevatten weinig calorieën en werken eetlustremmend.

16/ Amandelen en/of walnoten

Amandelen en walnoten zijn ook uitstekende natuurlijke eetlustremmers die je helpen een vol gevoel te krijgen dankzij hun hoge proteïnegehalte.

Ik raad je echter aan om het bij ongeveer 30 gram per dag te houden, want als je meer eet, hebben deze voedingsmiddelen de neiging om gewichtstoename te stimuleren.

17/ Popcorn

Popcorn wordt over het algemeen gecategoriseerd als een suikerrijk, calorierijk voedingsmiddel. Dit is alleen het geval als je er andere ingrediënten aan toevoegt (karamel, chocoladesaus, zout of honing).

Maar als je het puur eet, vermindert het snel het hongergevoel dankzij de vezels en antioxidanten die het bevat. Bovendien bevat het niet veel calorieën.

18/ Cayennepeper

Wanneer je gerechten met een sterke smaak eet, voelt je mond vol aan en eet je minder. Cayennepeper heeft het voordeel dat het capsaïcine bevat, dat je lichaamstemperatuur verhoogt. Daardoor verbrand je meer calorieën en vet. Tegelijkertijd zal je trek in vet, zout of zoet voedsel halverwege de dag afnemen.

Ik raad je aan om een beetje aan je maaltijden toe te voegen als je pittige gerechten lekker vindt en verdraagt. Vermijd echter te veel om je maag niet van streek te maken.

Je kunt cayennepeper afwisselen met andere specerijen zoals kurkuma, kerrie of kaneel, die hetzelfde effect hebben en een aangename smaak toevoegen aan je gerechten… Waarom zou je welzijn niet combineren met het genot van je smaakpapillen?

19/ Bouillons

Het is waar dat bouillons snel hongerig maken, omdat ze licht verteerbaar zijn. Maar als je ze warm (of lauw) eet, zul je merken dat ze eigenlijk heel vullend zijn.

Als je twijfelt aan de effectiviteit, kun je kiezen voor een soep. Deze bestaat voornamelijk uit groenten (en dus vezels) en water, wat helpt om de maag te vullen en je een vol gevoel te geven.

Als sommige mensen de voorkeur geven aan soep, raad ik aan om de groenten in stukjes te laten om het verzadigingsgevoel te intensiveren en te versnellen.

20/ Watermeloen

Tot slot is watermeloen een natuurlijke eetlustremmer en verfrissend. Deze vrucht bestaat voor meer dan 90% uit water. Hij bevat ook een kleine hoeveelheid vezels en zijn grote pluspunt is dat hij vetvrij is.

Dankzij deze specifieke eigenschappen van watermeloen heb je het idee dat je vol zit zonder dat het aantal ingenomen calorieën omhoog schiet. Als je niet van watermeloen houdt, probeer dan meloen, dat met 95% nog waterrijker is.

Een paar natuurlijke tips om honger effectief te bestrijden

Naast het eten van krachtige, natuurlijke eetlustremmers, moet je ook een gezonde, evenwichtige levensstijl aannemen om te voorkomen dat je te veel eet, zowel tijdens als buiten de maaltijd.

coupe-faim naturel
Neem een gezonde levensstijl aan om eten buiten de maaltijden om te vermijden

Slaap voldoende

Ja, afhankelijk van de kwaliteit en kwantiteit van je slaap, komen er twee hormonen vrij die betrokken zijn bij de eetlust:

  • Leptine, dat verantwoordelijk is voor verzadiging;
  • ghreline, dat de eetlust activeert.

Hun hoeveelheden in het lichaam vullen elkaar aan. Dus als je slecht slaapt, wordt de productie van ghreline bevorderd, zodat je de volgende dag wat meer honger hebt.

Aan de andere kant, als je goed slaapt en voldoende slaap krijgt, overheerst het leptineniveau en zul je niet constant honger hebben.

Drink water als je honger hebt

Zoals vermeld in de vorige paragrafen, heeft water een bijzonder vermogen om je maag te vullen. Als je honger hebt, kies dan niet meteen voor snacks, maar probeer eerst water te drinken om je hongergevoel te stillen.

Eet een goed ontbijt

Vergeet gebak en brood met jam of chocolade en kies voor eiwit- en calciumrijk voedsel zoals magere ham, eieren of 0% melkproducten. Eet ook fruit of geconcentreerd vruchtensap zonder suiker. Je zult je voller voelen en het verzadigde gevoel zal aanhouden tot lunchtijd.

Eet goed en maak een gedetailleerde lijst van alles wat je nodig hebt als je boodschappen gaat doen.

Houd verleidingen op afstand. Supermarkten liggen vol met allerlei voedingsmiddelen die je in de verleiding kunnen brengen, vooral als je honger hebt.

Zorg ervoor dat je vol zit voordat je gaat winkelen en maak van tevoren een lijst van alles wat je moet kopen. Zo ga je meteen naar de schappen waar de producten liggen die je zoekt.

Het risico dat je struikelt over verleidelijke etenswaren zoals snoep of gebak is veel kleiner. Ik raad je ook aan om alleen genoeg geld mee te nemen om je rekeningen te betalen. Ik raad je af om met een creditcard te betalen.

Neem de tijd om je maaltijden goed te kauwen voordat je ze doorslikt

De hersenen hebben ongeveer twintig minuten nodig om zich vol te voelen, dus vermijd te snel eten. Ga zitten, neem heel kleine hapjes, kauw goed voor je het doorslikt en je zult je vol voelen nog voor je je maaltijd op hebt. Dit zal ook je maag goed doen.

Begin je lunch met rauwe groenten en/of bouillon

Om je honger snel te stillen en overeten tijdens en tussen de maaltijden te voorkomen, begin je met rauwkost. Zo eet je alleen genoeg om met de andere voedingsmiddelen aan je essentiële voedingsbehoeften te voldoen. Je kunt ook kiezen voor groene groenten voor het avondeten.

Voorzorgsmaatregelen

Zelfs als je geen krachtige voedingssupplementen in capsule- of tabletvorm neemt, is het belangrijk om natuurlijke eetlustremmers niet te veel te gebruiken.

Zoals je waarschijnlijk al hebt gemerkt, leveren veel van de voedingsmiddelen in deze categorie niet de voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft om goed te functioneren.

Neem bijvoorbeeld meloen. Als je het elke keer eet als je honger hebt, voel je je natuurlijk vol, maar het voorziet je lichaam niet van iets essentieels. Na verloop van tijd loop je het risico op verschillende tekorten die je gezondheid in gevaar kunnen brengen of zelfs je leven in de ernstigste gevallen.

Daarom raad ik je aan om de inname te combineren met een gezond dieet. Het is tenslotte een kwestie van afscheid nemen van die kleine trekjes midden op de dag, niet van het afschaffen van maaltijden.

coupe-faim naturel
Vermijd misbruik van natuurlijke eetlustremmers

Conclusie

Snacken halverwege de dag is een van de grootste oorzaken van gewichtstoename. Om het snacken te verminderen, raad ik aan om te kiezen voor natuurlijke eetlustremmers zoals watermeloen, appel of Griekse yoghurt (gemaakt van geitenmelk).

Overdrijf echter niet, anders kun je je gezondheid schaden. Eet gewoon gezond en evenwichtig en kies voor biologisch voedsel. Naast voeding zijn er ook voedingssupplementen op basis van krachtige natuurlijke actieve ingrediënten die je kunt nemen als eetlustremmer. Voordat je ze inneemt, raad ik je echter sterk aan om een arts te raadplegen. Alleen een professional kan je de noodzakelijke en voldoende dosis voorschrijven na een grondig onderzoek van je algemene toestand.

SNEL AFVALLEN MET PHENQ


  • Gratis verzending
  • Sluit je aan bij meer dan 190.000 tevreden klanten
  • Tot 2 gratis flessen
  • 60 dagen geld-terug garantie
3 bouteilles de Phenq

Bestel PHENQ nu op de officiële website