Beste natuurlijke en krachtige diureticum : Beoordelingen & Vergelijking

[Artikel bijgewerkt op 11/09/2023]

Geen tijd meer om te lezen? Hier is het meest effectieve diureticum: Water Away
Het helpt overtollig water uit het lichaam te verwijderen, vermindert het vasthouden van water en helpt een optimale waterbalans te bereiken.
Als je meer wilt weten over dit geweldige product, koop het dan hier en bespaar tot 20% op de aankoop van 3 flessen!

Voordat je verder leest

Ik ben geen expert op dit gebied, maar ik heb een passie voor voeding en gezondheid.

De artikelen die je op mijn site vindt, zijn het resultaat van diepgaand onderzoek dat ik graag met je wil delen. Ik wil echter benadrukken dat ik geen gezondheidsdeskundige ben en dat mijn advies in geen geval dat van een gekwalificeerde arts mag vervangen. Ik ben er om je te begeleiden, maar het is belangrijk dat je een professional raadpleegt voor specifieke vragen of medische problemen. Jouw welzijn is belangrijk. Zorg er dus voor dat je de juiste deskundigen raadpleegt en zorg zo goed mogelijk voor jezelf.


Diuretica worden voornamelijk gebruikt als behandeling voor het vasthouden van water in het lichaam, maar ook voor nierstenen, glaucoom of hoge bloeddruk. Het is belangrijk om op te merken dat, naast de synthetische medicijnen die in de apotheek worden verkocht, bepaalde voedingsmiddelen van nature dezelfde voordelen bieden en daarom minder snel bijwerkingen geven. In dit artikel komen we meer te weten over een aantal van deze natuurlijke vochtafdrijvende middelen.

Mijn top 3

Wat zijn diuretica?

Per definitie is een diureticum een natuurlijke of synthetische stof die de hoeveelheid urine die het lichaam produceert en uitscheidt aanzienlijk verhoogt. Om de voordelen van een diureticum beter te begrijpen, is het belangrijk om de normale werking van de nieren en de zwakte van de nierfunctie te begrijpen.

In een normaal menselijk lichaam zijn de nieren verantwoordelijk voor het filteren van natrium en kalium uit het bloed. Ze verwijderen water uit het lichaam en zetten dit om in urine. Via een complexe reeks processen zijn de nieren in staat om een beetje vocht in de bloedbaan en voedingsstoffen op een gelijkmatig niveau te houden. Extra vocht wordt naar de blaas gestuurd en uit het lichaam verwijderd.

Bij bepaalde ziekten of medische aandoeningen verzwakt de nierfunctie. Dit kan komen door een gebrek aan bloedtoevoer naar de nieren of door problemen met de nieren. Wanneer dit gebeurt, kan het lichaam extra hulp nodig hebben om vocht af te voeren.

In deze gevallen kunnen artsen patiënten een krachtig diureticum geven om het lichaam te helpen goed te functioneren. Enkele veel voorkomende medische aandoeningen die vochtretentie veroorzaken zijn hoge bloeddruk, leveraandoeningen of hartproblemen.

Water Away, een natuurlijk supplement en krachtig diureticum

Mijn mening

Water Away, diurétique puissant

Water Away is een vochtafdrijvend supplement dat ik even krachtig vond, ook 100% natuurlijk, en dat kan helpen tegen het vasthouden van water in het lichaam. Waterretentie kan in het hele lichaam voorkomen, inclusief het gezicht, de handen, benen en voeten. Helaas kan dit leiden tot gewichtstoename en een onaangenaam gevoel van opgeblazenheid en zwelling, omdat het lichaam tot wel 4,5 liter overtollig vocht kan opslaan!

Volgens de fabrikant bevat Water Away elf vitaminen en mineralen om het vasthouden van vocht tegen te gaan en overtollig vocht af te voeren. Ik kreeg de kans om dit product te testen en het werkte best goed voor mij! Ik ging ervoor omdat ik me veilig voelde. De fabrikant gaf zelfs aan dat dit supplement was ontwikkeld volgens zeer strenge Britse normen om de beste kwaliteit te garanderen. Dus dat was een geruststelling voor mij.

Samenstelling

Kalium

Kalium is een essentieel mineraal dat de vochtbalans en elektrolyten in ons lichaam in stand houdt. Het werkt vochtafdrijvend en bevordert de afvoer van water en gifstoffen in de urine.

Vitamine B6

Vitamine B6 helpt de vochtbalans in stand te houden door de water- en natriumniveaus in het bloed te reguleren. Het kan het vasthouden van water voorkomen en weefselzwelling verminderen. Het heeft ook ontstekingsremmende eigenschappen die symptomen kunnen verlichten die gepaard gaan met het gebruik van diuretica.

Buchu blad

Buchu blad, gevonden in bnouveau, wordt gebruikt om ontsteking van de urinebuis, urinewegen en urineweginfecties te voorkomen. Het kan helpen bij de behandeling van nierstenen en reuma door bacteriën en overtollig water uit het lichaam te verwijderen.

Ciderazijn

Appelciderazijn helpt de effecten van uitdroging tegen te gaan door het kaliumgehalte in het lichaam te stabiliseren en overtollig vocht af te voeren.

Paardenbloem

Paardenbloem helpt bij het reinigen van de nieren door overtollig water en ongewenste zouten af te voeren. Het wordt gebruikt om het vasthouden van water in de voeten, benen en handen te verminderen.

Natuurlijke ingrediënten kunnen helpen om het vasthouden van water te elimineren, maar het is belangrijk om te onthouden dat goede voeding en regelmatige lichaamsbeweging ook kunnen helpen om de waterbalans van het lichaam te herstellen. Water Away is dus een veilige, gezonde manier om het vasthouden van water tegen te gaan!

  Voordelen

  • Natuurlijke ingrediënten;
  • Combinatie van eetlustremmer en vetverbrander;
  • Rijk aan mineralen en vitaminen;
  • Weinig of geen bijwerkingen;
  • Waar voor je geld;
  • Geschikt voor zowel mannen als vrouwen;
  • Zonder recept verkrijgbaar.

  Nadelen

  • Niet verkrijgbaar in de apotheek;

Consumentenmening

H.B zegt: “Het product is uitstekend, ik voel me minder opgeblazen. Ik ben er net mee begonnen en het resultaat is perfect. Merciii”.

Stéphanie: “Geweldig product, in slechts één week heb ik al resultaten gezien, minder zwelling in mijn voeten, enkels en taille. Ik blijf de capsules innemen, die een zeer positief effect voor mij hebben gehad.

Lucile zegt: “Ik had veel last van een opgeblazen gevoel en dat is nu veel beter.”

VOCHT VASTHOUDEN TEGENGAAN MET WATER WEG


 • Helpt het vasthouden van water te verminderen
 • Natuurlijk vochtafdrijvend middel
 • Helpt overtollig vocht te bestrijden
Water Away, diurétique puissant

Water Away nu kopen

Retenix Advanced, een krachtig natuurlijk diureticum

Mijn mening

Retenix Advanced, un diurétique naturel

Vasthouden van water kan je humeur bederven met een onaangenaam opgeblazen gevoel en vermoeidheid van het lichaam. Er gaat niets boven Retenix Advanced om deze situatie te verlichten. Dit supplement is de beste manier om deze overmatige ophoping van vocht in de bloedsomloop, lichaamsweefsels en lichaamsholten te elimineren, voor goed gedefinieerde spieren en een gespierd lichaam.

Wat dit diureticum interessant maakt, is dat het een holistische aanpak hanteert om het vasthouden van water tegen te gaan. Het helpt niet alleen om overtollig water uit het lichaam te verwijderen, maar bevat ook krachtige antioxidanten die onze cellen beschermen. Deze combinatie van voordelen maakt het een veelzijdig product, ideaal voor mensen die hun algehele gezondheid willen verbeteren.

Natuurlijk vond ik het ook fijn dat het is samengesteld zonder kunstmatige stimulerende of mogelijk schadelijke ingrediënten, dus het is helemaal natuurlijk! Dit betekent dat het geen agressieve chemicaliën bevat die ongewenste effecten kunnen hebben. Deze meer natuurlijke samenstelling maakt het een veilige optie, vooral voor mensen die liever chemicaliën vermijden of die bepaalde gevoeligheden hebben.

Samenstelling

Deze geavanceerde vochtafdrijvende capsules bevatten een combinatie van plantenextracten, fruitextracten, vitamine B-6 en essentiële mineralen om de water- en mineralenbalans van het lichaam te reguleren:

 • Jeneverbessen: helpen de bloedsuikerspiegel te reguleren en de lever en nieren te zuiveren. Ze verbeteren ook de spijsvertering, verminderen vermoeidheid en behandelen problemen met de urinewegen.
 • Buchu bladeren: komen oorspronkelijk uit Zuid-Afrika, behandelen het vasthouden van water en problemen met de urinewegen en zijn goed voor de gewrichten. Ze bevorderen ook de circulatie van vloeistoffen in het lichaam.
 • Paardenbloem: versterkend en zuiverend. Het reinigt de lever, nieren, urinewegen en galblaas. Het wordt ook gebruikt om cellulitis tegen te gaan en gewichtsverlies te bevorderen.
 • Vitamine B6 speelt een belangrijke rol bij de vetstofwisseling en het verzadigingsgevoel.
 • Groene thee: staat bekend om zijn vetverbrandende en eetlustregulerende eigenschappen. Het stimuleert het energieverbruik van het lichaam en werkt in op de hormonen die het gevoel van welzijn en de regulatie van de eetlust beïnvloeden.
 • Ciderazijn werkt verzadigend en stimuleert de vetverbranding. Het werkt ook ontgiftend en bloedsuikerregulerend, vermindert het verlangen naar suiker en bevordert een gezonde stofwisseling.
 • Veenbes: zuivert de urinewegen dankzij zijn vochtafdrijvende en antibacteriële eigenschappen.
 • Maïszetmeel : wordt gebruikt voor zijn vochtafdrijvende werking en om diabetes te voorkomen.
 • Watermeloen : helpt bij het elimineren van gifstoffen. Het is ook goed voor hart en bloedvaten en het immuunsysteem dankzij het citrullinegehalte.
 • Asperge: rijk aan flavonoïden, heeft antioxiderende en prebiotische eigenschappen die het darm- en spijsverteringsstelsel ten goede komen.

Je hoeft je geen zorgen te maken over de vitaminen en mineralen die verloren gaan als tijdelijk overtollig lichaamswater wegloopt. Sommige van deze ingrediënten kunnen ook helpen bij de nierfunctie en het thyroxineniveau verhogen. Naast deze voordelen zien we ook een aanzienlijke hoeveelheid gewichtsverlies op een veilige en natuurlijke manier.

  Voordelen

  • Natuurlijke ingrediënten ;
  • Combinatie van diureticum en gewichtsverlies ;
  • Aanwezigheid van een geheim ingrediënt dat het verschil maakt;
  • Orale toediening;
  • Minimale of geen bijwerkingen;
  • Geschikt voor zowel mannen als vrouwen;
  • Zonder recept verkrijgbaar.

  Nadelen

  • Resultaten duren iets langer;
  • Alleen verkrijgbaar op een paar websites;
  • Enigszins hoge prijs.

Consumentenmening

Hieronder vind je enkele consumentenreviews over Retenix Advanced :

Qosmio89 zegt: “Bovendien is het een heel goed natuurlijk product, effectief tegen een opgeblazen gevoel en zwelling van de maag. Over het algemeen voel ik me veel beter sinds ik het inneem, mijn benen voelen lichter en ik ben minder moe.

Chantal zegt: “Doeltreffend tegen zwellingen, verhoogt de diurese. Dit product past perfect bij mij.

Sara C zegt: “Ik ben een week geleden begonnen en mijn benen zijn minder gezwollen.”

VERMINDER OVERTOLLIG WATER MET RETENIX ADVANCED


 • Veganistisch product
 • 100% natuurlijk vochtafdrijvend middel
 • Verlicht het ongemak van een opgeblazen gevoel
Retenix Advanced, un diurétique naturel

Koop nu Retenix Advanced

Vasthouden van water, Forté Pharma, vochtafdrijvend middel op basis van as

Complémentaire Rétention d'eau

Als consument is het belangrijk om een product te kiezen dat aan je behoeften en verwachtingen voldoet. Het vochtafdrijvend middel Waterretentie van Forté Pharma is samengesteld met natuurlijke producten en is, zoals de naam al aangeeft, bedoeld om vochtretentie, een veelvoorkomend gezondheidsprobleem, te verhelpen. Het wordt aanbevolen om 2 capsules per dag in te nemen met een groot glas water, bij voorkeur ’s ochtends en ’s middags. Voor een optimaal effect is het aan te raden om tijdens de kuur 1,5 tot 2 liter water per dag te drinken. De gebruikelijke duur van de behandeling is minstens 2 weken. Dit diureticum wordt niet aanbevolen voor langdurig gebruik vanwege het risico op een verstoring van de elektrolytenbalans.

Persoonlijk vind ik het product vrij goed, ondanks de vrij hoge prijs, want het kost ongeveer £30 voor een kuur van 4 weken. Ik merkte zichtbare resultaten vanaf de derde week gebruik, wat erg bemoedigend is. Het was vooral effectief bij het behandelen van mijn vochtretentie, en ik zou aanraden om het in een gecontroleerde omgeving te gebruiken, want de pillen zijn behoorlijk krachtig en vereisen nog steeds een bezoek aan de dokter!

Samenstelling

De algemene samenstelling van Rétention d’eau is vrij natuurlijk, zoals hieronder beschreven:

 • Berk, orthosifon, heide en kweekgras: Gemaakt van extracten van diuretische en depuratieve planten zoals berk, orthosifon, heide en kweekgras, biedt dit diureticum een natuurlijk alternatief voor synthetische geneesmiddelen. De vochtafdrijvende eigenschappen verhogen de productie van urine en dus de afvoer van overtollig water uit het lichaam.
 • Zwarte bes en es, voor een afslankende en drainerende werking;
 • Groene koffie, voor een afslankende en verbrandende werking;
 • Granaatappel, voor een antiverouderende werking;
 • Het vochtvasthoudende diureticum van Forté Pharma bevat ook hydrochloorthiazide, een thiazidediureticum dat de reabsorptie van natrium en chloor in de niertubuli remt. Dit verhoogt de uitscheiding van natrium en water via de urine, wat helpt om het vasthouden van water te verlichten.

Voordelen

 • Efficiënte verwijdering van overtollig vocht en zout uit het lichaam;
 • Verlicht de onaangename symptomen van vochtretentie, zoals zwellingen, zware benen en circulatieproblemen;
 • Helpt de bloeddruk te stabiliseren door het bloedvolume te verminderen;
 • Wordt over het algemeen goed verdragen, met weinig bijwerkingen bij gebruik op korte termijn en in de aanbevolen dosering.

Nadelen

 • Kan leiden tot uitdroging en een verlaagd kaliumgehalte als je niet genoeg water drinkt of als je een zoutloos dieet volgt;
 • Het kan ook hoofdpijn, duizeligheid en vermoeidheid veroorzaken.

Meningen van gebruikers

Hier zijn een paar gebruikerservaringen die ik over dit onderwerp heb gezien:

AFVOER VAN OVERTOLLIG WATER MET HOGE FARMA-WATERRETENTIE


 • Verwijdert overtollig water uit het lichaam;
 • Bestrijdt effectief gezwollen benen;
 • Helpt de bloeddruk te stabiliseren.
Complémentaire Rétention d'eau

Bestel nu Forté Pharma Waterretentie

Hoe kunnen natuurlijke diuretica helpen bij het vasthouden van vocht?

Deze supplementen zijn ontworpen om de hoeveelheid water of vocht in het lichaam te verminderen. Dit wordt gedaan door de nieren aan te moedigen meer vocht naar de blaas te sturen. Uiteindelijk wordt dit water afgegeven in de urine. In het geval van hoge bloeddruk kan het vocht en de bijbehorende pijn verdwijnen. De meeste mensen geven de voorkeur aan de natuurlijke versies omdat ze makkelijker te koop zijn. Ze zijn zonder doktersrecept te koop in veel natuurvoedingswinkels of kruidenierswinkels. Mensen kiezen er ook voor om deze middelen te gebruiken als het vasthouden van water wordt veroorzaakt door tijdelijke oorzaken zoals een dieet of premenstrueel syndroom.

Wat zijn de voordelen van natuurlijke diuretica?

Het voor de hand liggende voordeel is dat ze het vasthouden van water verminderen. Ze helpen de pijn en zwelling te verlichten die normaal gepaard gaan met het vasthouden van vocht. Ze kunnen ook een uitstekende aanvulling zijn op een natriumarm dieet. Voor mensen zonder ziektekostenverzekering kunnen deze natuurlijke middelen een uitstekende oplossing zijn. De kosten van een bezoek aan de dokter en het betalen van een recept kunnen voor veel mensen moeilijk zijn. Vooral bij licht vasthoudend water is het vaak gemakkelijker en goedkoper om een supplement op basis van kruiden of thee te kopen. Meestal wordt hiervoor gekozen omdat er weinig bijwerkingen optreden.

Un diurétique réduit la rétention d'eau
Een diureticum vermindert het vasthouden van water

Wat zijn de bijwerkingen van natuurlijke diuretica?

Elk kruidengeneesmiddel of supplement heeft bepaalde bijwerkingen. De grootste bijwerking van deze natuurlijke producten is uitdroging. Omdat ze de hoeveelheid water in het lichaam verminderen, kunnen ze bij langdurig gebruik uitdroging veroorzaken.

Intensief gebruik van krachtige diuretica kan ook het niveau van elektrolyten zoals natrium en kalium in het lichaam veranderen. Zonder deze essentiële voedingsstoffen en vloeistoffen kan het lichaam nierschade, een verminderde leverfunctie en hartproblemen ontwikkelen. Als de elektrolyten laag blijven, lopen mensen een groter risico op plotseling hartfalen of overlijden.

Deze bijwerkingen kunnen worden voorkomen. Deze middelen mogen nooit langdurig gebruikt worden. Aangezien de meeste symptomen pas optreden na overmatig gebruik van diuretica, kan deze preventietechniek het risico op bijwerkingen verminderen.

Kunnen natuurlijke diuretica het vasthouden van water verminderen en helpen bij gewichtsverlies?

Bepaalde kruiden en voedingssupplementen, zoals paardenbloem, gember, peterselie, meidoorn en jeneverbes, kunnen een vochtafdrijvend effect hebben dat kan helpen bij het vasthouden van natrium en water. Maar je moet voorzichtig zijn met het nemen van supplementen.

Ten eerste kan het vasthouden van water veroorzaakt worden door een aantal medische aandoeningen en bepaalde medicijnen. Het is dus belangrijk om met je arts te praten over de mogelijke oorzaken van vocht vasthouden voordat je het zelf probeert te behandelen. Ten tweede kunnen sommige kruiden en supplementen bestaande medische aandoeningen verergeren of een wisselwerking hebben met medicijnen die je gebruikt.

In theorie kunnen ze helpen om het vasthouden van vocht te verlichten door je meer te laten plassen. Maar er is weinig of geen wetenschappelijk bewijs voor hun effecten. Wie hoopt af te vallen als onderdeel van een doelstelling om gewicht te verliezen, kan zich beter concentreren op een gezonder dieet en voldoende beweging en activiteit, zonder diuretica te nemen.

Mensen die zich zorgen maken over het vasthouden van water tijdens de menstruatie kunnen beter een paar eenvoudige veranderingen in hun levensstijl doorvoeren, zoals het verminderen van zout in hun dieet. Je moet je arts altijd informeren over voedingssupplementen of natuurlijke kruidensupplementen die je overweegt te nemen.

Je vragen

Zijn diuretische supplementen veilig?

Diuretische supplementen kunnen gezondheidsrisico’s inhouden bij onjuist of overmatig gebruik. Ze kunnen uitdroging, elektrolytenonevenwicht en nierproblemen veroorzaken. Het is zeer belangrijk om een gezondheidsprofessional te raadplegen voordat u begint met een dieet of diuretische supplementen!

Helpen vochtafdrijvende supplementen bij gewichtsverlies?

Hoewel ze kunnen leiden tot tijdelijk gewichtsverlies door het minder vasthouden van water, bevorderen diuretische supplementen geen vetverlies op lange termijn. Dit gewichtsverlies wordt vaak snel weer teruggewonnen zodra de normale hydratatie is hersteld.

Worden vochtafdrijvende supplementen aanbevolen om het lichaam te ontgiften?

Diuretische supplementen worden niet noodzakelijk aanbevolen om het lichaam te ontgiften. Het gebruik ervan voor ontgifting wordt niet ondersteund door solide wetenschappelijk bewijs. Het is beter om je te richten op een uitgebalanceerd dieet, voldoende hydratatie en een gezonde levensstijl om de algehele gezondheid van het lichaam te ondersteunen.

Zijn diuretische supplementen veilig om te gebruiken tijdens de zwangerschap of als je borstvoeding geeft?

Het wordt afgeraden om diuretische supplementen te gebruiken tijdens de zwangerschap of borstvoeding, tenzij op specifiek medisch advies. Tijdens deze periodes is het essentieel om een gezondheidsprofessional te raadplegen voor advies op maat van de situatie, aangezien bepaalde ingrediënten in vochtafdrijvende supplementen ongewenste effecten kunnen hebben op de gezondheid van zowel moeder als kind.

Hebben vochtafdrijvende supplementen wisselwerking met bepaalde medicijnen?

Ja, vochtafdrijvende supplementen kunnen een wisselwerking hebben met bepaalde medicijnen, met name medicijnen die gebruikt worden voor de behandeling van hoge bloeddruk of nierproblemen. Het is belangrijk om uw arts of apotheker te informeren als u overweegt om diuretische supplementen te gebruiken, om te controleren of er mogelijke risico’s zijn op medicijninteracties.

Voedingsmiddelen en dranken met cafeïne als natuurlijke vochtafdrijvende middelen

Dranken die cafeïne bevatten, zoals thee en koffie, zijn natuurlijke vochtafdrijvende middelen. Cafeïne stimuleert niet alleen de energie, maar zet het lichaam ook aan om vaker te plassen. Cafeïne komt van nature voor in fruit en zaden, waaronder kolanoten en cacaobonen, en wordt veilig geacht voor regelmatige consumptie.

Het wordt ook synthetisch gemaakt en toegevoegd aan sportdrankjes en bepaalde soorten pijn- en griepmedicatie. In traditionele geneeskundige systemen werd thee, met zijn natuurlijke cafeïnegehalte, gebruikt als stimulerend middel. Theebladeren worden verwerkt tot zwarte, groene, witte en oolong thee. De aanbeveling is dat volwassenen niet meer dan 200 tot 300 milligram cafeïne per dag consumeren.

Koffie en thee bevatten in mindere mate cafeïne, dat verantwoordelijk is voor de stimulerende effecten van de dranken. Cafeïne werkt als een mild diureticum in het lichaam, waardoor de nieren meer urine gaan uitscheiden en overtollig zout afvoeren. De effecten zijn meer uitgesproken voor mensen die bijzonder gevoelig zijn voor cafeïne en niet voor regelmatige drinkers. Cafeïne heeft in verschillende mate een diuretisch effect, afhankelijk van de dosering en de cafeïnetolerantie van de persoon die het inneemt.

Venkel: een krachtig middel tegen vocht vasthouden

Verschillende onderzoeken hebben de eigenschappen van deze plant met anijssmaak geïdentificeerd. “Venkelthee is een natuurlijk diureticum dat overmatige wateropslag vermindert”, legt arts en voedingsdeskundige Michelle Storfer uit. Het is een zeer gezonde manier om een opgeblazen gevoel te voorkomen en je kunt de resultaten al na een paar dagen zien. Mensen die niet zo dol zijn op kruidenthee kunnen de venkelknol als groente eten, of proberen hun maaltijden op smaak te brengen met de zaden en bladeren.

Le fenouil est efficace contre la rétention d'eau
Venkel is effectief tegen het vasthouden van water

Asperges: een krachtig diureticum

Buiten het seizoen zijn asperges niet goedkoop, maar ze kunnen de moeite waard zijn als je last hebt van vocht vasthouden. Een onderzoek dat in 2010 werd gepubliceerd in het West Indian Medical Journal toonde de vochtafdrijvende eigenschappen van asperges aan en bevestigde de resultaten van eerder onderzoek. Asperges bevatten een aminozuur genaamd asparagine, dat de nierfunctie stimuleert en ondersteunt, en helpt om het lichaam te ontdoen van overtollig water en zout.

Paardenbloem bladeren

Paardenbloem wordt al eeuwenlang gebruikt in de volksgeneeskunde om overtollig water en zout uit het lichaam te verwijderen. Uit een onderzoek dat in 2008 werd gepubliceerd in het Journal of Alternative and Complementary Medicine bleek dat de plant de frequentie van urineren verhoogt. Paardenbloembladeren bevatten vitaminen, mineralen (waaronder kalium) en andere krachtige bestanddelen die een gezonde urinestroom stimuleren.

Druiven

Veel mensen hebben waarschijnlijk gemerkt dat ze vaker plassen na het eten van druiven. Deze vrucht heeft indrukwekkende eigenschappen en bevat aanzienlijke hoeveelheden kalium, een mineraal dat het zoutgehalte in het lichaam in evenwicht brengt en de nieren stimuleert om meer urine te produceren. Een handvol druiven of een paar glazen druivensap een paar keer per week zou moeten helpen om het vochtgehalte in balans te houden.

Zeekraal

Ironisch genoeg is deze zoute zeegroente nuttig om het lichaam te ontdoen van overtollig natrium en water. Zeekraal werkt als een krachtig natuurlijk diureticum. Zeekraal is al sinds de middeleeuwen een populair middel tegen gezwollen gewrichten en wordt al eeuwenlang gebruikt om oedeem te behandelen. Vroeger was de groente moeilijk te vinden en kon je het alleen vinden op boerenmarkten. Gelukkig is de verse salade tegenwoordig in de meeste grote supermarkten te vinden.

Watermeloen

Watermeloen is extreem rijk aan water, mineralen en plantaardige suikers en is een zeer effectief vochtafdrijvend middel. Het watergehalte van 92% stimuleert vaker plassen, terwijl het gehalte aan mineralen en suikers van de vrucht het urinevolume doet toenemen, wat het effect nog versterkt. Als je geen grote stukken watermeloen wilt eten, probeer het dan eens in een smoothie of in een frisse salade.

Selderij

Deze groente en de zaden ervan bevatten een krachtige, unieke chemische stof genaamd butylftalide, waarvan onderzoek heeft aangetoond dat het sterke vochtafdrijvende eigenschappen heeft, waardoor de nieren worden gestimuleerd om meer urine uit te scheiden en overtollig water en zout af te voeren. Van deze stof, die selderij zijn kenmerkende smaak en aroma geeft, is in klinische studies ook aangetoond dat het de bloeddruk reguleert en mogelijk zelfs beschermt tegen de ziekte van Alzheimer en dementie.

Knoflook: een effectieve behandeling tegen vocht vasthouden

Groenten uit de Liliaceae familie, zoals knoflook en uien, zitten boordevol zwavel. Dit essentiële mineraal reguleert de stofwisseling en ondersteunt de nierfunctie, waardoor het water- en zoutgehalte in het lichaam wordt gemoduleerd. Als je geen grote fan bent van knoflook of sterk smakende uien, kun je een milder alternatief proberen zoals lente-uitjes of bieslook, of overwegen om een geurloos knoflooksupplement te nemen.

L'ail, comme l'oignon, aide à réguler le métabolisme
Net als uien helpt knoflook bij het reguleren van de stofwisseling

Waterkers

Waterkers is rijk aan kalium, dat helpt om een te hoog zoutgehalte in het lichaam onder controle te houden. Waterkers zit ook vol met stoffen die de circulatie en de frequentie van urine effectief bevorderen. Het bevat ook superweinig calorieën. Probeer het eens gemengd in een gezonde soep, verwelkte zoals spinazie of rauw geserveerd in een salade, sandwich of lekkere smoothie.

Citroen: een uitzonderlijk vochtafdrijvend middel

Een van de beste dingen die je kunt doen voor je gezondheid is beginnen met het drinken van citroensap in de ochtend. Citroenen verbeteren niet alleen de smaak van water, ze helpen ook een hoge bloeddruk te verlagen, alkaliseren het lichaam, verwijderen schadelijke gifstoffen en voeden het lichaam met heilzame vitaminen en mineralen.

Als je geen fan bent van citroenen, hoef je je geen zorgen te maken. Je hebt geen hele citroenschijfjes nodig om te profiteren van hun ongelooflijke gezondheidsvoordelen. Integendeel, de kracht komt van het sap. Je kunt een beetje citroensap toevoegen aan warm water, een beetje biologische honing erdoor roeren en het mengsel opdrinken. Als je eenmaal begonnen bent met het drinken van citroenwater, zul je vaker naar het toilet gaan.

Haver: een plant met onvermoede deugden

Veel mensen linken haver aan hartgezondheid, omdat het een hoge bloeddruk en slecht cholesterol kan verlagen. Wat veel mensen echter niet weten, is dat haver ook wordt beschouwd als een natuurlijk vochtafdrijvend middel. Dat komt omdat haver rijk is aan wateroplosbare B-vitaminen en kalium, een mineraal dat het waterniveau in het lichaam reguleert. Dit mineraal concurreert met natrium om ervoor te zorgen dat het lichaam gehydrateerd blijft.

Certaines céréales, comme l'avoine, possèdent des vertus insoupçonnées
Sommige granen, zoals haver, hebben onvermoede voordelen

Spruitjes

Spruitjes bevatten krachtige voedingsstoffen die het lichaam op meer dan één manier ten goede komen. Ze helpen kanker bestrijden, beschermen het hart, verbeteren de spijsvertering, maken het lichaam alkalisch en werken als een natuurlijk diureticum. Een kopje spruitjes thee helpt al om aan de dagelijkse behoefte aan vitamine C en K te voldoen. Ze zijn ook rijk aan heilzame mineralen zoals mangaan, foliumzuur, B-vitamines en kalium. Dankzij deze voedingsstoffen helpt deze groente de nieren en alvleesklier te stimuleren, overtollig vocht af te voeren en het lichaam te zuiveren.

Iedereen die de gedachte aan een stapel spruitjes als bijgerecht niet kan verdragen, kan proberen ze te mengen met andere groenten of ze in een hoofdgerecht te verwerken.